Karlovarský kraj ožije v následujících dnech olympijskou atmosférou. Stane se tak prostřednictvím kampaně Českého olympijského výboru Žijeme Londýnem, která odstartovala 24. května v Brně a tradiční červený doubledecker postupně navštíví všechny regiony České republiky.

„Cílem tohoto projektu je prezentovat veřejnosti myšlenky olympismu, podpořit české reprezentanty na olympijskách hrách v Londýně, informovat fanoušky o možnostech, jak zakoupit vstupenky do Londýna a motivovat mládež ke sportu a pravidelným pohybovým aktivitám,“ říká Milan Jirásek, předseda Českého olympijského výboru.

Foto: archiv ČOV

 

Kromě dalších aktivit budou součástí kampaně také propagační jízdy legendárního londýnského doubledeckeru regionem. Ten do Karlovarského kraje zamíří ze své cesty po jižní Moravě, Olomouckém, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém a Ústeckém kraji a postupně zavítá ve středu 15. června do Ostrova (náměstí Dr. Edvarda Beneše), ve čtvrtek 16. června ho bude hostit Sokolov (náměstí Budovatelů) a v pátek 17. června navštíví Mariánské Lázně (areál Arnika). V těchto městech bude všem zájemcům k dispozici od 9 do 17 hodin.

Veterán s multimediálním srdcem

„Olympijský“ doubledecker tovární značky Bristol byl vyroben v roce 1959. Dlouhá léta sloužil v Londýně, jeho maximální konstrukční rychlost dosahuje 85 kilometrů za hodinu. V České republice je registrován jako historické vozidlo na veteránských značkách. Je vybaven multimediální technikou a představuje komplexní informační základnu o všem, co souvisí s Českým olympijským týmem a olympiádou v Londýně.

„Zábavnou formou v něm chceme především mládež informovat o idejích olympismu a novinkách z tábora českých olympioniků. Počítáme rovněž s kvízy pro děti. Návštěvníkům také nabídneme možnost zúčastnit se soutěží s olympijskou tématikou,“ říká Jiří Kejval, místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing.

V prostorách doubledeckeru je možné využít připojení k PC nebo se díky velkoplošné obrazovce dozvědět více o kampani Žijeme Londýnem i o možnosti, jak zakoupit vstupenky na olympiádu 2012. Zájemci si zde připomenou také slavné olympijské momenty nebo mohou poslat vzkaz svému oblíbenému sportovci.

Pro všechny, kteří milují sportovní soutěže, bude připraven v těsném sousedství doubledeckeru také veslařský trenažer. Zájemcům se na něm bude měřit vzdálenost dosažená za jednu minutu. Dosažený čas si poté porovnají se zaznamenanou jízdou špičkového českého veslaře Václava Chalupy a ti nejlepší se mohou těšit na drobné suvenýry.

Tento červený dvoupatrový veterán absolvuje celkem 128 zastávek po celé České republice, v příštím roce se do Karlovarského kraje znovu vrátí.

Fanoušci mohou sledovat novinky kampaně Žijeme Londýnem na speciálních webových stránkách www.zijemelondynem.cz.

Více informací na www.olympic.cz/media

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*