Turistický resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku chystá na neděli 12. června pro děti tradiční Pohádkový les. Začne v 10 hodin u hotelu Galik.

Letošní ročník je zasvěcen filmovým pohádkám. „Malí návštěvníci tedy potkají při plnění úkolů na dobrodružné cestě kolem hotelu Galik princezny, čerty, vodníky, ale také třeba Popelku, Hloupého Honzu, Princeznu Koloběžku a další hrdiny českých filmových pohádek. Nebude chybět ani drak,“ popsal vedoucí hotelu Galik Pavel Mikula.

Pro děti budou připraveny soutěže o ceny. Masky jsou vítány – ty nejhezčí budou odměněny. Zvláštní cenu si odnese také nejmladší účastník.

Děti si během cesty pohádkovým lesem budou moci vyzkoušet řadu pohádkových dovedností. Se Saxanou se naučí zaklínadla, pomohou princi se střevíčkem najít Popelku, s Princeznou koloběžkou si projedou překážkovou dráhu na koloběžkách, zachytají si ryby s vodníkem, princi z Šíleně smutné princezny pomohou pomalovat zdi vězení a naučí správně vyslovovat „r“ Princeznu, která ráčkovala. Na závěr cesty si budou moci opéct špekáčky s čerty u pekelného ohně.

Zábavný den ve Velkých Karlovicích mohou rodiče s dětmi vylepšit ještě návštěvou „hotelových“ oveček na pastvinách, které si mohou malí návštěvníci i nakrmit a pohladit. Třešinkou na dortu se pak může stát řádění ve vyhřívané slané vodě termálních bazénů Horal.

Na začátek prázdnin se mohou děti těšit na další zajímavou akci, tentokrát v termálních bazénech Horal. V sobotu 2. července tam vypukne zábavný program Letní Aquamánie.

Děti s rodiči se mohou také zapojit do turistického pochodu Letní karlovská padesátka v sobotu 16. července. Pro malé účastníky a rodiče s kočárky bude připravena zkrácená varianta trasy v délce 10 kilometrů, na které si děti budou moci také zasoutěžit.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*