Malé děti a dovolená strávená na horách. Pro mnoho rodin dvě zcela neslučitelné záležitosti. Většina z nás má spojenou dovolenou v prostředí kopců, lesů a skal výhradně s túrami, výlety, trekkingem a náročnou cyklistikou. Následující řádky Vás přesvědčí, že jde o mýtus, který dnes nenajde opodstatnění u nás, ani v zahraničí. Všude se najdou příležitosti, které umožní skloubit touhu po hlubokých lesích a skalách sportovně založených tatínků s představou o poklidném rodinném zázemí starostlivých maminek.

Text: František Trhoň

Maxov707 Malý dobrodruh
Josefodolský penzion Maxov707 je ideální pro aktivní dovolenou s dětmi.

Nemusíme se vydávat daleko za hranice naší vlasti, abychom byli schopni podobné plány naplnit. Slabou hodinku autem z Prahy trvá cesta do nejznámějších severních pohoří naší vlasti. Často neprávem opomíjené Jizerské hory skýtají přinejmenším stejné možnosti, jako opěvované Krkonoše. A přitom právě mladé rodiny s omezeným rozpočtem zde mohou najít vyžití, které beze zbytku naplní jejich představy o aktivní dovolené. A co víc, aktivní dovolené s malými dětmi. Jedním ze zařízení, která podobný servis nabízejí, je josefodolský penzion Maxov707. Najdeme jej v Dolním Maxově, deset kilometrů severně od Jablonce nad Nisou.

Již neobvyklý název nás nenechá na pochybách o unikátním přístupu majitelů, kteří se řídí heslem: „Nic není problém!“ A nejde o planá slova, sami mají čtyři malé děti. Poklidné prostředí prakticky mimo obec a rozlehlý pozemek nabízejí nebývalé soukromí. Nenápadný dětský ráj se tu skrývá na každém kroku. Vévodí především veliká zahrada s kolotočem, houpačkami, skluzavkami a prolézačkami. Přímo u zahrady je posezení s ohništěm. Část parkoviště s pískovištěm slouží jako prostor pro míčové hry.

K dispozici je také nepřeberné množství „dopravních prostředků“ pro předškolní děti. Krytá terasa s plynovým grilem v bezprostřední blízkosti poskytne úkryt v případě deště. V teplých dnech poskytnou spoustu zábavy vyhřívaný bazén, nafukovací vodní hrad se skluzavkou a odpočinkovou zónou pro rodiče. Všechna mikroprostředí celého areálu mají jednu velkou výhodu. Ať jste kdekoli, vždy máte prostor pro dětské dovádění pod kontrolou. Nepřekvapí ani vrtochy nevyzpytatelného horského počasí. V podkroví penzionu je zabezpečená dětská herna. Opět plně vybavená. Ve společenské místnosti jsou k dispozici karaoke a domácí kino. Vyžadujete-li soukromí, je možno sledovat televizi nebo film z centrálního přehrávače přímo na pokoji.

Maxov707 Malý dobrodruh
Velké zahradě vévodí kolotoč, houpačky, skluzavky a prolézačky.

Penzion Maxov707 je dětský ráj u Jablonce

Neobejdete-li se bez vymožeností moderní civilizace, je vám k dispozici zdarma bezdrátové připojení k internetu. Kompletní sociální vybavení pokojů je samozřejmostí. Dobře zařízená kuchyňka poskytne dostatek komfortu i maminkám s miminky. Všechny prostředky pro přípravu a uchování dětské stravy jsou volně k dispozici.

Nudit se nebudete ani se staršími ratolestmi. Nespočetné cíle výletů pokryjí všechny výkonnostní úrovně. Nejbližší na rozhlednu Slovanka, či k vodopádům Jedlová zvládnou i čtyřleté děti. V pět kilometrů vzdáleném Jiřetíně pod Jedlovou je pak Muzeum hraček s kreativními dílnami pro děti. Rozhodně stojí za návštěvu. Do nedalekého Tanvaldu můžete vyrazit za unikátní ozubnicovou dráhou, do Jablonce nad Nisou do aquaparku. Liberec potěší Dino Parkem a Centrem Babylon. Tyto vzdálenější cíle výletů však pravděpodobně nenavštívíte. Maxov707 nabídne malým hostům takové vyžití, které dokáže vyplnit nejen prodloužený víkend.

Zajímavé tipy na výlety v okolí najdete například zde:

http://www.ceskehory.cz/ubytovani/penzion-maxov-707-josefuv-dul.html

http://www.muzeumvyrobyhracek.cz/

http://www.zubacka.cz/index.htm

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*