Kdo by neznal pohádkový seriál o princezně Arabele, zlém čaroději Rumburakovi a rodině Majerových? Od 26. března do 23. června se s hlavními hrdiny můžete opět setkat v prostorách hradu Křivoklátu.

Foto: www.krivoklat.cz

S hlavními hrdiny slavného českého seriálu se můžete setkat v prostorách hradu Křivoklátu, kde budou vystaveny filmové rekvizity a kostýmy z tohoto úspěšného seriálu z Říše pohádek a lidí. Tato putovní výstava, nabízí celkem padesát kostýmů, které ze svých skladů zapůjčila Česká televize. Výstava se koná u příležitosti třicátého výročí vzniku první třináctidílné série Arabela, která se natáčela v letech 1979 – 1980. O deset let později se seriál dočkal pokračování s názvem „Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek“, které čítá na 26 dílů. Pod pohádkovým příběhem Petra a Arabely je podepsána známá autorská dvojice Miloš Macourek a Václav Vorlíček, který se ujal režisérské taktovky a do hlavní role princezny obsadil Janu Nagyovou. Další seriálové postavy ztvárnili Vladimír Dlouhý, Vlastimil Brodský, Jiří Sovák, Dagmar Patrasová a mnoho dalších.

Návštěvníci si mohou výstavu prohlédnout během otvírací doby hradu za cenu 60 a 40 Kč a na památku si koupit kouzelný prsten, DVD nebo knihu. A pokud na hrad zavítáte 22. dubna, můžete se osobně setkat s představitelkou Rumburaka Jiřím Lábusem, který zde bude od 13. hodin vyprávět o natáčení a zakončí malou autogramiádou. Více informací na www.krivoklat.cz. Vraťte se zpátky do pohádky!

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*