Cestovatelé, kteří si oblíbili poznávání evropských metropolí s autobusovým dopravcem Eurolines, pro vás vybrali nejlepší akce, které se následující dva měsíce konají v Londýně, Vídni, Paříži, ale také třeba v Bruselu či Gentu!

1. Vzhůru na Le Grand bal

Vídeň, Malý dobrodruh
Vídeň je jedním z nejnavštěvovanějších měst Evropy. Foto: © Österreich Werbung, Photographer: Lammerhuber.jpg

Omrzelo vás obyčejné vítání Nového roku? Pak 31. prosince 2013 máte jedinečnou příležitost cítit se jako hvězdy na červeném koberci, a to v rakouské metropoli. Sklenice sektu, vídeňský valčík, krásné róby, nádherně vyzdobené sály, neuvěřitelný program a vynikající slavnostní večeře udělají z vašeho večera nezapomenutelný zážitek! Autobusy Eurolines vás zavezou do Vídně od 890 Kč za obousměrnou jízdenku.

2. Gent láká milovníky výstředností

Milovníci výstředního umění mají do 5. ledna 2014 opravdové štěstí. Světoznámý umělec Jordan Wolfson pořádá v belgickém Gentu výstavu s názvem Ecce Homo, která vznikla na základě animovaných filmů a těšit se můžete třeba i na obraz mutujících červených krvinek. Autobusy Eurolines vás zavezou do Gentu od 1800 Kč za obousměrnou jízdenku.

3. Dlouhé Vánoční trhy na Champs-Elysées

Kouzelné Vánoce v nejkrásnější ulici na světě můžete zažít do 5. ledna v Paříži na Champs-Elysées. Nákupy můžete spojit s ochutnávkou pravého francouzského svařáku a skořicových sušenek. Autobusy Eurolines vás zavezou do Paříže od 1600 Kč za obousměrnou jízdenku.

4. Lucian Freud vystavuje ve Vídni

Pokud si myslíte, že vnuk slavného Sigmunda Freuda se stejně jako dědeček věnoval psychoanalytice, pak se mýlíte. Vynikal v umění a vy se na jeho nejvýznamnější díla můžete do 6. ledna 2014 podívat v Uměleckohistorickém muzeu ve Vídni. Prozkoumejte, jak Lucian viděl britskou královnu Alžbětu II., Francise Bacona či vlastního dědečka. Autobusy Eurolines vás zavezou do Vídně od 890 Kč za obousměrnou jízdenku.

5. Frida na návštěvě v Paříži

Pařížská Orangerie hostí do 13. ledna 2014 výstavu mexických umělců Fridy Kahlo a Diega Rivery. Díla ilustrují bouřlivý vztah této dvojice, která společně sdílela vizi lepší budoucnosti Mexika. Obrazy evokují témata, jakými je cyklus života a smrti, revoluce a náboženství a také v sobě ukrývají kousek mysticismu a realismu. Autobusy Eurolines vás zavezou do Paříže od 1600 Kč za obousměrnou jízdenku.

6. Festival ledových soch

Buďte svědky toho, jak oživne kus ledu. Svá sochařská díla do 15. ledna 2014 předvedou umělci v Bruselu. Při procházce tímto městem se budete cítit jako v dokonalé zimní pohádce. Autobusy Eurolines vás zavezou do Bruselu od 1800 Kč za obousměrnou jízdenku.

7. Svátek světla a zábavy

Amsterdam bude až do 19. ledna 2014 zářit díky Festivalu světel. Paletou nejrůznějších barev ožijí i pro toto město charakteristické vodní kanály a bohatý program chystají také tamní muzea, divadla a restaurace. Autobusy Eurolines vás zavezou do Amsterdamu od 1700 Kč za obousměrnou jízdenku.

8. Asterix v Paříži

Slavná karikatura Asterixe od umělce Uderza bude do 19. ledna 2014 k vidění v BNF v Paříži. Nahléděte do světa neporazitelných Galů, rozluštěte tajnou přísadu všemocného lektvaru či nahlédněte do více než 34 komiksových alb, které byly přeloženy do 107 jazyků! Autobusy Eurolines vás zavezou do Paříže od 1600 Kč za obousměrnou jízdenku.

9. Život Oskara Kokoschky

Leopoldovo muzeum ve Vídni pořádá výstavu na počest jednoho z nejvýznamnějších rakouských umělců 20. století. Dílo Oskara Kokoschky zná celý svět, víte ale něco o jeho životě? Prozradí vám to až do 27. ledna 2014 fotografie v expozici „Kokoschka. V hledáčku moje já“. Autobusy Eurolines vás zavezou do Vídně od 890 Kč za obousměrnou jízdenku.

10. Do Paříže za nákupy

Spojte nákupy dárku či naopak novoroční slevy s poznáním! Kde? Přece ve francouzské metropoli. Autobusový dopravce vás tam doveze nyní velice výhodně, obdržíte zdarma mapku Paříže a jako bonus ještě voucher na slevu 10 % ná nákupy v Galerii Lafayette. Díky této poukázce můžete navíc v tomto nejznámějším a největším pařížském obchodním domě zcela zdarma navštívit módní přehlídku, která se koná každý pátek v 15.00 hodin. Autobusy Eurolines vás zavezou do Paříže od 1600 Kč za obousměrnou jízdenku.

Autobusem po Evropě: rychle a pohodlně

Do evropských metropolí vás na všechny zajímavé akce zaveze autobusový dopravce Eurolines. Jízdenky koupíte online na www.eurolines.cz, zaplatit je můžete platební kartou a elektronické tikety vytisknete přímo z vašeho počítače. A pozor, pokud se rozhodnete cestovat i s přáteli, Eurolines mají přichystané skupinové slevy: pro 6 až 10 osob 15 %, pro 11 až 20 osob dokonce 20 %!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*