Do Expo sálu CENTRA BABYLON v Liberci  se o víkendu 11. – 12. června sjede téměř 1100 nejlepších tanečníků ve speciálních párových tancích a latino z celé země.

Foto: Centrum Babylon

To je o 350 více než v loňském roce! Tanečníci zde budou v rámci soutěže Topgal Dance Life Tour 2011 bojovat nejen o tituly mistrů České republiky, ale zároveň o nominace na mistrovství světa v latino show a speciál couple dance, které proběhne v listopadu také v Liberci, a to již potřetí! V rámci víkendového mistrovství ČR půjde o velké boje tanečníků, protože jen ti nejlepší v každé disciplíně budou mít šanci zúčastnit se zmíněného světového šampionátu. V sobotu i v neděli začíná akce od 8:00 hodin. Slavnostní ukončení proběhne v neděli v 21:00 hodin.

„Soutěžit bude celkem 293 soutěžních čísel, o zhruba 60 více než v loňském roce. Z toho 151 uvidí diváci v sobotu, zbývající v neděli. Oproti ostatním MČR v rámci TDLT 2011 se naše mistrovství liší tím, že nesoutěží jen formace, ale i sólisté, dueta, malé skupiny a produkce,“ popisuje systém soutěže její organizátorka Mgr. Ilona Šulcová z tanečního klubu TaPŠ Ilma Turnov, která mistrovství nejen pořádá, ale patří i k favoritům soutěže. Zároveň bude mít v soutěži největší počet tanečníků, jen v sobotu jich přijede z Turnova 114, stejně jako tanečníků druhého nejpočetnějšího klubu Stardance Chomutov a v neděli 111 tanečníků. Početně budou zastoupeny i kluby TS PAUL – Dance Jilemnice s  66 soutěžícími a K+K Labyrint Ostrava s  55 zástupci. „Nejobsazenějšími disciplínami budou v sobotu juniorská sóla žen (22) v latino show a dětská dueta (21) ve stejné kategorii a v neděli tomu bude obdobně – v dětech bude bojovat 33 sólistů a v juniorech 14 duet, opět v latino show. Ale diváci budou mít možnost vidět i takové disciplíny jako bachacha, disco fox, merengue, mini kids latino show, pompom dance, salsa shine, speciál couple, street mambo nebo i argentinské tango,“ dodává Ilona Šulcová.

A favorité soutěže? Všichni, kdo se jí účastní… V loňském roce vybojovala nejvíce zlatých medailí v rámci MČR special couple dance právě taneční škola TaPŠ Ilma Turnov, úspěšné byly ale i další taneční školy jako je K+K Labyrint Ostrava, TK Jarky Calábkové Ostrava, chomutovský Stardance,  dále STK Gelbert a další.

Mistrovství České republiky ve speciálních párových tancích a latino disciplínách je již pátým ze série celkem sedmi MČR v rámci Topgal Dance Life Tour 2011, která budou pokračovat až do poloviny června. Příští týden proběhnou poslední dvě mistrovství ČR, a to v Táboře MČR BELLY DANCE a v Bohumíně MČR v performingových a streetových disciplínách sólistů, duet a malých skupin.

Vstupné na akci v Centru Babylon je 200 Kč na den a 300 Kč na oba dny. Pro děti do 12 let činí 120 Kč na den a 200 Kč na oba dny. Je možné ho zakoupit v místě konání akce.

***************

Letošní již čtvrtý ročník této nejmasovější české taneční soutěže Topgal Dance Life Tour 2011 má 22 kol (10 regionálních, 5 zemských a 7 mistrovství ČR), která postupně probíhají ve 14 městech a zaberou celkem 32 víkendových dnů (březen až červen)! Do letošní soutěže se přihlásilo neuvěřitelných 12 436 tanečníků z celé republiky s 819 formacemi! Rozdáno bude přes 45 tisíc medailí, uděleno bude 40 titulů mistrů ČR formací a 50 titulů mistrů ČR v sólech, duetech a malých skupinách. Dalších 24 formací se bude moci po celý rok pyšnit titulem vítěze soutěže ,,celostátních kol“. Soutěž probíhá pod křídly občanského sdružení Czech Dance Organization, které má jako jediné v České republice právo nominovat tanečníky na mezinárodní soutěže IDO. Jen v loňském roce nejlepších 3 579 tanečníků v rámci reprezentace České republiky vybojovalo na celkem 15 mezinárodních soutěžích IDO neuvěřitelných 41 titulů mistrů světa a 17 titulů mistrů Evropy! Více informací, fotografie i průběžné výsledky naleznete na stránkách www.czechdance.org nebo na facebooku Czech dance organization.

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*