V únoru a březnu to v Německu opravdu kulturně žije. Pokud se dámy chcete cítit jako hvězdy na červeném koberci, pak oprašte své róby a vyrazte na Berlinale. Pánové se mohou odreagovat při sledování nejnovějších motocyklových kousků. Pokud si chcete užít trochu kultury, pak vzhůru na dlouhou muzejní noc nebo třeba literární festival. Jestli toužíte po zábavě, pak vám nic nebrání v tom, vzít si do jedné ruky německé pivo a do druhé klobásu a vyrazit do průvodu s fašanky. A pozor, nyní do Německa můžete vzít partnera zdarma: autobusový dopravce Eurolines vás sem v rámci akce 1+1 dopraví za výhodnou cenu: jedete dva, ale platí jen jeden!

Jako opravdová star na Berlinale 2014

Masopust- Německo, Malý dobrodruh
V Německu to letos opravdu žije. Foto: www.germany.travel/cz

Každoročně se v hlavní německé metropoli koná velkolepý filmový festival, který je srovnatelný s těmi hollywoodským.  Výjimkou samozřejmě nebude ani rok 2014. Od 6. do 16. února si můžete připravit své slavnostní róby a vydat se do Berlína, kde na vás čeká až 400 filmů z celého světa. V jeden den se můžete zasmát u komedie, pobrečet si u „slaďáku“ a chvilku se strachy třást u hororu. To vše je totiž na programu. Prožijte neuvěřitelných 10 dní po boku filmových hvězd a celebrit, které na této největší evropské události zaručeně chybět nebudou. Autobusy Eurolines se do Berlína v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 1310 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz. Více na http://www.berlinale.de/en/HomePage.html.

Masopustní veselí v Německu

Rozloučit se se zimou můžete v německém stylu. Hned v několika městech se od 1. do 6. března koná masopustní veselí s průvodem masek, kterým nikdo neřekne jinak než fašanky. Na allemaském festivalu se můžete setkat s čarodějnicemi či divochy, kteří na sebe poutají pozornost prostřednictvím zvonců a řehtaček.  Pobavit se můžete v Düsseldorfu, Cáchách nebo třeba v Mohuči, kde na vás čekají tradiční kapely a spousta dobrého jídla. Pokud chcete udělat něco i pro své zdraví, pak se v Kolíně připojte k 7 kilometrovému průvodu. Autobusy Eurolines se do Cách nebo Kolína nad Rýnem v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 2630 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz. Více na http://gogermany.about.com/od/eventsandfestivals/qt/carnivalgermany.htm.

Poznejte svět svých hrdinů

Není nad to se před zimou schovat pod peřinu a nechat se unášet příběhy hrdinů z vašich oblíbených knížek. Mnohem zábavnější by však bylo setkat se s lidmi, kteří stojí za stvořením těchto postav. A to můžete zažít v německém městě Kolín nad Rýnem od 12. do 22. března na Evropském literárním festivalu. Pozvání přijali i renomovaní spisovatelé z celého světa. Pokud rádi utíkáte do světa knižní fantazie, pak byste si tuto událost neměli nechat ujít. Autoři jistě prozradí tajemství, které předcházelo sepsání jejich geniálních literárních děl. Autobusy Eurolines se do Kolína nad Rýnem v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 2630 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2), www.eurolines.cz. Více na http://www.lit-cologne.de/startseite/.

Stuttgart přivítá dlouhou muzejní noc

Byli jste někdy ve Stuttgartu a nestihli jste navštívit tamní muzea? Pak vás jistě potěší, že 15. března můžete v tomto velkolepém městě navštívit přes 90 muzeí a galerií, a to za skvělou cenu: za 17 euro dospělí, děti za 6 euro. Jejich dveře budou návštěvníkům otevřeny od šesté hodiny večerní až do druhé hodiny ranní. Můžete do Stuttgartu vyrazit třeba se svými známými a závodit, kdo z vás stihne víc výstav. Pokud by vás už galerie a muzea přestaly bavit, pak si čas můžete zpestřit projížďkou v historické tramvaji nebo se ponořit do světa hudby a filmů na mnoha koncertech a filmových promítání, které návštěvníkům zaženou dlouhou chvíli. Autobusy Eurolines se do Stuttgartu v rámci akce 1+1 dostanete dva za cenu 2 500 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2, odjezd z Prahy v pátek 14. 3. v 09:00 h, příjezd do Stuttgartu 16:30 h, zpět v neděli 16. 3. v 11:45 h, příjezd do Prahy v 19:00 h), www.eurolines.cz. Více na  http://www.lange-nacht.de/.

Autobusový dopravce Eurolines má od 27. 1. – 31. 3. 2014 akci 1 +1, kdy vás do 42 evropských metropolí zaveze dva za cenu jednoho. Jízdenky koupíte online na www.eurolines.cz, platit můžete platební kartou a elektronické tikety si vytisknout.

UNESCO v Německu na jednom místě

Kolín, Berlín, Cáchy – co mají tato města společného? Ano, správně! Všechny patří k německým městům na seznamu světového dědictví UNESCO. Německá turistická centrála pro vás nově připravila speciální stránky, kde najdete spoustu zajímavých informací, kalendář akcí a fotografie, které vám představí všech 38 památek UNESCO v Německu. Kromě toho si zdarma můžete stáhnout do svého telefonu aplikaci, která se vám stane průvodcem při objevování německých památek UNESCO.

Stránky: http://unesco.germany.travel/en/index.html#2

Aplikace: https://itunes.apple.com/en/app/world-heritage-sites-guide/id765568889?mt=8

Inspirujte se před svou cestou do Německa

Než se vydáte prozkoumávat krásy Německa, informujte se a inspirujte na stránkách Německé turistické centrály. Zajímají vás města, kultura, UNESCO, sport, příroda, gastronomie, či tipy na aktuální akce? Vše najdete na www.germany.travel/cz a můžete se také stát fanoušky Německa na Facebooku a sdílet se svými přáteli dojmy a fotografie: www.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*