Chtěli byste se podívat do Tibetu, ale chybí vám finance? Když vy nemůžete tam, tak Tibet přijel za vámi. Od 26. února až do 31. března bude ve více než 20 městech po celé ČR probíhat Festival ProTibet 2013.

Tibet, Malý dobrodruh
Poznejte krásy Tibetu v ČR. Foto:www.protibet.org

Festival ProTibet 2013 se koná od 26. února do 31. března ve více než 20 městech ČR. Proslulý tibetský zpěvák Loten Namling zazpívá poprvé na Moravě. Vystoupí mezi 5. a 8. březnem v Praze, Brně Olomouci a Ostravě. Festivalu se účastní i jediný tibetský mnich žijící v Praze Geše Nyima Özer, senátor Petr Bratský, herečky Bára Hrzánová a Nela Boudová. Výtěžek festivalu pomůže chudým nomádským rodinám. Festival pořádá Občanské sdružení M.O.S.T., více na www.protibet.org.

„Festival ProTibet 2013 bude patřit všem, kteří se chtějí bavit, seznámit se s tibetskou kulturou a zároveň chtějí pomoci dobré věci,“ říká ředitelka festivalu Ing. Jana Neboráková.

Chcete poznat Tibet?

Festival potrvá od 26. února do 31. března a tento 12. ročník je výjimečný zastoupením mnoha zahraničních hostů. Pro diváky bude nejzajímavější vystoupení tibetského zpěváka Lotena Namlinga, který přijede ze Švýcarska. Dále vystoupí expert na projekty rozvojové pomoci Tibeťanům pan Tenzin Dhondup. Lama Geše Ňima Özer povede přednášky a meditace na téma hledání štěstí. Tento rok nabízíme také rozsáhlou projekci filmů současných tibetských tvůrců, jako např. Tibet zpívá, Letní pastviny a mnoho dalších. V Praze se bude konat také prodejní výstava tibetských obrazů a diskusní večer o Tibetu za účasti významných hostů a expertů. Součástí festivalu bude také putovní výstava „Tibet a Barma“, která doplňuje vzdělávací projekty pro učitele a studenty.

„Chci z celého srdce poděkovat všem dobrovolníkům, kteří v mnoha městech České republiky organizují Festival ProTibet,“ vzkazuje Tibeťan Tenzin Dhondup z Indie.

M.O.S.T. pro lidi

Občanské sdružení M.O.S.T. podporuje od roku 2004 vzdělávání a zlepšuje životní podmínky lidí žijících indických Himálajích a v Tibetu. Pomáháme tisícům dětí, tibetským uprchlíkům, mnichům a mniškám, nomádským rodinám a starým lidem bez rodin. Realizujeme projekty na podporu tamních škol a podporujeme místní ekonomiku zakládáním chráněných dílen.

Festival se koná díky přispění města Ostravy, městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a statutárního města Olomouce a firmy Aspen.PR. Projekt byl podpořen z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce.

Více informací na www.protibet.org.

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*