Jak zaplnit dlouhé zimní večery? Co například ochutnávkou delikátních pokrmů, a to nejlépe připravených v restauracích oceněných michelinskými hvězdami. Právě takovými restauracemi se může chlubit Jižní Tyrolsko.

michelinské restaurace, Malý dobrodruh
Takové delikatesy vám připraví jenom kuchaři z michelinských restaurací v Jižním Tyrolsku. Foto: www.suedtirol.info

V Jižním Tyrolsku, provincii na severu Itálie známé také jako Südtirol, přibývá restaurací oceněných michelinskou hvězdou. Nyní se zde mohou pyšnit třiadvaceti hvězdičkami ve dvaceti restauracích.

Jižní Tyrolsko zůstává i nadále provincií s největším počtem michelinských hvězd v celé Itálii.

Další hvězda do sbírky

Hodnotitelé Průvodce Michelin minulý týden oznámili, že hvězdičku nově udělí dvěma restauracím. Jedná se o Tilia v Toblachu/Dobbiaco a Alpes Sarntheinu/Sarentino.

Tilia je malá restaurace s pěti stoly, kde kraluje Chris Oberhammer. Kuchař, který v minulosti hvězdičku hrdě odmítl, když nesouhlasil s hodnocením komise. Svou kuchyni staví na lokálních produktech, čerstvosti, přáních zákazníka a jídelní lístek pravidelně mění.

Podobná je také koncepce malé útulné restaurace Alpes, která je součástí restaurace hotelu Bad Schörgau. Šéfkuchař Egon Heiss vaří tradiční jihotyrolská jídla, ale novým, moderním způsobem.

Jihotyrolská kuchyně je výjimečná kombinací tradice z období monarchie s vlivem moderní středomořské kuchyně.

Zajímavé tipy a soutěž

www.tilia.bz

http://www.bad-schoergau.com/en/treats-for-your-tastebuds/gourmet-restaurant-alpes.html

 
Vyzkoušejte také nový magazán: www.suedtirol.info/magazindolomity, kde najdete spoustu zajímavých tipů, otestujete si, jaký jste typ lyžaře a skikrosař Tomáš Kraus vypráví o tom, rád jezdí do Jižního Tyrolska.

Kdo nesoutěží, nevyhraje!

S Jižním Tyrolskem můžete i soutěžit: stačí, když si objednáte dovolenou u některého z jihotyrolských prázdninových specialistů pro české hosty. Po skončení dovolené jim pošlete vaši fakturu a zástupci Jižního Tyrolska vylosují jednoho šťastlivce, který bude mít dovolenou zdarma (fakturu proplatí do výše 2500 eur). Více informací www.suedtirol.info/prazdniny

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*