Pokud plánujete léto strávit ve stanu v nějakém českém či slovenském kempu, pak určitě oceníte rady, kterým kempům se vyhnout a které naopak navštívit. Objektivní tipy vám poskytne anketa Kemp roku, v níž loni hlasovalo 8 131 lidí, kteří hodnotili úroveň, služby pro rodiny, sportovce a mnohé další v celkem 112 kempech.

Kemp roku 2013, Malý dobrodruh
Už víte, v jakém stanu budete v létě spát? Foto: www.4camping.cz.

„Do ankety Kemp roku, která loni proběhla už podesáté, se každoročně zapojují stovky rekreačních areálů z České a Slovenské republiky. O svůj nejoblíbenější kemp pak mohou lidé hlasovat prostřednictvím portálů www.dokempu.cz a www.rekreacni-strediska.cz. Prostřednictvím internetu známkují od června do srpna prostředí , personál, služby, sportovní zázemí, sociální zařízení, ceny, celkový dojem a další,“ říká Jaroslav Skalka ze společnosti FTonline, která anketu Kemp roku každoročně pořádá. Jedná se o nejrozsáhlejší projekt na hodnocení kvality služeb v domácím cestovním ruchu a vy můžete opět hlasovat 1.6. do 31.8. 2014 .

10 nejlepších kempů roku 2013

Žebříček nejlepších českých a slovenských rekreačních areálů dle hodnocení jejich hostů:

1. Camp Bítov – Vranovská přehrada

2. Autocamp Sedmihorky

3. Camping Vranovská pláž

4. Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

5. CAMP DOLCE

6. Nižné Kamence (Slovensko)

7. Autocamp Osek

8. Autocamping Výr

9. Kanak – kemp Branná

10. Autokemping Varín (Slovensko)

Nejlepší malý kemp roku 2013: Autocamp Osek

Nejlepší kempy dle jejich zaměření: pro rodiny, trampy, vodáky i pařmeny!

Nejlepší kemp roku 2013 pro rodiny s dětmi – Autocamp Sedmihorky

Nejlepší kemp roku 2013 pro firemní a skupinové akce – Camping Vranovská přehrada

Nejlepší kemp roku 2013 pro karavanisty – Eurocamp Holiday Park Liščí Farma

Nejlepší kemp roku 2013 pro vodáky – Kanak – kemp Branná

Nejlepší kemp roku 2013 pro cyklisty – Autokempink Strážnice

Nejlepší kemp roku 2013 pro trampy – Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

Nejlepší kemp roku 2013 pro mladé páry a pařany – Autokemp Merkur Pasohlávky

Nejlepší kemp roku 2013 pro motorkáře – Nižné Kamence

Nejlepší kempy podle jednotlivých hodnocených kritérií

Kemp roku 2013 s nejlépe hodnoceným prostředím – Autokempink Hejnice

Kemp roku 2013 s nejlépe hodnoceným personálem – Autokemp Světlíková

Kemp roku 2013 s nejlépe hodnocenými službami – Autocamp Sedmihorky

Kemp roku 2013 s nejlépe hodnoceným sportovním zázemím – Koupaliště a kemp Pecka

Kemp roku 2013 s nejlépe hodnocenou zábavou – Kemp Šiklův mlýn

Kemp roku 2013 s nejlépe hodnoceným sociálním zařízením – Camping Olšina – Lipno

Kemp roku 2013 s nejlepším poměrem cena/nabízené služby – Camp Bítov – Vranovská přehrada

Celkový žebříček 50 nejlepších kempů a 3 nejlepší kempy každého kraje ČR najdete na: http://www.dokempu.cz/kemp-roku-2013-vysledky/

Buďte v obraze

Anketa Kemp roku kromě žebříčku nejlepších kempů odhalila také zajímavé trendy v kempování.

1. V kempech přibývají lidé, kteří mají peníze. „V první řadě je zájem o nejdražší chaty s vlastním sociálním zařízením, jezdí stále více moderních obytných aut a karavanů a oblíbené jsou  luxusní, obří, plně vybavené rodinné stany,“ upozorňuje Jaroslav Skalka.

2. Oblíbené jsou klidné, příjemné, bezpečné a hlavně perfektně čisté kempy v krásné přírodě nabízející kvalitní možnosti koupání a podmínky pro cykloturistiku, příp. rybolov. Klidové zóny pro nerušený spánek ocení hosté i v areálech, kam se jezdí spíše za zábavou a nočním životem.

3. Ochota a profesionalita personálu, široká nabídka stravování a dalších služeb, kvalita sociálního zařízení a možnosti sportovního a kulturního vyžití jsou vedle udržovaného a vybaveného areálu hlavními parametry, podle kterých se kempy rozdělují na více či méně úspěšné4

4. Do kempů se dnes jezdí hlavně za zážitky a zábavou, rekreační areály se staly centry volnočasových aktivit a doslova se předhánějí s nabídkami bohatého programu.

5. Boom v posledních letech zaznamenávají rodinné kempy s množstvím animačních programů pro děti. Přibývají bazény s tobogány, moderní sportoviště a kvalitní restaurace. Majitelé rekreačních areálů investují také do ubytovacích kapacit, zázemí a služeb, které byste před lety v kempech nečekali. „V kempu Merkur Pasohlávky je například úplně nově zprovozněno vodní lyžování. Vodní vleky jsou tady nejmodernější v Česku a jsou vhodné i pro úplné začátečníky. Vody velké laguny mohou ve velkém začít brázdit milovníci vodního lyžování. Nejoblíbenější je tady ovšem wakeboarding – jízda na prkně podobném snowboardovému. Půjčit se ale dá třeba i speciální klekačka pro ježdění na kolenou,“ doporučuje Jarosla Skalka. www.dokempu.cz

Přibližte se létu na výstavě stanů

Potřebujete si dokoupit outdoorové zboží? Zajděte si na Prodejní výstavu stanů a vybavení do přírody do pražských Letňan, která probíhá neuvěřitelné tři měsíce od 31. 5. do 10. 8. 2014. Není nad to si věci vyzkoušet a poradit se s nezávislými odborníky, kteří na ploše 10 000 m² (!)  prezentují celkem 80 outdoorových značek.

Můžete se vydat do populárního spacákového ležení, kde si karimatku či spacák vyzkoušíte či si můžete postavit stan, kterých tu bude stát 300, a to turistických, expedičních i rodinných. Kromě stanů a spacáků zde najdete vše pro kempování, turistiku, sport a volný čas. Právě velký záběr sortimentu i nevídaného množství značek je unikátností této akce, která se letos koná už po 17. V pražských Letňanech tak na tři měsíce vyroste největší showroom s outdoorovým zbožím a výstavní plně vybavený kemp v jednom. Pořadatelé lákají na výhodné nabídky, výstavní slevy a nákupem se navíc můžete zařadit do hry o skvělé ceny jako automobil Peugeot 308 SW na rok zdarma, poznávací zájezd do Mexika a Guatemaly od CK Adventura či skútr Yamaha. O vaše pohodlí se postará skvělá kuchyně Klubu cestovatelů, případné ratolesti si mohou zařádit v dětském koutku. Více na www.vystavastanu.cz

 

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*