Naše tělo musí strávit příliš mnoho. Nejen jídlo, ale i stres a extrémní nebo dlouhotrvající přetížení. To vše odnáší naše srdce, játra, ledviny, mozek a další orgány. Očišťovací kúra organismus znovu nakopne a vrátí tělo i duši do harmonie.  Detoxikace ovšem není jen výplach střev a týdenní hladovka. V rakouském Stegersbachu nabízejí propracovaný a vyzkoušený program pro získání ztracené rovnováhy.   

REITERS RESORT STEGERSBACH
Reiters Resort Stegersbach v noci. Foto: Reiters Resort

I když žijeme zdravě, hromadí se v našem těle odpadní látky metabolismu, které se pak usazují v kostech, játrech, ledvinách a tukové tkáni. Potravinové přísady, léky, stres a stále rostoucí znečištění životního prostředí nás ohrožují stále více. Důsledem jsou alergie a nejrůznější chronická onemocnění.

Očistná kúra je předpokladem zvýšení vitality a posílení imunního systému. Při odbourávání jedovatých a škodlivých látek a kyselin v organismu se celé tělo pročistí, je odolnější vůči onemocnění, uvolňuje se energie a duše pookřeje!

Během očistné kúry potřebuje organizmus více zásadotvorných rostlinných vitálních látek pro podporu orgánů, v první řadě ledvin. Jíme totiž příliš kysele. Bohužel ke kyselinotvorným potravinám patří takřka vše, co nám tak chutná: všechny druhy ryb, maso a drůbež, vejce, mnoho druhů sýrů, tvaroh, marmeláda a ořechy.

Zásadotvorné látky, které bohatě obsahuje zelenina, ovoce, saláty a ořechy, povzbuzují látkovou výměnu a uvedou tělesné tekutiny do rovnováhy.

Celou očistnou kúru účinně doplňuje péče o tělo ve formě zásaditých koupelí, zábalů, masáží, sauny a parní lázně a samozřejmě vyvážený pohybový program.

To vše urychlí odbourávání škodlivých látek a uvede tělo opět do pohybu. Navíc to napomůže k pročištění hlavy. Tolik potřebný odstup od všedních dnů se rychle dostaví a stresem pronásledování mohou konečně zhluboka vydechnout.  Příjemný vedlejší efekt detoxikace je snížení váhy!

Dva hotely v rakouském Stegersbachu se systematicky detoxikaci věnují a nabízejí po celý rok zajímavé balíčky.

 Hotel & Spa Larimar****S

 Design hotelu podle teorie zlatého řezu,  který byl již ve středověku ztělesněním harmonie. Foto: Hotel Larimar
Design hotelu podle teorie zlatého řezu, který byl již ve středověku ztělesněním harmonie. Foto: Hotel Larimar

Příjemný čtyřhvězdičkový hotel s vlastními termálními lázněmi, který se na detoxikaci těla specializuje, je pro jarní očistu organizmu jako stvořený.

V zajímavě koncipovaném hotelu si vychutnáte nejen kouzelnou středomořskou atmosféru, kterou zprostředkovává čistý ekologický design, ale i velkoryse pojatý wellness areál, který nabízí vnitřní i venkovní termální bazén, svět saun a velkou nabídku masáží a kosmetických procedur.

Detoxikační program je postaven na bazické stravě, aby došlo k odkyselení organizmu. Na hotelovém detoxikačním jídelníčku jsou tak výhradně čerstvé potraviny bohaté na vlákniny, především zelenina a celozrné obiloviny. Program je zahájen lékařským vyšetřením a doporučením vhodné stravy včetně sestavení odpovídajícího jídelníčku. Součástí jsou rovněž bazické koupele, zábaly a lymfodrenáže, které uvolňují lymfatické cévy, podporují odtékání lymfy a tělních tekutin a zajišťují prokrvení a posílení vazivové tkáně. Pohybový program zajišťuje tým sportovních trenérů.

www.larimarhotel.at

Balance Resort Stegersbach ***** 

 

Balance Resort Stegersbach osloví svou nádhernou polohou a architekturou. Foto: Falkensteiner Hotels & Residences
Balance Resort Stegersbach osloví svou nádhernou polohou a architekturou. Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

V hotelu Balance Resort jdou ve svém programu ještě dál a nabízejí komplexní systém pro úpravu metabolismu  Metabolic Balance. Nejedná se o dietu, ale o nový přístup   – je to zkrátka dlouhodobá změna stravovacích návyků.

Jednoduše řečeno tělo začne do dvou měsíců fungovat jako švýcarské hodinky. I proto se velmi rychle a taky zdravě zbaví přebytečných kil bez běžných vedlejších účinků mnohých diet, jako je hladovění, ztráta svaloviny a jo-jo efekt.

Jádrem celého programu je osobní jídelní plán, ušitý na míru podle výsledků rozboru krve klienta. Na rozdíl od klasických diet, kdy tělo nejprve odbourává vodu, svalovinu a až úplně na konec tuk, spalují se tady rovnou tělesné tuky. Pětihvězdičkový Balance Resort v burgenlandském Stegersbachu nabízí pobyty, během kterých lze tento program absolvovat.

Jádrem celého programu je osobní jídelní plán, ušitý na míru podle výsledků rozboru krve klienta. Na rozdíl od klasických diet, kdy tělo nejprve odbourává vodu, svalovinu a až úplně na konec tuk, spalují se tady rovnou tělesné tuky. Pětihvězdičkový Balance Resort nabízí týdenní pobyty, během kterých lze tento program absolvovat. Tým odborníků v čele  s lékaři doprovází klienty během celého programu na jejich cestě k metabolické rovnováze.

Na programu je nejen lékařská prohlídka, ale i řada zajímavých přednášek o filozofii Metabolic Balance o vhodné stravě. Nejzajímavější je ovšem kuchařský kurz,  kde účastníci na vlastní oči uvidí a ochutnají  lahodná jídla a pochopí, jak je snadné rychle a chutně a přesto nesmírně zdravě vařit. 

 Acquapura SPA

K pohodě během celého program Metabolic Balance přispívá i velkoryse vybavený wellness areál Acquapura SPA se rozkládá na ploše 2.600 metrů čtverečních. Najdete tu vnitřní i venkovní bazény, tělocvičny, posilovny a velký areál saun.

www.falkensteiner.com/de/hotel/stegersbach

www.stegersbach.at

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*