Cena tady hraje prim. Pokud k rozumným penězům, které vás stojí týdenní dovolená (většinou právě s celou rodinou) připočtete kvalitní pláže, vybavenost hotelů a pestrost vyžití, není co řešit. Řecko, Turecko a Bulharsko jsou zkrátka mezi českými rodinami stále oblíbenější.

Bulharsko, Turecko, Recko, Malý dobrodruh
Řecko, Turecko a Bulharsko – to jsou taháky rodinných dovolených. Není tu draho a služby jsou na dobré úrovni.Foto: www.dreamstime.com

Řecko má tradiční atmosféru

A začněme třeba hned Řeckem, které příčce oblíbenosti vévodí. Pokud se rozhodnete strávit dovolenou tady, vězte, že si můžete vybírat z více než dvaceti míst, kam létají české cestovky, ubytování najdete od jednodušších apartmánů přes standardní 3* hotely s polopenzí, ale výjimkou nejsou ani vskutku luxusní hotely mezinárodních řetězců, které vám zaručí tu nejvyšší kvalitu.

Ale zpět k místu: Řecké ostrovy mají silnou stránku ve všudypřítomné tradiční atmosféře. Snad nejvíce jí nasajete v tavernách (hospůdkách) s živou hudbou a tancem, anebo, když si půjčíte auto nebo dokonce motorku a vydáte se na průzkum řecké scenérie i historie sami. Řecko má tolik lákadel a ani déle trvající krize mu neubírá na přitažlivosti,“ doporučují zástupci cestovní kanceláře Akvila travel, která je odborníkem na tuto destinaci.

Řecko: co o něm možná nevíte:

Řecké ostrovy zaujímají cca 20 % z celkové plochy země. Z více než 2000 ostrovů je obydleno pouze 227. Největší je Kréta, mezi turisty jsou další zejména Rhodos, Samos, Korfu, Kefallonie.
Více informací a zajímavostí najdete na: http://www.akvila.cz/recko/recko.html

 

Turecko láká na „all inclusive“

Další v posledních letech velmi oblíbenou destinací je Turecko. Čechy láká zejmená na nabídky pobytů „all inclusive“ – představte si, že ty tady podle průzkumů nabízí více než 90 % hotelů! Za zmínku ovšem stojí také čisté moře, levné nákupy, neskutečné množství programů pro děti a většinou i perfektní služby. Za vše tady mluví velice výhodný poměru cena/kvalita. Zejména u této země se však vyplatí velice pečlivě vybírat cestovní kancelář i hotel, který vám bude vyhovovat.

Jinak vás rozhodně potěší i to, že koupat se tady můžete od března do listopadu a málokde tak zbožňují děti, jako tady. A kam s nimi vyrazit? Podle odborníků z cestovní kanceláře Akvila je ideální je Turecká riviéra jako Kemer, Antalya, Belek, Side a Alanya.

Turecko: co o něm možná nevíte:

Více než 3000 let se tady střídají vyspělé kultury celého Středomoří, proto se mu přezdívá největší muzeum pod širým nebem.

Více informací a zajímavostí najdete na: www.akvila.cz/turecko/turecko.html

 

Bulharsko, Turecko, Řecko, Řecké ostrovy, Korfu, Samos, Turecká riviéra, moře, dovolená, rodinná dovolená, levná dovolená, Malý dobrodruh
Foto: www.dreamstime.com

Bulharsko si dopřejí levně rodiny s dětmi letecky

Tady se hraje o cenu: Bulharsko, to je bezkonkurenčně nejlevnější letecká dovolená, hlavně pro rodiny s dětmi. Doletíte sem za necelé dvě hodiny, čekají na vás písečné pláže, pozvolný vstup do moře, svažující se pláže sousedící s romantickými zálivy, vysokými písečnými dunami, strmými stěnami a útesy, smaragdově zelenými zátokami, kotvišti jachet i romantickými rybářskými vesničkami… Mezi nejoblíbenější místa pro rodiny patří Primorsko, Sluneční pobřeží, Zlaté písky a historický Sozopol či Nessebar, zařazený mezi památky UNESCO. Zástupci cestovní kanceláře znovu doporučují pečlivě vybírat hotel a tedy i cestovní kanceláře, která sem zájezdy pořádá. A jistě v Bulharsku také uvítáte to, že se tady často dobře domluvíte i česky.

Bulharsko, co o něm možná nevíte

Bulharská riviéra, to je přes 350 km pobřeží s jedněmi z nejkrásnějších pláží v Evropě – však nad nimi taky právem vlaje Modrá vlajka čistoty moře!

Více informací a zajímavostí najdete na: www.akvila.cz/bulharsko/bulharsko.html

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*