Pečení pro děti v Galerii Myslbek
Kroužek musí dítě nejen bavit, ale také rozvíjet. Foto: www.dreamstime.com

Chcete, aby vaše dítě rozvíjelo své schopnosti? Vybírat můžete z široké škály sportovních i kreativních aktivit. Zde je pár tipů, které vám pomohou s výběrem.

1. Vyberte činnost, která dítě baví. Možná netouží být gymnastkou, i když maminka si to v dětství přála. Ptejte se ho. Vypozorujte, k čemu má vlohy a jak se projevuje jeho temperament.

2. Některé dítě zvládne 3 kroužky, pro jiné je jeden až dost. Začněte raději u méně aktivit, a ty postupně navyšujte. Ideální je zvolit jeden kroužek pohybový, druhý naopak klidnější.

3. Dejte pozor, abyste dítě nezahltili. Potřebuje také volný čas samo pro sebe, kdy si samo zvolí činnost, která je pro něj aktuálně přitažlivá. Přebíhání z jednoho kroužku do druhého je nejen únavné, ale dítě se postupně přestává v obsahu orientovat.

4. Vybírejte kroužky, kde si dítě může první lekci zdarma vyzkoušet. Klidně navštivte hodinu s ním, ať ji můžete doma prodiskutovat a pomoci mu rozhodnout se. Navštivte takových lekcí více, ať máte z čeho vybírat – je to služba pro vás.

5. Potom už ale nechejte dítě v kroužku samotné. Zvládne tak lépe navázat kontakty s vrstevníky a respektovat novou autoritu – lektora.

6. V dobrém kroužku by se dítě mělo naučit dovednosti z oboru, ale také si zlepšit klíčové kompetence (např. zlepšení komunikace, logického myšlení…). Požadujte informace o tom, co vše kroužek dítěti přinese. Prioritou by měly být příjemně strávené chvíle a pozitivní zážitky – to vám poodkryje zkušební lekce.

7. Osobně pohovořte s lektorem. Takový kontakt vám podá dobrou informaci o úrovni kroužku. Během školního roku se ptejte, jak se dítěti daří.

8. Podle zákona musejí mít všichni lektoři ve školských zařízeních od ledna 2015 kurz pedagogiky. Většina těch stávajících již by měla být proškolena. Zeptejte se na to, lektor s pedagogickým vzděláním může být velké plus.

9. Kromě toho, jaká je cena kroužku, si zjistěte také další náklady. Co je v ceně kroužku? A kolik peněz vás to bude stát navíc?

10. Vnímejte celkovou atmosféru organizace, kam hodláte své dítě přihlásit. Je vám příjemná? První dojem přece dělá hodně.

Více na www.ddmpraha9.cz.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*