Náš dvouletý chlapeček se sice spletl, ale v iluzi jsme ho nechali. Hotel Lido Ehrenburgerhof stojí u vlastního malého jezera přesně tak, aby měli malí návštěvníci tenhle bonusový pocit.

Text: Dagmar Školoudová

Proč zrovna tady?

lido, Malý dobrodruh
Hotel Lido Ehrenburgerhof bude vyhovovat všem členům rodiny. Foto: www.falkensteiner.com

Ocitli jsme se tu po pečlivé úvaze. Cílem říjnové dovolené měla být rodinná relaxace pro všechny. Takže: pro maminku hotel, kde se nemusí vůbec o nic starat. Pro tatínka místo, kam se dobře dojede a kde se dá chodit po horách po výletech. Pro chlapečka místo, kde bude spousta příležitostí k zábavě. Jižní Tyrolsko je pro rodinnou dovolenou vždycky záruka úspěchu, zbývalo jen zvolit správné údolí a úroveň hotelu. Hledala jsem na stránkách http://www.suedtirol.info/cs/Ubytovani/Specializovana-dovolena-/Rodinne-hotely-.html, a vybrala hotel ze sítě Falkensteiner v Pustertalu. Cena odpovídala kvalitě a navíc měli zrovna několik výhodných pobytových balíčků. Však taky bylo v hotelu docela plno, což je určitě pro mnoho ubytovacích zařízení v říjnu marný sen. Přesto, kolik se tady vyskytovalo dětí od miminek po „pubyše“, ale nebyly herny, hřiště ani bazén nikdy přeplněné.

Co ocenila maminka?

Výhled z pokoje na jezero! Je malé, ale vlastní. Hotel je ostatně taky menší, než jak vypadá na prospektech, což mi udělalo velkou radost. Areál je uzavřený, takže děti nikam nezdrhnou. Herna pro maličké je otevřená, i když tam zrovna není žádný personál, takže tam můžete přijít a s dětmi si sami hrát. V přízemí plál v knihovně a velkém sále oheň v krbu, což se v říjnu večer už velmi hodilo, a před jedním krbem jsou na koberci dřevěné hračky. Dítě si s tatínkem hraje a maminka má v křesle zámecký pocit.

Co ocenil tatínek?

Že je maminka spokojená. A taky výlety do okolí. Hotel organizuje každý den program, takže si můžete vybrat podle vlastních potřeb a stáří dětí nebo se někam vydat sami. Na recepci jsou k půjčení perfektně připravené mapy a trasy výletů. My jsme dvakrát využili služeb „sportovního referenta“, a jednou jsme tak šli se skupinou na výlet k palírně aromatických olejů v blízkém lese, a podruhé na celodenní výlet do vedlejšího údolí na Kaštanovou stezku. Obojí byla dobrá volba.

Co ocenil chlapeček?

To, že vnitřní restaurace těsně hraničí s vodou a venkovní stoly jsou už na mole, takže si připadal jako na lodi. Také dětský přívoz, který spojuje budovu přes jezero s protějším břehem a hřištěm. Venkovní vyhřívaný bazén, kde se mohl koupat, i když pršelo (hotelu chybí jen opravdové kryté brouzdaliště pro malé děti, takhle bylo třeba mít dítě ve vodě pořád v náručí). Hřiště s několika klouzačkami a „školkovou“ restauraci. Je ještě moc malý na to, aby mohl jíst sám s ostatními dětmi a chůvami, ale vždycky si tam zašel pro talířek a jídlo.

Co ocenili všichni?

Jídlo. Penze je tříčtvrteční, takže snídaně, obědové bufet zároveň s koláči a servírovaná večeře. Na výběr bylo několik kombinací menu a kuchaři bych dala michelinskou hvězdičku. Typický jihotyrolský mix z kuchyně alpské a středozemní byl tak dobrý, že jsme všichni přibrali.

Více na www.falkensteiner.com.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*