Děti si rády hrají, mají rády sladkosti, zábavu a pohádky, ale především žijí pro nové zážitky. V Praze svým malým ratolestem můžete dopřát všechny tyto potěšení včetně královského ubytování během jediného víkendu.

Muzeum čokolády, Malý dobrodruh
I děti si mohou víkend v Praze užít. Foto: www.choco-story-praha.cz

Již samotný název našeho hlavního města na nás dýchá bohatou historií a tradiční českou kulturou. Při plánování vašeho výletu ovšem nezapomínejte, že historií a památkami děti v útlém věku moc nezaujmete. Často se proto stává, že zamýšlený ideální kulturně-historický program u dětí končí nezájmem a zklamáním. Alespoň jednou si prohlídku Pražského Hradu v rámci exkurze se základní školou dopřeje snad úplně každý, proto je nyní netrapte nekonečnými procházkami po pamětihodnostech a dopřejte jim víkendovou zábavu, po které si Prahu zamilují.

První den můžete zavítat například do jednoho z muzeí, které jsou stvořené přímo pro děti. Muzeum pověstí vás seznámí s nejznámějšími pražskými strašidly a přízraky. Děvčata se ráda nechají vyfotit se známou celebritou v Muzeu voskových figurín a kluci si zajisté rádi vyzkouší na vlastní kůži práci strojvedoucího v simulátoru kokpitu lokomotivy v modelářském ráji – Království železnic, nebo se podívají do největšího stavebnicového muzea na světě –  Muzea Lega. Celá rodina ale určitě ocení ChocoStoryMuzeum čokolády, které má na konci prohlídky pro všechny děti připraveno sladkou odměnu. Po obědě vás nostalgická tramvajová linka č. 91 doveze téměř pod Petřínskou rozhlednu, kde kromě krásného výhledu na Prahu můžete navštívit Štefánikovu hvězdárnu a Zrcadlové bludiště, které zaručeně pobaví každé malé děcko.

Druhý den po vydatné snídani si můžete vybrat mezi vodními radovánkami v největším českém akvaparku Aquapalace Praha, adrenalinovým zážitkem na bobové dráze nebo poznáváním živočišné říše v pražské ZOO. Cestu tam si můžete zpříjemnit romantickou plavbou po Vltavě speciálním parníkem, jenž vás sveze až přímo před bránu ZOO. Ale pokud Vaše děti zajímají zvířata poměrně větších rozměrů, určitě navštivte Vysočanský DinoPark, ve kterém máte jedinečnou příležitost setkat se s dinosaury v životní velikosti.

S ubytováním si nedělejte starosti

Pokud chcete strávit v Praze několik nocí, je zbytečné platit za předražené hotely. Poměrně zajímavým řešením pro rodiny s dětmi je ubytování v apartmánu. Kromě patřičného počtu lůžek vzdušné a moderně zařízené apartmány disponují kuchyní, koupelnou a WC. Samozřejmostí je, že všechny apartmány naleznete v centru města. Cena krátkodobého ubytování vás určitě taktéž příjemně překvapí, jelikož je srovnatelná s cenami hostelů.

Portál Your-apartments.cz nabízí tuto levnou a pohodlnou formu ubytování nejen ve významných českých městech, ale i po celé střední Evropě.

Vybrat a zarezervovat si svůj apartmán v Praze můžete jednoduše a bezplatně.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*