Jste příznivci oblíbeného televizního pořadu Kluci v akci? Pak vás jistě bude zajímat, že šéfkuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina si zajeli do Jižního Tyrolska, aby si ověřili své kuchařské dovednosti. Jak se klukům dařilo?

Kluci v akci, Malý dobrodruh
Jak vaří profesionálové v Jižním Tyrolsku? Foto: www.suedtirol.info

Čeští šéfkuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, známí jako Kluci v akci, se podívali do Jižního Tyrolska na Chef´s Cup. Do horských chat i hotelů v údolí slavného letoviska Alta Badia se sjeli nejlepší kuchaři z celého světa, aby se zde utkali nejen v kuchyni, ale i na svahu s lyžemi na nohou.

Česká kuchyně v Jižním Tyrolsku

Chef´s Cup Südtirol se konal od 19. do 24. ledna a šéfkuchaři se předháněli v přípravě těch nejlepších jídel. Kluci v akci zde vařili 22. ledna. „Já připravím variaci z pražské šunky, Ondřej se pustí do uzeného pstruha“ řekl Filip Sajler, podle kterého je Chef´s Cup zajímavým kuchařským setkáním. Kluci tu hlavně chtěli prezentovat českou kuchyni v moderním pojetí.

Alta Badie na obrazovkách vašich televizorů

Během této mimořádné akce natáčela Česká Televize v Jižním Tyrolsku dva díly pro pořad v Kluci v akci z Alta Badie, který bude ve vysílaní 22.2. a 1.3. 2014.  V jednom z dílů nahlédneme do původní ladinské kuchyně, kuchyně třicetitisícového národa žijícího v údolích Dolomit. Druhý díl se zaměří na současnou gastronomii Jižního Tyrolska. Pro české diváky bude vařit i slavný michelinský kuchař Norbert Niederkofler, který v roce 2004 Chef´s Cup založil.

Součástí  Chef´s Cupu jsou četné gastronomické akce, konference, vinařské safari na lyžích po jednotlivých horských chatách… Údolí Alta Badia je vyhlášené restauracemi oceněnými michelinskými hvězdami.

Lyžovačka v Alta Badie

Alta Badia je ideálním místem pro dovolenou. Jeho sjezdovky jsou příjemně modré a červené. Fajnšmekr zde může vyrazit na trať Světového poháru Gran Risa, kde nejlepší sjezdaři světa startují v prosinci. Z Alta Badie se lze napojit na slavnou Sella Rondu, okruh kolem masívu Sella, který lze celý zdolat na sjezdových lyžích.

Více na www.suedtirol.info a na www.facebook.com/jiznityrolsko.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*