Počet destinací přímo dosažitelných z Letiště Karlovy Vary se díky nové pravidelné lince Českých aerolinií rozšíří na začátku listopadu o ruskou Samaru.

 

Letadlo ČSA
Foto: ČSA

 

Společnost bude z Karlových Varů do Samary létat každou středu ve večerních hodinách nejnovějšími letadly typu Airbus A319. Prodej letenek byl zahájen již tento týden.

Let z Karlových Varů na nové lince OK 1910 bude vypravován každou středu ve 21:40, v Samaře přistane po téměř čtyřech hodinách letu ve čtvrtek ráno ve 4:30 místního času. Na zpáteční cestu se letadlo Českých aerolinií vydá ze Samary, Mezinárodního letiště Kurumoč, v 18:55 tamního času a v Karlových Varech přistane v 19:50. Pro České aerolinie je to šestá vlastní týdenní frekvence, kterou společnost bude operovat z Karlových Varů. Kromě Samary České aerolinie z Karlových Varů vypravují 4 lety týdně do Moskvy a jeden do Petrohradu. Další dva spoje společnost nabízí díky partnerské spolupráci s Aeroflotem na bázi vzájemného sdílení kódů.

„Každá nová linka do Ruské federace, do Střední Asie nebo na Ukrajinu je pro České aerolinie cenným a logickým vyústěním naší práce a snah více se prosazovat na tamním obrovském
a perspektivním trhu. I když je to trh nesmírně náročný, České aerolinie budou i do budoucna využívat každou obchodní příležitost na získání nových zákazníků. V této chvíli plánujeme další obchodní kroky, včetně zahájení operovaní několika dalších linek ve východní Evropě v následujících 12 měsících, přesně v souladu s principy postupné proměny dopravní sítě Českých aerolinií,“ doplňuje Jiří Marek, viceprezident pro obchod a marketing Českých aerolinií.

Nové frekvence do Lvova a Almaty

Záměr silnější orientace na východní trhy potvrzuje i přidání nových frekvencí na pravidelných linkách Českých aerolinií do západoukrajinského Lvova a kazašské Almaty. Od poloviny července České aerolinie operují také čtvrteční frekvenci do Lvova, čímž zvýšily počet týdenních frekvencí na pět. A od příštího týdne společnost zavede čtvrtý týdenní spoj do bývalého hlavního města Kazachstánu, do Almaty.

Více na www.csa.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*