Znáte Stegersbach v Jižním Burgenlandu? Pokud jste na tomto kouzelném místě nikdy nebyli, pak si honem zabalte kufr a rychle na cestu! Stegersbach je místo, které nebudete chtít nikdy opustit. Nabízí termální lázně, mnoho turistických stezek a pro milovníky golfu hned několik hřiští.

I Co všední den jednoduše nenabízí, to vše nabídne dovolená ve Stegersbachu: mírně kopcovitá krajina, měkce se vlnící hřbety kopců jsou porostlé lesy a vinicemi, hodně slunce a příjemné klima. Celá oblast je právem označována jako nejslunnější region s více než 300 slunečními dny v roce.

Do přírody pro své zdraví

Malý dobrodruh, Burgenland
Rakouský Burgenland je připravený i pro velmi náročné golfisty. Foto: www.bestofaustria.cz

„Mám dva lékaře, mou pravou a levou nohu,“ říká profesor Christoff Zalpour, který byl u zrodu vědeckého projektu „Let‘s go“, prostřednictvím kterého jasně dokázal, že pravděpodobnost onemocnění kardiovasku-lárními nemocemi značně klesá, jestliže se člověk pravidelně pohybuje. Pravidelný pohyb v přírodě doporučuje jako geniální širokospektré tonikum k prevenci i léčení civilizačních nemocí. Lehká stoupání při turistice, cyklistice nebo golfu prospívají srdci, srdce tluče pravidelněji a vhání více krve a kyslíku do celého organismu, což nesmírně ocení také plíce. Kdo se pravidelně pohybuje, zvýší i kapacitu a výkonnost plic. Vytrvalostní trénink rovněž zlepší krevní tlak.      

Stegersbach – domov 20 stezek

Bewegungsarena – to je název sportovního areálu ve Stegersbachu. Skvěle vybudovaná síť 20 stezek pro nordic walking a běžce se neomrzí ani za týden. Stezky jsou vhodné jak pro začátečníky (1,5 km dlouhé s mírným stoupáním), tak i pro ty nejnáročnější (14 km s větším převýšením). Vedou kouzelnými vinicemi a sady a jsou skvěle značeny a popsány a informace o nich jsou k dispozici dokonce jako GPS. Některé jsou tématizovány: například na vinné stezce seznamují informační tabule s nejčastějšími odrůdami vín, které se tu kolem dokola pěstují.

Golf přímo za okny

Žádný resort v Rakousku nenabízí tolik hřišť přímo před hotely. Golf tu doslova před dveřmi hotelů začíná a hoteliéři nabízejí zdarma pro své hosty dvakrát týdně lekci pro začátečníky se zkušeným trenérem. Pokročilým hráčům zajistí recepce startovní časy a ti méně zkušení mohou vyrazit na jednoduché hřiště i bez golfové karty. Golfová houpačka Reiters Stegersbach Lafnitztal je největší golfový resort v Rakousku.

Termální lázně pro relax těla i duše

Co může být příjemnější, než pobyt a pohyb v kouzelné přírodě a následný odpočinek v moderních termálních  lázních? Stegersbach je jednou z nejmodernějších wellness destinací v Evropě! Mezinárodně uznávaná rakouská studie dokázala, že pobyt v termálních lázních opravdu odbourává stres: významně totiž snižuje v těle hladinu stresového hormonu kortizolu. Koupání v termální vodě lze tedy z lekářsko-psychologického hlediska všem stre- sovaným vřele doporučit.

Prvotřídní termální lázně jsou propojené se čtyřmi špičkovými hotely: Falkensteiner Balance Resort Stegersbach, Thermenhotel Larimar, Thermenhotel PuchasPlus a Reiters Allegriahotel, které mají i své vlastní lázně a wellness areály a svojí nabídkou volnočasových aktivit se vzájemně úžasně doplňují.

Kde si můžete odpočinout?

Reiterovy lázně  a  Allegriahotel
Kvalitní odpočinek v lázních si určitě zasloužíte. Foto: www.reiters-hotels.at

K Hotelový komplex Allegria nabízí moderní čtyřhvězdičkový komfort za naprosto dostupné ceny. A navíc dostatek místa pro společné radovánky celé rodiny během dovolené. Má nejen vlastní termální wellness areál s Yin-Yang bazénem, ale je rovněž propojen s veřejnými termálními lázněmi, takže hosté mohou v koupacím plášti rovnou do lázní. Kdo se rozhodne pro týdenní pobyt v hotelu Allegria, hraje za paušální cenu 99,- eur. www.reiters-hotels.at, www.dietherme.com

K Thermenhotel PuchasPlus  nadchne promyšleným programem „jak se odlišit od ostatních“. Zdravý životní styl je zde téma č. 1.  Hotel hýří barvami, přednost má žlutá, červená a zelená, tedy barvy slunce a přírody. Má vlastní terapeutické centrum, které se koncentruje na preventivní lékařství a problémy pohybového aparátu. Jak už název napovídá, hotel má celou řadu dalších atraktivních „plus“. Majitel Josef Puchas se rozhodl pro „plus“ pro hosta a sází na pestrost: například „zážitková polopenze“ znamená, že se večeří každý večer někde jinde. Host je večer dopraven do jedné z partnerských vyhlášených restaurací – oblíbený je romantický večer s italskými specialitami, návštěva vinného sklípku s místními laskominami nebo klasická burgenlandská hospoda – a po večeři hotel samozřejmě zajistí transport zpět. Hotel PuchasPlus má také vlastní půjčovnu kol. www.puchasplus.at

Více infornací na:  www.stegersbach.at.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*