Kam vzít děti či vnoučata na dovolenou na čistý vzduch do přírody, kde pobyt nenaruší ani nestálé podzimní počasí? Pro ty, kteří nejsou svázáni školními povinnostmi nebo „jen“ hledají tip na prodloužený víkend, připravil horský hotel Galik v turistickém resortu Valachy na říjen a listopad zvýhodněné pobyty s ubytováním dětí do 12 let zdarma.

„Pro rodiče a prarodiče s dětmi jsme od 1. října do 30. listopadu připravili zvýhodněný pobytový balíček, který zahrnuje ubytování v hotelu Galik na čtyři noci s polopenzí, čtyřikrát volný vstup do termálních bazénů Wellness Horal v blízkém hotelu Horal, díky nimž si malí i velcí hosté mohou denně užít koupání ve vyhřívané vodě bez ohledu na počasí, hodinu bowlingu a jednou za pobyt piknikový koš s dobrotami pro výlet do přírody. Za to vše zaplatí dospělý návštěvník s jedním dítětem 3 190 Kč, což je oproti běžným cenám úspora čtyřicet procent,“ vysvětluje ředitel hotelových provozů resortu Valachy Tomáš Blabla.

Velké Karlovice a jejich okolí jsou populární díky množství turistických a cyklistických tras vhodných svou délkou i náročností také pro děti či jejich prarodiče. Některé turistické okruhy jsou vhodné i pro kočárek. Novinkou je trasa Hledej poklad na Galiku, kde děti plní připravené úkoly a s pomocí získaného číselného kódu pak odemknou schránku s pokladem. Jen 200 metrů od Galiku je možné se napojit na cyklostezku Bečva, kterou díky mírnému převýšení zvládnou i malí cyklisté. Hotel Galik má vlastní půjčovnu kol, k dispozici jsou i helmy a dětské sedačky na kolo.

Nuda nehrozí ani při nepříznivém počasí. Krytý areál termálních bazénů v 3,5 kilometrů vzdáleném hotelu Horal nabízí koupání za každého počasí ve slané vodě vyhřívané až na 36°C. K dispozici je 20 metrů dlouhý plavecký bazén, zábavně relaxační bazén s jeskyní a divokou řekou i dětský bazének s vodním hřibem. Přímo v Galiku je malý dětský koutek, stolní tenis, kulečník a malá sauna. Samozřejmostí je výběr dětských jídel a nekuřácké prostředí.

Jen 25 minut cesty autem od Velkých Karlovic se nachází Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Do 40 minut se dá dojet třeba také do známého lanového parku Tarzanie, do gobelínky ve Valašském Meziříčí, kde si návštěvníci při exkurzi sami vyzkouší tkaní koberců, či na oblíbené výletní místo Pustevny s dřevěnými domy Dušana Jurkoviče, odkud se dá vyrazit hřebenovou túrou k soše Radegasta a na Radhošť.

Na podzim Galik nabízí i příjemné spojení pobytu s doprovodnými akcemi. Například 24. září se u Galiku koná tradiční drakiáda. Od 4. do 11. listopadu se Galik zapojí do programu 3. Karlovského gastrofestivalu a spolu s dalšími restauracemi představí to nejlepší ze své vyhlášené kuchyně.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*