V pondělí 12. září se v 8:00 opět otevřou „brány“ oblíbené smyslové výstavy „Tma přede mnou aneb Dotkněme se Krkonoš“. Na výstavě si každý může doslova „na vlastní kůži“ vyzkoušet vnímání okolí jinými smysly, než pro většinu z nás dominantním zrakem.

Tma přede mnou, výstava, KRNAP
Foto: Archiv KRNAP

V letošním roce je celá výstava situována do prostor vrchlabské klášterní zahrady. Interiérová část výstavy, která byla tradičně situována do hlavní budovy Správy KRNAP se letos nekoná kvůli probíhajícím pracem na stavbě Krkonošského střediska environmentálního vzdělávání.

Kromě tradiční nášlapné stezky a vrbového tunelu chystáme pro děti velké hmatové bludiště, ovocné ochutnávky a hmatové poznávačky. Vše budou děti provádět bez pomocí zraku, budou vybaveni šátkem na oči.

Výstava potrvá až do 23. září. Na akci je nutné se přihlásit předem. Je možné se objednat i soukromě s rodinou, výstava je otevřena denně od 8:00 do 15:00. Vstupné za každého je 5 Kč. Přihlášky přijímá a bližší informace podá Daniel Bílek, dbilek@krnap.cz, tel.: 499 456 322, 737 225 417.

Další informace: www.krnap.cz

Tags:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*