Chystáte se poprvé s vaším dítětem na cestu autem? Nebojte se, víme, jak to v pohodě zvládnout!

Foto: www.dreamstime.com

1. Všechny věci, které budete po cestě potřebovat, ovat si zabalte do příruční tašky.
2. Přibalte hračky dítěte, aby se v autě nenudilo.
3. Nezapomeňte na rezervní pleny, dudlík, náhradní oblečení, zvlhčené ubrousky, láhev s pitím, termosku s vodou, jídlo, apod.
4. Oblékněte dítě podle teploty uvnitř auta.                                                                 5. Ideální je, když si s dítětem matka sedne na zadní sedadlo.
6. Pokud jede s dítětem pouze řidič, je vhodné dítě do tří let věku dát po vypnutí airbagu i s autosedačkou dopředu. Nebude se muset otáčet dozadu.
7. Zkontrolujte funkčnost dětské pojistky u dveří a správné upevnění autosedačky. Vzdálenost mezi tělem dítěte a pásem nemá být větší než na dva prsty, pás má být na bocích, ne na břiše.
8. Během cesty kontrolujte, zda je dítě připoutáno.
9. V případě, že dítě trpí při cestování nevolnostmi, podejte mu před cestou, třeba i opakovaně, Kinedryl. V autě nikdy nekuřte.                                               10. Nechte dítě nastupovat i vystupovat na straně přiléhající k chodníku.
11. Nikdy nenechávejte děti samotné v autě. Pokud je to nezbytně nutné, vždy vyndejte klíčky ze zapalování, pevně zatáhněte ruční brzdu a zařaďte rychlost. Při dlouhém čekání (např. na odbavování) dejte dítěti jeho oblíbenou hračku nebo knížku.
12. Klimatizace kromě příjemného chládku s sebou přináší i zdravotní rizika, zejména pokud ji používáme nepřiměřeně. Nejnebezpečnější jsou přechody z chladna do horka, pokud vystoupíme z auta ven. Dítě může lehce nachladnout.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*