Našli ho, když budovali základy nového dětského hřiště. Vejce neobvyklých rozměrů se schovávalo v zemi kdovíjakou dobu. Ale přišel jeho čas a na svět zamrkal zelený dráček Fips! Stal se maskotem Ferienparku v horském městečku Oberwiesenthal na německé straně Krušných hor a děti si s ním dnes užívají spoustu legrace.

Oberwiesenthal, Malý dobrodruh
Dráček Fips je jedním z mnoha lákadel zábavního dětského světa Oberwiesenthal. Foto: www.ferienpark-oberwiesenthal.de

Ale nejen kvůli Fipsovi sem jezdí rodiny trávit společnou dovolenou. Krušné hory jsou známé pro svoji krásnou přírodu, hornickou historii, množství výletních cílů a rozmanitou nabídku sportovních aktivit v každém ročním období.

V létě vyráží rodiny s dětmi na pěší i cyklistické výlety krušnohorskou krajinou, jezdí na výlety do okolních saských měst za kulturou, spouští se pod zem zakusit hornickou atmosféru, zvyšují si hladinu adrenalinu v lanových a zábavních parcích, koupou se v aquaparku, hrají si ve světě dřevěných hraček nebo objevují kouzlo místních řemesel.

V zimě region nabízí skvělé lyžařské podmínky na německé i české straně v Inter Skiregionu Fichtelberg – Klínovec, běžkaři si zasportují na upravených tratích různých obtížností a kdo chce radši po svých, vyrazí na túru po zimních turistických trasách. Pro děti jsou připravené dětské lyžařské školičky, snowparky pro nejmenší nebo zimní kluziště. A kdo rád jede s větrem o závod, vyjede na vrcholek Fichtelberg a spustí se na saních speciálně upravenou sáňkařskou dráhou zpět dolů do Oberwiesenthalu.

Oberwiesenthal je ušitý rodinám na míru

Ferienpark Oberwiesenthal, Malý dobrodruh
Krásné apartmány v Oberwiesenthal jsou plně uzpůsobené i těm nejmenším návštěvníkům. Foto: www.ferienpark-oberwiesenthal.de

A aby se rodinám, a obzvláště dětem, v Krušných horách líbilo, ubytovávají se dovolenkáři v rodinných apartmánech Ferienpark Oberwiesenthal. Plně vybavené apartmány různých velikostí jsou připravené i pro ty nejmenší výletníky. Děti zde najdou společenské hry a dřevěné hračky, rodičům usnadní cestování babyset na požádání, který zahrnuje nočník, sedátko na WC, dětské stupátko k umyvadlu, přebalovací podložku i s košem na plínky, dětskou jídelní židličku a postýlku.

Kdo si chce odpočinout od vaření, může zajít do restaurace Don Alfredo, která nabízí místní a italské speciality a pro děti výběr z dětského menu. A aby se zde děti nenudily, mohou se vyřádit na rozlehlém dětském hřišti s prolézačkami, autodráhou, loďkami na ovládání, na minogolfu a nebo pomazlit naše zvířátka v minizoo.

A když bude pršet, jednoduše vezmou rodiče a zajdou do hotelového dětského světa her Kinderwelt. K dispozici je také široký program aktivit pro volný čas pro děti i dospělé – výroba svíček nebo jeřabinové marmelády, výlety do okolí s výkladem, večerní výprava s loučemi nebo lampiony a bobříkem odvahy, opékání u táboráku, hodiny kutilství a spousta dalších. Rodiče mohou přenechat děti našim vychovatelům a užít si chvilky jen spolu, nebo se mohou aktivit zúčastnit také.

Ferienpark Oberwiesenthal a Festival květů

oberwiesenthal, Malý dobrodruh
Festival květů a spoustu dalších krásných akcí, kde se děti pobaví i něco naučí, pořádají v parku Oberwiesenthali. Foto: www.ferienpark-oberwiesenthal.de

Velkým lákadlem Oberwiesenthalu jsou akce pro děti, které zde každoročně pořádá Ferienpark Oberwiesenthal za podpory partnerů. Během květnového Festivalu květů (letos 24.05.2014) se děti v minulých letech utkaly o hodnotné ceny hned v několika soutěžích jako je hledání kvítku v kupce sena, sbírání pylu, stavění věže z lísek, dozvěděly se něco o výrobě medu, ochutnaly různé lahůdky, navštívily s rodiči trh a na závěr se vybrali z nominovaných dětí kvítková princezna a princ festivalu.

Oblíbenou akcí je i dvoudenní červencový Wild Wild West (30.-31.07.2014). Okolí Ferienparku se promění v kovbojský saloon a indiánský tábor. Na děti opět čekají různé soutěže, indiánské tance, malování se válečnými barvami, večer pak světelná show nebo táborák.

V září mohou děti přijet na slavnost Fipsova dětského hřiště nebo v říjnu na Slavnost duchů (31.10.2014). Slavnost v hrůzostrašných kostýmech se také těší pestrému programu – dětská diskotéka, volba nejhezčího kostýmu, strašidelné vyprávění u ohně a nebo večerní lampionový průvod.

Zkrátka Oberwiesenthal a jeho okolí stojí za návštěvu.

Další tipy najdete na www.ferienpark-oberwiesenthal.de

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*