Do Laponska se nyní dostanete snadno a rychle, tak nemeškejte a už balte kufry. Opravdu netradiční dovolenou s výletem lodí po řekách Kemijoki a Ounasjoki můžete zažít již tuto sezónu.

Laponsko, Malý dobrodruh
Na dovolenou mezi Laponci určitě nezapomenete. Foto: www.periscope.cz

Finské Laponsko, oblast rozsáhlé divočiny za polárním kruhem, se díky dobrému leteckému spojení a nízkým letním cenám místních resortů stává i pro české turisty finančně dostupnou exotickou destinací. CK Periscope Skandinávie využila zajímavé akční nabídky sítě zdejších hotelů a připravila zájezdy do Laponska, při nichž klienti mohou sami rozhodovat o místě a délce ubytování a zároveň mají od cestovní kanceláře zajištěný veškerý servis.

„Díky akční letní nabídce Fly & Drive, s níž letos opět přišla finská síť hotelů, můžeme turistům nabídnout nový způsob cestování po Laponsku, navíc za velmi výhodných podmínek,“ upozorňuje Eva Dekanová z CK Periscope Skandinávie, která je u nás největší specializovanou cestovní kanceláří na Skandinávii a již 22. sezonu pořádá poznávací cesty do severských zemí.

O nic se nestarejte, jen si užívejte

Princip je jednoduchý: klient má od CK všechno předem zajištěno – letenku, pronájem auta i ubytování. Ale o tom, kde a na jak dlouho se ubytuje, si rozhoduje sám. „My mu napevno rezervujeme pouze první hotel (obvykle v „hlavním městě“ finského Laponska Rovaniemi, ležícím na polárním kruhu). Tam obdrží mapu s polohou a popisem všech hotelů, které má na výběr, a každé další ubytování už si volí sám, podle aktuálního programu, počasí, nálady…
V recepci mu pak nocleh ve vybraném hotelu sami zajistí,“ vysvětluje Eva Dekanová.

V balíčku Fly & Drive je kromě ubytování v hotelu se snídaní zahrnutý i pronájem auta a řada dalších výhod. Například večeře lze doobjednat za mnohem nižší ceny, takže vynikající severská kuchyně s  laponskými specialitami je rázem dostupnější. Bonusem je pak výlet lodí po řekách Kemijoki a Ounasjoki zdarma.

Více o možnostech cestování v Laponsku najdete na www.periscope.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*