příměstský tábor, Malý dobrodruh
Foto: Dreamstime

Bydlíte ve městě a nevíte kam s vaším dítkem o prázdninách? Pokud nemáte k dispozici starostlivou babičku, můžete si vybrat klasiku – tábor. Vy můžete klidně chodit do práce a o vaše děti je dobře postaráno. S výběrem si ale dejte záležet…

 

Klasickým táborům odzvonilo a příměstské tábory zažívají poslední dobou velký boom. Tento typ táboru bývá dost variabilní, takže si můžete vybrat, na kolik dní v týdnu vaše dítě přihlásíte. Nebo dokonce i můžete volit mezi celodenním a dopoledním programem. Možností je mnoho.

Dnešní děti zpohodlněly a zájem roste především o příměstské tábory. Děti stráví super den s ostatními dětmi, ale večer uléhají do svých vyhřátých pelíšků. To je pro ně mnohem příjemnější představa než noci plné otravného hmyzu, vrzajících nepohodlných postelí a propršených stanů.

Doby, kdy se děti honily celý den po lese a pak se jednou za tři dny vykoupaly v řece, jsou už asi úplně pryč. Pro malé děti je tento typ táboru ideální. Nedostanete se do fáze, kdy odvezete svoje dítě desítky či stovky kilometrů daleko a po pár dnech obdržíte telefonát, ve kterém se dozvíte, že Vaše dítko neustále hystericky křičí větu: „Já chci domů k mamince!“. Odloučení od rodičů dělá potíže někdy i těm starším. A co si budeme povídat, i rodiče někdy teskní a nejradši by měli své mazlíčky pořád u sebe a pod dohledem.

Tábory mají odlišná zaměření. Od všelijakých sportů a tanečků až po výuku cizích jazyků. V dnešní době rodiče velmi rádi posílají své děti na tábory, které jsou spojeny se vzděláním (jazyky jednoznačně vedou). Při výuce děti nemusí sedět zařezaně v lavicích a mohu se dozvědět něco nového zábavnou formou. Prostě spojí příjemné s užitečným. Určitě se nezapomeňte informovat o metodice, kterou je jazyk vyučován. To je velmi zásadní záležitost. Svěřujte své malé táborníky jen do kvalifikovaných rukou. Vaše děti sice nebudou bojovat s klacky v lese, ale mohou využít výhod, které nabízí město (ZOO, muzea, parky, koupaliště, hřiště atd.).

 

Pokud máte menší děti, nezoufejte. Některé příměstské tábory přijímají i prťata, stačí jen trochu víc zapátrat. Více na www.lightpoint.cz

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*