HOLEŠOVSKÁ REGATA – tak se jmenuje první ročník rodinného festivalu, který se poslední červnovou sobotu uskuteční v areálu zámku v Holešově.

Foto: www.dreamstime.com

Zábavný den plný hudby, zábavy i soutěží si užijí všechny generace, od dětí až po dospělé. Už jak samotný název akce napovídá, bude festival nejen o hudbě, ale také o recesi. Akce se uskuteční v sobotu 25. června v areálu zámku od 13.00.

„Regaty se normálně jezdí na moři, které samozřejmě v Holešově není. Ale v zahradách zámku je vodní kanál, který by byl hřích nevyužít. A právě díky němu se festival jmenuje Holešovská regata. Diváci se mohou těšit na Mistrovství světa (a Holešova) v přejezdu na kole nebo s trakařem přes vodní lávku,“ přiblížil nový rodinný festival ředitel pořádající agentury Velryba Michal Žáček.

Vzhůru přes kanál! 

Kolo (i trakař) k absolvování přejezdu přes vodní kanál bude na místě k dispozici, každý soutěžící ale může přijet i na vlastním kole. Úkolem této disciplíny bude přejet po lávce přes šířku vodního kanálu. Dále se v zámeckém parku na vodním kanálu odehraje souboj netradičních plavidel. Jakýkoliv tým může postavit své originální plavidlo z čehokoliv. Hodnocena bude hlavně originalita, celkový vzhled a také to, jak posádka své „plavidlo“ odprezentuje. Jediná podmínka je, že objekt musí opravdu plavat. Týmy do boje o „nej“ plavidlo se postupně mohou hlásit v naší agentuře prostřednictvím webových stránek www.velryba.cz. O vítězi rozhodnou samotní diváci hlasováním a odměny pro vítězné týmu budou lákavé.

Prohlídky s hrabaty

Během festivalu budou pro návštěvníky připraveny nejrůznější doprovodné akce, všechny již v ceně vstupenky na festival. Mezi ně patří i netradiční prohlídky zámeckých komnat a sálů. Při nich si lidé prohlédnou interiéry v doprovodu hrabat, potkají i modrou paní nebo bezhlavého rytíře. Dále se tam setkají i s hrabětem Janem z Rottalu, který zámek v 17. století vybudoval. Děti určitě přiláká indiánská vesnice. „V ní si prohlédnou, jak žijí Indiáni. Pro dětské návštěvníky připravujeme také nejrůznější aktivity, soutěže a zábavné hry. Počítáme také s nejrůznějšími atrakcemi, jako je skákací hrad nebo pouliční divadlo. Lidé se navíc budou moci svézt na lodičkách i lodích po vodním kanálu v zámeckém parku,“ doplnil Michal Žáček. Na své si přijdou i milovníci divadla. Městské divadlo Zlín během festivalu uvede úryvky ze souborného díla Williama Shakespeara.

Rodiny ušetří

Vstupné na akci je doslova „lidové“. Dospělí za vstupenku na celý den zaplatí 250 korun, děti do 15 let 150 korun. Na rodiny s dětmi čeká v předprodeji speciální zvýhodněné rodinné vstupné. Zvýhodněná vstupenka pro dva dospělé a dvě děti stojí jen 600 korun. Rodiny tak mohou ušetřit několik stovek korun. Tato zvýhodněná vstupenka je ale pouze v předprodejích před akcí. Vstupenky jsou k dostání v Městském informačním centru Holešov a ve všech pobočkách prodejní sítě Ticketpro.

Celý program odstartuje ve 13.00 skupina V.S.P.H., o hodinu později ji na pódiu vystřídá kapela Divokej Bill. Dále zahraje skupina Děda Mládek Illegal Band, nepřehlédnutelná dáma českého popu Anna K., formace November 2nd nebo Jazzubs. Festival vyvrcholí koncertem slovenské kapely NO NAME, který proběhne od 20.00. Ani po skončení koncertu ale diváci nemusí spěchat domů. „Chtěli jsme udělat festival se vším všudy, tedy i s „afterparty“, o kterou se postará místní oblíbená Expo. Jejich produkci jsme definovali stylově jako „Pirátskou tancovačku“ a potrvá až do půlnoci,“ dodal na závěr Michal Žáček.

 Holešovskou regatu připravuje Agentura Velryba společně s Městským kulturním střediskem Holešov. Více informací na www.velryba.cz nebo www.holesovskaregata.cz.

Tags:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*