Chystáte překvapení pro své blízké? Chcete opravdu zazářit? Vydejte se na plavbu po Vltavě a poznejte ty nejkrásnější památky přímo z hladiny.

Dovolená na lodi, Malý dobrodruh
Zažijte dobrodružství na lodi se svými přáteli. Foto: www.janmottl.cz

„Oblíbenost lodních výletů po Vltavě roste. Letos mají lidé nejvíce zájem o ty v centru Prahy a okolí, ale také se zvýšil zájem o celodenní plavby na Slapy a o plavby šité na míru, většinou jako netradiční dárky. Stoupá rovněž počet zájemců, kteří se chtějí zúčastnit nejrůznějších zábavných akcí pořádaných na vodě,“ říká Daniel Hagen ze společnosti Dutchmasters, která má na Vltavě k dispozici menší čluny i větší loď.

Dobrodružná plavba se zkušeným kapitánem

U Rašínová nábřeží na pražské Náplavce kotví například prostorná motorová loď Explorer, na jejímž sundecku se můžete opalovat, kochat se krajinou, anebo – pokud zrovna slunečno není – můžete plavbu strávit u zkušeného a pohodového kapitána v kryté kormidelně (můžete si loď chvíli zkusit řídit) či v prostorném salónu. Na delší výlety jsou zde k dispozici čtyři kajuty, kuchyňka a dvě sociální  zařízení, takže se loď může snadno proměnit v klasický apartmán, do něhož se pohodlně vměstná až dvanáct lidí, pro které není problém domluvit na lodi třeba i grilování.

„Na vícedenních plavbách můžete všechny starosti hodit za hlavu, posádka se postará o řízení lodě, ale třeba i o stravování. Na Exploreru můžete strávit dva dny, nebo i celý týden. Doplout tak můžete nejen pod Slapy, do Českého Švýcarska, ale klidně až do Amsterdamu. Explorer je ideální nejen pro rodinu, ale i pro větší skupinu. A to s veškerým komfortem,“ upřesňuje Daniel Hagen s tím, že v poslední době roste počet plaveb na míru, které Dutchmasters organizují. „Nedávno jsme se stali dárkem jedné paní, která se toužila vydat lodí do Drážďan. Líbila se jí plavba i netradiční ubytování.“ Více informací na www.dutchmasters.cz

Škola pro kapitány

Máte rádi pohled na svět z paluby lodě a chcete se ji naučit ovládat? Dutchmasters nabízí kvalitní výcvik, při kterém získáte na perfektně vybavených lodích nejen teoretické znalosti, ale především praktické dovednosti. Tým zkušených kapitánů – výcvikářů má dohromady odplutých více než 100 let a především: cvičné plavby jsou jejich koníčkem.

Pokud chcete zajít ještě dál a stát se opravdovým mořským vlkem, můžete se zapsat do skipperské školy Dutchmasters na kapitánský kurz a pro opravdové nadšence jsou ty plavby víkendové či i týdenní plavby s kapitánem-výcvikářem na pronajaté lodi v Holandsku, ale i kdekoliv jinde v Evropě. Více na www.skipperskaskola.cz

Poznejte Čechy za kormidlem lodi

Pokud si chcete letos dopřát dovolenou v Česku na lodi, na webu www.ceskonalodi.cz nově najdete kompletní seznam charterových lodí na nejfrekventovanějších místech v České republice: na Vltavě, Labi a Baťově kanálu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*