Zázračný svět Alp – tam je kouzlo zlatého podzimu uprostřed horské krajiny ještě intenzivnější! A když vše doplní dokonalá nabídka wellness procedur, zapomene každý na stres všedních dnů.

Foto: www.dreamstime.com

Co všední den jednoduše nenabízí, to vše nabízejí hory: dobrodružství, klid, nové vztahy, divočinu, nebezpečí, rizika i kouzelné prostředí alpských středisek. Žádná hektika, žádný rámus. Jako na osamoceném ostrově určuje průběh dne klid a bezprostřední kontakt s přírodou: vysokohorská turistika, výlety na kolách nebo nordic walking a blahodárné procházky po stinných lesních stezkách a vonících horských loukách. Vše, co baví, je příjemné!

Obklopit se horami a lesy a ponořit se do barev podzimu. Načerpat novou energii v pestré hře barev přírody. Již žádné dusné dny, ale čerstvý horský vzduch babího horského leta – to jsou zážitky pro všechn smysly a pravý relax, který láká do hor.

 Příroda jako zdroj kondice

 Kolik přírody v nás ještě dřímá… kolik jí nás obklopuje? Autor knihy „Výzva místo rozmazlování“, profesor Felix von Cube definuje člověka jako bytost, která původně musela denně zvládat 20 až 30 kilometrů, aby byla schopna přežít. Její šance rostly nejen se schopnostmi jako je vytrvalost, síla a rychlost, ale učením se nových dovedností jako je zručnost, hbitost, koordinace a rovnováha … v průběhu evoluce člověk celou řadu těchto schopností ztrácel a dnes bojuje s civilizačními chorobami – nadváhou, cukrovkou či vysokým tlakem. Mnozí su uvědomují, že život a touha po úspěchu a kariéře ve skutečnosti šťastným nedělá. Naše tělo se dožaduje rovnováhy. Horská turistika je jako protipól stresujících zaměstnání ideální.

 Turistika – nejlepší terapie

„Mám dva lékaře, mou pravou a levou nohu,“ říká profesor Christoff Zalpour, který byl u zrodu vědeckého projektu „Let‘s go“, prostřednictvím kterého jasně dokázal, že pravděpodobnost onemoc- kardiovaskulární nemocemi značně klesá, jestliže se člověk pravidelně pohybuje. Pravidelnou turistiku doporučuje jako geniální širokospektré tonikum k prevenci i léčení civilizační nemocí. Lehká stoupání prospívají srdci, srdce tluče pravidelněji a vhání více krve a kyslíku do celého organismu, což nesmírně ocení také plíce. Kdo pravidelně vyráží na výlety, zvýší i kapacitu a výkonnost plic. Vytrvalostní trénink rovněž zlepší krevní tlak.

Alpská protistresová kúra

 Tradiční evropská medicína se zase hlásí ke slovu. Dlouho musely živořit ve stínu trendů z Dálného východu – ájurvédy, tradiční čínské medicíny a jiných. Staré poklady zkušených alpských léčitelů jsou znovu objevovány. V čem je rozdíl? Šalvěj & Co. jsou v podvědomí západního člověka pevně zakotveny. Naše buňky tak říkajíc „rozeznají“ obsažené látky jako známé a přijímají je. Léčivé byliny, které jsou používány v tradiční čínské medicíně, jsou naproti tomu pro naše tělové buňky naprosto cizí. Cílem tradiční evropské medicíny je dostat opět evropské léčivé byliny do popředí účinných terapií. Například oblíbenou sennou lázeň má dnes na programu celá řada wellness hotelů.

Seno, které se pro tuto proceduru používá, je směs suchých květů, semen a listí, kteá obsahuje cenné léčivé byliny, jejichž účinek se při zábalu rozvine. Senná lázeň uvolňuje svalstvo a šlachy, pomáhá při revmatismu a bolestech zad, podporuje prokrvení, posiluje imunitní systém a stimuluje mysl.

Další informace a zajímavé balíčky na: www.bestwellnesshotels.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*