Nudí vás tradiční české Velikonoce? Vydejte se do Evropy! Vídeň vás zavede na trhy v zámeckém stylu či ochutnávku velikonočního Reindlingu. Budapešť vám vykouzlí úsměv na obličeji na jarním festivalu umění a Londýn vás zaručeně nezklame honem na vajíčka a netypickou čokoládou. Autobusový dopravce Eurolines vás na oslavy jara nyní zaveze za výhodné promo ceny!

Jarní festival v Budapešti

V Budapešti budou od 22. března do 7. dubna vítat jaro nejprestižnějším festivalem umění v Evropě. Těšit se můžete na spoustu koncertů, divadelní kusy i operu, a to jak v krásných budovách, tak i na ulicích. Slavnostní velikonoční atmosféra bude vládnout na trzích na Váci útca, tradiční veselice se bude konat na Vöröstarty tér a ty nejlahodnější jarní delikatesy vykouzlí i slavná cukrárna Gerbeaud. Autobusy Eurolines se do Budapešti v rámci akce 1+1, která trvá do 30. 3. 2014, dostanete ve dvou za cenu 1 000 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz.

Velikonoce na zámku ve Vídni

Vídeň, Malý dobrodruh
Vídeň je jedním z nejnavštěvovanějších měst Evropy. Foto: © Österreich Werbung, Photographer: Lammerhuber.jpg

Ve Vídni se od 5. až do 21. dubna konají tradiční velikonoční trhy, a to v hodně velkolepém stylu: okolí krásného barokního zámku Schönbrunn totiž obklopí dekorace s kraslicemi nejrůznějších barev a kromě toho se tady seznámíte s typickými jarními zvyklostmi v Rakousku (a že jsou o hodně jiné než ty naše) a hlavně si pochutnáte na typických jarních pokrmech této země. Rozhodně doporučujeme ochutnat tradiční koláč Reindling. Pečou ho tady v mnoha variantách, ale ten pravý voní po skořici. Pokud jste alespoň trochu šikovní, pak si tady můžete vlastnoručně nějakou velikonoční výzdobu vyrobit a odvézt s sebou domů.  Autobusy Eurolines se nyní do Vídně dostanete od 190 Kč za jednosměrnou promo jízdenku,  www.eurolines.cz.

Hledání vajíček v Londýně

Unikněte pomlázce do Londýna, kde si mezi 18. a 21. dubnem můžete vyzkoušet trochu odlišné Velikonoce.  Můžete hledat vajíčka ukryté v londýnských parcích, bavit se s dětmi při zábavných aktivitách a především se posilnit netradičními čokoládovými dobrotami. V londýnském obchůdku Montezuma’s najdete ty nejneobvyklejší kombinace této delikatesy. Čokolády se zázvorem, mořskou solí a chilli představují jen zlomek toho, co vám místní cukráři mohou nabídnout. A protože s Velikonocemi je spjatá hlavně zábava, rozhodli se majitelé Montezuma’s přijít s unikátní velikonoční kolekcí, jejímž heslem je: „Více čokolády, méně obalu“. Autobusy Eurolines se nyní do Londýna dostanete od 890 Kč za jednosměrnou promo jízdenku,  www.eurolines.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*