Říkáte si: „Kam zase s dětmi na výlet?“  Pokud jste v Praze, pak máme pro vás pár tipů. Zkuste výstavu hraček, se kterou se podíváte do minulosti, folkový festival na zámku nebo třeba výstavu kreseb dětí z terezínského ghetta.

Putování za hračkami

Výstava hraček, Malý dobrodruh
Víte, s jakými hračkami si hrály vaše babičky? Foto: www.holesov.info

Zámek Holešov zve na prázdninovou výstavu historických hraček. Přijďte se podívat na sto let staré panenky, dětské pokojíčky, autíčka, medvídky a stavebnice, se kterými si hrávaly naše babičky a prababičky.

Folk na zámku

Zámek Holešov zve na II. ročník folkového festivalu Toulavej, který se koná 15. a 16. 8. 2014. Akce začne v pátek v 19 h v zámeckém New Drive Clubu koncertem kapely Straníci a od 21 h bude následovat komorní vystoupení poetika Mirka Kováříka a písničkáře Vojty Kiďáka Tomáško Šeptání do ticha. V sobotu od 14 h festival pokračuje na zámeckém nádvoří koncertem Wabiho Daňka, Ivo Jahelky, kapely Pacifik, Lokálka a dalších. Festivalem provází moderátor Českého rozhlasu Václav Souček.

Terezínské ghetto očima dětí

Městské kulturní středisko Holešov zve na výstavu kreseb dětí z terezínského ghetta, která se koná v Obřadní síni židovského hřbitova. Výstavu s názvem Příběh dětí do Holešova zapůjčila brněnská pobočka Židovského muzea v Praze.

Výstava prezentuje malý výběr ze 4500 kreseb, které během druhé světové války vytvořily židovské děti čekající v terezínském koncentračním táboře na transport do Osvětimi. Pracovaly pod vedením významné židovské malířky Friedly Dicker-Brandeisové, která v táboře začala organizovat kurzy kreslení. Do kreseb vnášely silné emoce, zážitky z prostředí, v němž musely žít. Jejich obrázky budou v Holešově vystaveny do 28. září 2014.

Více www.holesov.info.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*