Hledáte tip, kam vyrazit s dětmi na vycházku do přírody? Příjemnou příležitost nabízí Letní karlovská padesátka – tradiční turistický pochod, který 23. června pořádá Resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

Pro turisty zde bude opět vytyčeno několik tras v délce 10 až 50 kilometrů, z nichž jedna je svou délkou a nenáročným profilem vhodná právě pro malé výletníky nebo rodiči s kočárky či nosičkami. Tento desetikilometrový okruh vede kolem penzionu Pod Pralesem přes Prales Razula k hotelu Horal a odtud do cíle po cyklostezce Bečva. S dětmi uvidíte nejen krásnou přírodu CHKO Beskydy, ale můžete potkat i stáda oveček – a u Penzionu u Dorňáků dokonce daňky ve zdejší oboře.

Na všech trasách budou na vybraných stanovištích kontrolní razítka. Ta budete postupně přidávat na výkaz, který dostanete na startu. Za plně orazítkovaný výkaz pak v cíli obdržíte diplom a kus pravého valašského frgálu. Trasy jsou koncipovány jako okruh, takže kdykoli během cesty si můžete výlet prodloužit, nebo naopak zkrátit odbočením do cíle.

Start je kdykoli mezi 7. a 10. hodinou u hotelu Galik, v cíli vás budou na stejném místě čekat mezi 12. a 21. hodinou. U Galiku pak můžete po návratu spočinout na letní terase a ochutnat krajové speciality. Celý výlet můžete zakončit zábavou u hotelu Horal – koupáním v bazénech se slanou vodou vyhřívanou na 36°C

nebo zdoláváním Lanového parku Horal.

www.galik.cz, www.valachy.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*