Přemýšlíte, kam se vydat na Mikuláše s dětmi? Vybrali jsme pro vás několik zajímavých, zábavných, ale i naučných akcích, na kterých se nebudou nudit děti ani rodiče.

vánoce, Malý dobrodruh
Pečení perníčku na Mikuláše, to je zábava pro děti i pro rodiče.

Pečení perníčků s Mikulášem

V sobotu 7. 12. 2013 se budou od 11 hodin v Pražské tržnici v Holešovicích péct perníčky. Z vašich dětí se na chvíli stanou malí šéfkuchaři a na unikátním kurzu pečení spolu zažijete spoustu legrace. Více na www.chefparade.cz.

Mikulášské větrání skříní

Tahle akce udělá radost zejména nákupůchtivým malým slečnám a maminkám. V sobotu 7. 12. 2013 od 10 hodin – do neděle ne 8. 12. 2013 se v pražské Literární kavárně H&H koná již 4. ročník dobročinného bazaru „Mikulášské luftování skříní“. Najdete tady spoustu hezkého oblečení, doplňků, šperků, ale také knih a mnohého dalšího. A pozor: Podpoříte navíc dobrou věc – akce má grant nadace Divoké husy, která zdvojnásobí výtěžek Luftování až do výše 60 000 Kč.

Udělejte si herbář

Pražské Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur nachystalo na sobotu 7. 12. 2013 od 15 hodin k výstavě Čas zámořských objevů výtvarnou dílnu, v níž si vyrobíte i s dětmi herbář s exotickým kořením a dozvíte se spoustu zajímavých historek z dávných dob, kdy se k nám dostalo díky zámořským objevům. Kromě toho si můžete vlepit listy či plody vzácných rostlin do sešitu, popsat je a doplnit poznámkami o jejich původu. Vstupné činí 60 Kč/osobu. Více na www.nm.cz.

Staňte se fimařem!

Tahle akce je určena spíše pro větší děti, ale o to více bude asi bavit i jejich rodiče! Muzeum Karla Zemana pořádá totiž v sobotu workshopy animace. Začínají v 10 hodin a vy si natočíte vlastní film pomocí stejných jedinečným postupů, jaké používal právě Karel Zeman! Kromě toho shlédnete filmové projekce Zemanových filmů a v prosinci nově film Vánoční sen. Více na www.muzeumkarlazemana.cz

Popelka s mikulášskou nadílkou

Divadlo Palace pořádá v neděli 8. 12. 2013 od 11:00 oblíbený pohádkový „písničkál“ o Popelce, v tento den navíc aktuálně doplněný o pestrou mikulášskou nadílku. Více na www.divadlopalace.cz

Pohádky naší babičky

Kulturáček na Bílé hoře bude v neděli 8. 12. 2013 rovněž patřit dětem. Od 15 hodin se můžete celá rodina těšit na Vánoční pohádku, kterou bude vyprávět pohádková babička, spolu s kašpárkem a mnoha dalšími maňásky. Děti navíc ocení babiččinu knížku plnou podivuhodných příběhů!
Vstupné 45 Kč, více na www.kulturacek.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*