Opět jsme otestovali jeden dětský hotel, a to v našem oblíbeném Burgenlandu, kde mají mimo jiné skvělá vína. Mezi rakouskými rodiči vyhlášený Reiters Finest Family Hotel u slavného lázeňského střediska Bad Tatzmandorf vážně stojí za to: jeho majitel Karl Reiter má vizáž rockové hvězdy, má však blízko ke koním (na kterých se můžete projet), k dobrému jídlo (toho je tu vážně spousta) a hlavně k dětem (o ničem jiném už tento článek vlastně nebude).

Reiters hotel, Malý dobrodruh
Venkovní hřiště hotelu Raiters Family Finest je též jeden velký hotel. Foto: www.amaze.cz

Svět dětských koutků, tak by se mohl tento čtyřhvězdičkový dětský hotel klidně taky jmenovat. Jeden dětský koutek tady má podobu městečka s dřevěnými patrovými domečky, ve kterých najdete dílnu, kadeřnictví, kuchyňku, garáž i stáj pro dřevěný dobytek. Druhý je plný hraček a hracích koberců pro miminka (kde je můžete nechat v jesličkách s chůvami specializujícími se na péči o nejmenší děti). Další je vlastně jedna obrovská lezecká prolézačka a jiný už patří teenagerům, kteří tady mají kulečník, šipky, lehce výchovné automaty a mnohé další. Jo, a další maličké dětské koutky tady najdete snad všude: v restauraci, u baru…, prostě děti se tady nemají kdy začít nudit.

Vodní ráj nejen pro děti

Reiters hotel, Malý dobrodruh
Hlídání dětí všech věkových skupin je tady samozřejmostí. Pokud je chcete zabavit i jinak než ve vodním světě, můžete se vydat do dětského klubu Kasimir’s Kids World, který je otevřen denně od 9.00 do 21.00 hodin! Foto: www.amaze.cz

My jsme se sem však přijeli hlavně za termálním prameny a koupáním. Tedy vězte, že je tady jeden separátní velký vodní svět se sloní skluzavkou, brouzdalištěm a dvěma dalšími bazény, neskutečně teplými a příjemnými, a dlouhým tobogánem, který si rychle oblíbí nejen děti.

Druhý vodní svět hotelu Reiters je určen dospělým a dětem, kteří umějí udržet trochu klidu, protože je tady hodně odpočinkových zón. Jeden bazén je studenější a dá se jím proplout ven, druhý je teplý a zase ústí venku. Pod vodním světem je velké wellness s nejrůznějšími saunami, párami, masážemi apod.

Reiters hotel, Malý dobrodruh
Kousek od hotelu se pasou koně, poníci a vy se na nich můžete projet, či se nechat na chvíli povozit. Tahouni v předu jsou vlevo vzácná lipicánka Konfeta a vpravo Vulkán. Foto: www.amaze.cz

Když jste unavení, jdete si sednout na bazénový bar, kde mají kromě piva, vína a samozřejmě čerstvě odšťavněných ovocných šťáv, protože jste v tzv. „zdravém“ hotelu, také nejrůznější zmrzliny pro děti. Hned vedle je jídelna, kde si často vaří a pak jedí, jen děti – bez dospělých. Další je pak pro všechny návštěvníky vodního světa se saláty, každý den jinou polévkou, koláčky a hlavně se spoustou dětských jogurtů a pitíček.

Konečně romantická večere

Na děti tady skutečně myslí i při jídle. Nejen že se možná poprvé v životě najíte v klidu a dobře, vy rodiče, ale v hlavní restauraci je samostatný dětský kout s pěkně sníženými pulty, aby na ně malí strávníci dosáhli a mohli si nejrůznější pochutiny naservírovat sami.

Dětské záchody, přebalovací pulty (i na pokojích), varné konvice, postýlky apod. to je samozřejmostí už mnohde, tady mají model baby-friendly hotelů rozšířený o aktivity pro děti i dospělé. Pro nejmenší, větší i velké děti je na celý den vymyšlen program s animátory, pozor – i slovenskými, což naše dcery velmi ocenily!

Hotel Reiters si užijí děti i rodiče

Pro dospělé je tady v hotelu Reiters Family Finest snad každou hodinu nějaké cvičení od tai-chi se skutečným čínským mistrem, ke kterému se mimo jiné můžete objednat na šaolinskou masáž, až po zumbu (u jiné cvičitelky už). A společně se určitě vydejte na procházku cca kilometr kolem hotelu, kde mají výběh poníci a koníci (na těch se tady můžete projet či si objednat drožku a nechat se trošku povozit) a také vzácní vodní buvoli. Ostatně jeden z nich, byť plyšový, je i příhodným maskotem hotelu. Vodní buvol Kazimír každý den v půl 10 s obří myškou Lilly svolává po hotelu všechny děti a den začíná tancem a zpěvem.

U toho ostatně večer pak taky končí – v tamním velkém baru, kde za doprovodu skvělé živé hudby soutěží děti s rodiči, kdo předvede větší taneční kreace. Všechno je tady zkrátka na pohodu. Děti běhají, křičí, skáčou po sedačkách… A rodiče se na sebe jen chápavě dívají a po chvíli přestanou všechno kolem vnímat. Tohle je dětský hotel a vládnou mu děti. Nutno říct, že velice šťastné.

Více informací najdete na: www.family.reiters-hotels.com

Reiters hotel, Malý dobrodruhReiters hotel, Malý dobrodruhReiters hotel, Malý dobrodruh

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*