Pokud letos nestíháte dovolenou u moře, pak nezoufejte. Máte plno dalších možností, kde můžete načerpat novou energii. Dlouhé procházky přírodou, termální lázně, masáže a příjemný personál. To vše na vás čeká, pokud zavítáte do Stegersbachu. I děti a milovníci golfu jsou na tomto místě vítáni.

Uklidňující procházky přírodou

Rakousko, Malý dobrodruh
Krásná příroda na vás bude dýchat na každém rohu. Foto: www.stegersbach.at

Stačí se projít lesem nebo vyrazit na kole na jednu z krásných cyklistických stezek nebo vzít golfové hole a zahrát si na jednom z hřišť golf. Příroda zde má obdivuhodnou moc zklidňovat srdce a těšit mysl.

Mírně kopcovitá krajina, měkce se vlnící hřbety kopců jsou porostlé lesy a vinicemi, hodně slunce a příjemné klima – to vše je jako stvořené pro skvělý pobyt na konci léta. Celá oblast je právem označována jako nejslunnější region s více než 300 slunečními dny v roce.

Již cesta do Stegersbachu patří k zajímavým zážitkům. Podél silnic jsou četné vinice, v jejichž blízkosti jsou šikovně ukryty malebné vinné sklípky s kulinářskými zážitky, a starobylé obce, které připomínají bohatou minulost, a které byly svědky historických převratů a vřav, sahajících až do doby římské.

Pohodlí domova můžete zažít i v hotelech

Když se tu začalo díky objevení termálních pramenů rozvíjet lázeňství, byly postupně vybudovány velké termální lázně a čtyři skvělé hotely Allegriahotel, Balance, Larimar a PuchasPlus.

Rodinné termální lázně Allegria – vodní radovánky i pro nejmenší

Lázně nabízejí celkem 14 bazénů s různě teplou vodou a hloubkou, 1.500 m2 vodních ploch v bazénech pro batolata, malé i větší děti, velký termální bazén s divokým potokem, vířivku, dva kaskádovitě uspořádané venkovní bazény, bazén s vlnami, sportovní bazén a saunový areál.

Termální hotel Larimar – šaolínské masáže pro náročné

cvičení, Malý dobrodruh
Termální hotel Larimar nabízí energetická cvičení u bazénu. Foto: www.larimarhotel.at

K nejzajímavějším hotelům zde patří bezpochyby termální hotel Larimar. K jeho wellness kompetencím patří snaha nabízet hostům stále nové zdroje regenerace a uvolnění. Majitel a obdivovatel východních filozofií Johann Haberl nabízí i v letošním roce tradiční čínskou medicínu a šaolínské masáže.

Kdo se nezajímá o bojová umění,  pravděpodobně  pojem šaolin nezná.  Šaolinské  bojové umění patří do oblasti kung-fu a dostalo se do povědomí především díky filmu Klášter Šaolin.

Tento klášter sloužil buddhistickým mnichům k meditaci a vznikla zde i slavná škola bojových umění. Čínský klášter dodnes vychovává nejen mladé bojovníky. Někteří z mnichů studují umění rehabilitace a možnosti regenerace organismu, kterou pak přinášejí i do uspě-chané a stresem zmožené Evropy. Johann Haberl pravidelně navštěvuje Čínu a zve šaolinské mnichy do svého hotelu, aby jeho hostům mohli své umění předvést.

Šaolinská masáž je zajímavý a osvěžující zážitek, který se pohybuje na hranici mezi klasickou regenerační masáží, thajskou masáží a reflexní terapií. Dochází k uvolnění, odpočinku i vyladění drah, po kterých proudí energie v těle, a výsledkem je téměř hodinová relaxace a zklidnění mysli. Současně jsou v hotelu denně na programu lekce Qi Gongu a Kung Fu a energetická cvičení Taiji. Více na www.larimarhotel.at

Falkensteiner Balance Resort  Stegersbach – architektura, design a wellness

Neméně přitažlivý je pětihvězdičkový hotel Falkensteiner Balance Resort  Stegersbach, který osloví svou nádhernou polohou a architekturou, jedinečným designem celého interiéru a velkoryse pojatým wellness areálem.  Hotel je umístěn na hřebeni svahu uprostřed zalesněné krajiny. Obrovské prosklené plochy v celém hotelu vtahují přírodu doslova dovnitř, což přispívá k nezaměnitelné atmosféře.  Ke skvělému relaxačnímu zážitku přispívá i rozsáhlá terasovitě uspořádaná zahrada, která zajišťuje naprosté soukromí při odpočinku.

Balance Spa vás zbaví stresu

Velkoryse vybavený wellness areál Acquapura SPA se rozkládá na ploše 2.600 metrů čtverečních. Najdete tu vnitřní bazén, venkovní infinity pool, tělocvičny, posilovny a velký areál saun. Zkrátka jako zaděláno na požitkářské lenošení.

Zde lze absolvovat nejrůznější terapie a masáže, protože nabídka wellness centra je velká. V hotelu pracují odborníci pro ájurvédu, shiatsu, jógu a anti-aging.

Acquapura Midnight Spa –  večerní wellness

Každý pátek je wellness areál Acquapura SPA otevřen do pozdních večerních hodin: sauna do 21 hod. a ve venkovním bazénu Infinity Pool lze plavat pod hvězdným nebem až do půlnoci. Více na www.falkensteiner.com

Více na www.stegersbach.at.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*