Jedna z posledních akcí letošní sezóny pro veřejnost na hradě v Malenovicích je připravena pro návštěvníky na tento páteční večer. V malovaném sále vystoupí se svým recitálem zpěvačka a kytaristka Eva Henychová. Koncert je naplánován 21. října od 18 hodin.

Eva Henychová, recitál, hrad, Malenovice
Foto: Archív Evy Henychové

Eva Henychová je zlínská rodačka – zpěvačka, kytaristka, skladatelka i textařka v jedné osobě. Charismatická osobnost, která dokáže zasáhnout srdce lidí všech generací. Její písně jsou osobní výpovědí člověka, který umí nahlédnout hluboko pod povrch skutečností všedního života. Se svými recitály putuje po klubech, čajovnách, hradech, zámcích a kostelech, kde její něžná hudba a přemýšlivé texty nejlépe vyzní. Má své posluchače nejen v České republice, hrála už v Belgii, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku, Moldavsku, Polsku, Rakousku, Rumunsku, Španělsku a na Ukrajině. Nevyhýbá se ani akcím benefičního charakteru v domovech důchodců, v hospicích a psychiatrických léčebnách. Odehrála také již přes padesát koncertů pro odsouzené ve věznicích.

Zpěvačka, kterou si mnozí pamatují jako malou hubatou holku ze seriálu My holky z městečka, má za sebou více než patnáct set samostatných recitálů a vydala čtyři autorská alba Svítání (1996), Za stěnou z papíru (2000), Všechno je jinak (2004) a Sinaj (2010).

Vstupné na koncert je jednotné 60 korun a lístky se budou prodávat přímo na hradě v Malenovicích od 17.30 hodin v den koncertu.

Až do konce měsíce bude hrad Malenovice ještě otevřen pro veřejnost o víkendech a na státní svátek 28. října, kdy zde od 15 hodin vystoupí skupina historického šermu Revertar (naposled tedy bude otevřeno 29 a 30. října) od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin. Pak se jeho brány uzavřou pro výletníky a otevřou pro řemeslníky – hrad i sousední hájenku čeká oprava krovů, oprava hradní kaple a investiční záměr počítá i se stavební úpravou prostoru před hradem. Poslední letošní akcí pro veřejnost pak bude Vánoční jarmark na hradě 3. prosince.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*