Neobvyklé spojení horské cyklistiky se sjížděním peřejí nabídne další ze série víkendových programů, které letos společně s turistickým resortem Valachy Velké Karlovice pořádá Specialized Bike Resort Valašsko. Akce se uskuteční 28. a 29. května v okolí přehrady Bystřička a Velkých Karlovic na Vsetínsku.

Foto: www.valachy.cz

„Právě o posledním květnovém víkendu se vypouští přehradní nádrž Bystřička a na řece je v tyto dny možné sjíždět malé peřeje. Ze Vsackého Cábu chodníčky a lesními cestami přejedeme na kolech k Bystřičce, kde budou připraveny trekové kanoe. Se zdoláním šestikilometrového úseku říčky Bystřička pomohou účastníkům instruktoři,“ popsal Luboš Sušila ze Specialized Bike Resortu Valašsko.

Po noclehu v hotelu Galik ve Velkých Karlovicích čeká cyklisty na druhý den fyzicky náročná vyjížďka horským terénem v délce 55 kilometrů a převýšením 2 000 metrů, která je vhodná pro jezdce s dobrou kondicí. Organizátoři nabízí také možnost jednodenní varianty výletu, který skončí sjížděním Bystřičky.

Specialized Bike Resort Valašsko společně s resortem Valachy uspořádá během letní sezóny ještě čtyři další akce pro cyklisty. „Loni jsme pořádali celkem dvě, letos na základě dobrých ohlasů přidáváme další. Valašsko má co nabídnout jak začínajícím bikerům, tak i zkušeným jezdcům vyhledávajícím těžké terény. Připravili jsme tedy programy pro cyklisty různého věku, zdatnosti a zkušeností,“ dodává Luboš Sušila.

 

Další připravované akce pro cyklisty:

10. – 12. 6. – Stumpjumper bike school – cyklistické vyjížďky po valašských hřebenech, trénink techniky jízdy pro začínající a středně pokročilé bikery

25. 6. – 10. 7. – Dny horské cyklistiky na Valašsku – Tradiční vyjížďková akce s průvodci po známých i neznámých trasách a zajímavostech Valašska. Letošní novinkou je rozšíření tras na Beskydy a slovenskou stranu Javorníků. Možnost ubytování v bike hotelu Galik ve Velkých Karlovicích, 30% sleva na služby půjčovny kol Specialized. Pro děti účastníků vyjížděk bude připraven dětský koutek.

1. – 6. 7. – Safire Bike Night – cyklistické vyjížďky završené večerním přejezdem hřebene Javorníků s grilováním a nocováním ve stanech.

26. – 28. 8. – Valašské Enduro poklady – cyklistické vyjížďky po technicky náročnějších trasách Valašska.

Více informací: www.trails.cz, www.valachy.cz

 

Kontakt:

Luboš Sušila, Specialized Bike Resort Valašsko, tel 776 297 757, lubos@trails.cz

Martina Žáčková, turistický resort Valachy, tel. 725 451 475, zackovam@hptronic.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*