Oživte si víkend návštěvou těch nejkrásnějších evropských měst. Takový prodloužený víkend vám ušetří jednak čas, ale také peníze a určitě prozkoumáte mnohem více věcí, než kdybyste leželi celý týden na pláži.

Skandinávie, Malý dobrodruh
Prožijte víkend na opravdu zajímavém místě. Foto: : www.periscope.cz

Krátké pobyty mají oproti těm dlouhodobým své nepopiratelné výhody: mohou si je dovolit i velmi zaměstnaní lidé, nevyčerpají tolik dní dovolené a bývají finančně dostupnější. Podle statistik Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Češi absolvovali v roce 2013 1,35 milionu zahraničních pobytů do tří přenocování, což je velký vzestup například oproti roku 2005, kdy to bylo pouze 1,02 milionu.

Na skok do Skandinávie

Nový trend v cestování se ale netýká jen známých, snadno dostupných míst, jako jsou třeba evropské metropole Paříž nebo Řím. Stoupající oblibu eurovíkendů potvrzuje například i Petr Burian z CK Periscope Skandinávie, která se specializuje především na zájezdy do skandinávských zemí: „V posledních letech pozorujeme narůstající zájem o kratší cesty i do vzdálenějších severských destinací. Díky novým možnostech dopravy, která je stále jednodušší a rychlejší, není problém dostat se za pár hodin třeba do norského Bergenu, kam nyní létají přímé lety z Prahy, nebo zaletět si do Skotska na ochutnávku whisky. Během pár dní se ale dají poznat i tak atraktivní místa, jako jsou Island, Špicberky nebo finské Laponsko. V rámci eurovíkendu pořádáme třeba polární expedici do Arktidy.“

Kam se můžete vydat?

Eurovíkend v Bergenu

Přímo z Prahy do norského království fjordů

4denní zájezd umožní poznat nejen staré hanzovní město Bergen, ale i nedalekou krajinu plnou fjordů, vysokých hor a desítek vodopádů. Pohledy na panoramata města jsou zvláště atraktivní z paluby trajektu nebo rybářské lodi.

Termíny: od dubna do září

Ceny leteckých zájezdů: od 13 500 Kč

Výhoda: Novinkou jsou přímé lety z Prahy!

Do Skotska za whisky

Putování Skotskou vysočinou spojené s ochutnávkami skotské whisky

4denní zájezd určený nejen milovníkům whisky představí krásnou přírodu Skotska (NP Gairnmors), hlavní město Edinburgh i zdejší vyhlášené palírny (Edradour, Glengrant, Glenfiddich a Dalwhinnie). Kromě ochutnávek různých druhů whisky bude možné prohlédnout si i celý proces jejich výroby.

Termíny: od srpna do září

Ceny leteckých zájezdů: od 20 900 Kč

Výhoda: Ochutnávky whisky ve 4 palírnách v ceně zájezdu!

Island 55+

Island, Malý dobrodruh
Nechte se unášet překrásnou krajinou. Foto: www.periscope.cz

Pohodová cesta za největšími atrakcemi tajuplného ostrova 5denní zájezd, během něhož lze navštívit jedny z nejzajímavějších míst „ostrova ohně a ledu“, která jsou snadno dostupná z okružní silnice (NP Þingvellir, gejzír Strokkur, vodopád Gullfoss…). Pohodový pobyt, nenáročný na fyzickou kondici, navíc s pohodlným ubytováním, je primárně zaměřený na klientelu 55+.

Termíny: od dubna do října

Ceny leteckých zájezdů: od 22 400 Kč

Výhoda: Přímé lety z Prahy a snadná dostupnost atraktivních míst!

Lodí na Medvědí ostrov a Špicberky

Polární expedice do Arktidy

5denní zájezd zahrnuje plavbu lodí, speciálně upravenou pro polární expedice, na Špicberky (oblast Hornsund), kde je velká pravděpodobnost spatřit lední medvědy, tuleně, mrože…, a dále k Medvědímu ostrovu. Také závěrečná plavba Barentsovým mořem do přístavu Tromso slibuje nevšední podívanou spojenou s pozorováním velryb, kolonií ptáků nebo polární záře.

Termíny: září

Ceny leteckých zájezdů: od 36 500 Kč

Výhoda: Velká šance spatřit lední medvědy, tuleně i polární záři!

Finsko s polární září nad hlavou

Výlet za nevšedními zážitky do sněhového království Laponska

5denní zájezd na sever Finska do blízkosti polárního kruhu zahrnuje aktivity v divočině, jako je jízda se psím spřežením, na sněžném skútru nebo rybaření na zamrzlých jezerech. Nezapomenutelné zážitky slibuje i návštěva sobí farmy a arktické zoo. Letos je navíc velká pravděpodobnost výskytu polární záře.

Termíny: prosinec

Ceny leteckých zájezdů: od 37 500 Kč

Výhoda: V ceně zájezdu je i zapůjčení kompletního vybavení proti chladu!

Více informací na: www.periscope.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*