Toužíte po klidné dovolené, písčité pláži, zářícím slunci a plném turistickém servisu? Vydejte se do Marsa Alam!

Marsa Alam, Malý dobrodruh
Prvotřídní ubytování i služby jsou v Marsa Alam samozřejmostí.

Marsa Alam je jedním z nejjižněji položených letovisek v Egyptě. Nachází se na pobřeží Rudého moře, díky čemuž je často vyhledáváno potápěči. Ani během hlavní turistické sezony tu však nebývá přeplněno jako ve známějších resortech na severu Egypta. I přesto najdete v Marsa Alam prvotřídní ubytování s bohatým all inclusive,  pestrými animačními programy a rozmanitými možnostmi trávení volného času. Sportovní nadšenci jistě ocení volejbalová hřiště či tenisové kurty a samozřejmě širokou nabídku vodních sportů. Díky své poklidné atmosféře je letovisko Marsa Alam vhodné především pro dovolenou s dětmi.

Marsa Alam: Egypt, jak ho neznáte

Marsa Alam, Malý dobrodruh
Marsa Alam je hodně netradiční letovisko v Egyptě. Výlet do pouště na velbloudovi či čtyřkolce je zde téměř povinností.

Pláže v Marsa Alam, pokryté jemným zlatavým pískem, se zdají být nekonečně dlouhé. Jelikož je zdejší oblast vyhlášená výskytem mořských korálů, na mnoha místech se vstupuje do moře z dlouhého mola. Lze však najít i části, kde se písečná pláž mírně svažuje do moře. V oblasti bývá poměrně větrno, a tak si tu můžete vyzkoušet i windsurfing.

Marsa Alam, Malý dobrodruh
Rudé moře přímo vybízí k potápění a objevování obyvatel mořských hlubin.

Přestože bylo přímo v Marsa Alama před několika lety otevřeno letiště, zachovává si letovisko ráz původního egyptského městečka. V jeho centru můžete navštívit tradiční obchůdky a čajovny, stejně tak jako stánky s turistickými suvenýry.

Z Marsa Alam do pouště i do Karnaku

Svou dovolenou v Marsa Alam si můžete zpestřit mnoha nevšedními zážitky. Vydejte se na výlet do pouště na velbloudech, nebo vyzkoušejte jízdu na čtyřkolkách. Vyrazit můžete také na jeep safari nebo projížďku na koních.

Marsa Alam, Malý dobrodruh
Marsa Alam je skvělým výchozím bodem k výletům do pouště i k nádherným památkám.

Zajímá-li vás egyptská historie a starověké civilizace, vydejte se na některý z výletů, které většina cestovních kanceláří nabízí. Vydat se můžete do chrámů v Karnaku, Luxoru nebo Abu Simbel. Oblíbenými jsou také zájezdy do smaragdových dolů, zvaných též Kleopatřiny, nebo k Asuánské přehradě – nejsuššímu místu světa, které bývá označováno za bránu černé Afriky.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*