V důsledku útěků z domova nebo únosů jsou ročně pohřešovány tisícovky dětí – vyplývá to z alarmujících policejních statistik. Společnost GOPE Systems nyní přichází s novou službou NajduTe.cz, která slouží rodičům ke sledování polohy a efektivní ochraně dětí prostřednictvím mobilního telefonu. Tato moderní služba funguje za spolupráce Policie České republiky, ministerstva vnitra a dalších významných státních složek.  

NajduTe.cz, Malý dobrodruh
Foto: NajduTe.cz

Služba NajduTe.cz výrazným způsobem omezuje riziko útěku dětí z domova nebo jejich únosů. Hlavním stavebním kamenem k jejímu provozu je především mobilní síť, která je z 99 % rozprostřena po celém území České republiky. „Díky tomu jsme schopni provést bleskovou lokalizaci každého mobilního zařízení. Co možná nejpřesnější polohu telefonu následně určíme prostřednictvím vysílačů BTS, mezi kterými se přístroj pohybuje,“ vysvětluje Mikoláš Herskovič, jednatel společnosti GOPE Systems.

Služba NajduTe.cz zjistí polohu dítěte do 9,5 sekundy

Novodobé sledování mobilního telefonu pomocí služby NajduTe.cz s sebou nese hned několik významných výhod. „Absolutní předností tohoto řešení je skutečnost, že funguje všude, kde má mobilní telefon signál, na rozdíl od běžných systémů GPS, které v budovách, tunelech, metru, či v garážích nemají sebemenší šanci, protože k určení polohy potřebují příjem signálu z družic. A ten se do garáže nebo budovy pokaždé nedostane. Každý zapnutý mobilní telefon najdeme vždy a všude do 9,5 vteřiny i v místech, kde GPS systémy naprosto selhávají,“ zdůrazňuje Mikoláš Herskovič, jednatel společnosti GOPE Systems.

Rodiče se obejdou bez drahých technologických doplňků

Další výhodou služby NajduTe.cz je to, že rodiče nemusí pro dohledání polohy dítěte vlastnit žádné moderní technologie, GPS moduly a podobné doplňky, které stojí spoustu peněz. Řešení je funkční s naprosto každým mobilním telefonem, a to bez nutnosti instalace jakýchkoli programů. Děti navíc patří mezi veliké milovníky novodobé techniky, proto je vysoce pravděpodobné, že budou mít svůj mobil neustále při ruce.

Co mají rodiče dělat, kdy neví, kde je jejich dítě?

Pokud rodiče pohřešují své dítě, mohou v rámci služby NajduTe.cz kontaktovat linku operačního centra na telefonním čísle 840 55 77 55. Na nepřetržitě fungující centrále mají k dispozici profesionální personál, který provede rychlou a přesnou lokalizaci mobilního telefonu dítěte. Operační centrum je sofistikované a důkladně zabezpečené pracoviště podléhající zvláštním provozním režimům. „Naši operátoři jsou vyškolení profesionálové a čistý trestní rejstřík je u nich samozřejmostí. Vždy pracují pod dozorem osob, které jsou držiteli platného osvědčení fyzické osoby, vydaného Národním bezpečnostním úřadem. Mohou tedy přistupovat k citlivým informacím a zpracovávat je,“ uvedl Mikoláš Herskovič, jednatel společnosti GOPE Systems.

Spojení NajduTe.cz a Policie České republiky

Služba NajduTe.cz funguje ve spojení s několika významnými státními složkami, mezi něž patří především Policie České republiky. „Díky bleskové spolupráci s touto institucí a svižnému zjištění polohy pohřešované osoby je proces vyhledání dítěte opravdu flexibilní. V případě, že nahlásí rodiče na policii zmizení dítěte, nechť nezapomenou uvést, že mají aktivovanou službu NajduTe.cz. Policie se na nás sama obrátí,“ říká jednatel společnosti GOPE Systems k projektu, který je realizován rovněž ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, mobilním operátorem T-Mobile a dalšími partnery.

Aktivace služby NajduTe.cz

Aktivací služby NajduTe.cz  můžete snadno předcházet situaci, kdy nevíte, kde je vaše dítě a bojíte se o něj. Nebo se jen chcete přesvědčit, že je vše v pořádku. Ochrana dětí by měla být vždy na prvním místě. Není nic snazšího, než zvednout telefon, kontaktovat operační centrum a ujistit se, že je vaše dítě tam, kde má být: na tréninku, doma nebo v kroužku. Aktivace služby NajduTe.cz je snadná. Stačí si vybrat jeden z pěti nabízených produktových tarifů, poté zavolat na bezplatné telefonní číslo a sdělit operátorovi aktivační kód ze zakoupené karty. Následně je třeba odeslat vyplněný aktivační formulář, který musí být úředně ověřený, což lze zajistit na České poště. Ve smluvený čas operátor zájemci o službu zpětně zavolá a dokončí její aktivaci.

Službu NajduTe.cz lze koupit například v:

Planeo Elektro

Czc.cz, MacZone.cz, Netrade.cz, Softech.cz atd.

Postupně pak v dalších internetových obchodech, maloobchodní síti, benzinkách.

 

Více informací na www.najdute.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*