Zbývá už jenom pár týdnů do doby, než opět začnete každé ráno připravovat své děti do školy. Máte tedy poslední možnost vydat se se svými ratolestmi k moři načerpat nové síly. Itálie a Španělsko jsou těmi nejlepšími destinacemi pro rodinnou dovolenou.

Španělsko: Klidná Mallorca i večírková Ibiza

Moře, Malý dobrodruh
Poslední šance užít si moře. Foto: www.dreamstime.com

Pokud už jste se někdy při výběru dovolenkové destinace spálili a chcete při své volbě být obezřetní, pak bude pro vás Španělsko tou pravou zemí. Od dovolené ve Španělsku můžete očekávat čisté moře a dlouhé pláže. Ideální pro ranní jogging!

Nemůžete se rozhodnout, do které části Španělska se vydat? Vyzkoušejte jeden z Baleárských ostrovů. Co třeba zvolit Mallorcu, ostrov vonící po olivách a mandlích. Poleháváním na pláži jistě chytnete bronz, ale je také důležité něco nového poznat. Vydejte se do hlavního města -Palme de Mallorca vás uchvátí nádhernou katedrálou La Seu i palácem Almudaina. Nesmíte také zapomenout koupit suvenýry svým blízkým. Jděte na místní trhy, kde můžete ochutnat dobroty jako třeba Ensaimadu, což je pečený koláč s různými náplněmi a zasypaný cukrem.

To na Ibize zase protančíte nejedny boty. Večer můžete navštěvovat nejrůznější plážové party a během dne dospávat na bělostném písku. Kromě inhalování zdraví prospěšného mořského vzduchu, se můžete léčit i vůní borovicové pryskyřice. Ibiza je, jak je známo, domovem borovic. Lepší léčivou kúru jste si ani nemohli přát.

Mallorka a Ibiza však nejsou jedinými místy, kde se budete o dovolené cítit dobře. Gran Canaria i Tenerife vás rovněž nezklamou.

Itálie: Relax v Bibione, romantika v Benátkách

Levná, ale zato přepychová dovolená na vás čeká v Itálii. Pláže, hory i památky uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky. Skvělou volbou bude město Bibione, kde se nachází rozlehlé písečné pláže s mírným vstupem do moře. Město nabízí jednak poklidnou atmosféru, vhodnou pro rodiny s dětmi, ale také restaurace, diskotéky a promenády, kde si můžete nakoupit, co jen budete chtít. Dovolená v Itálii nemusí být jenom o lenošení. Pokud neradi ležíte pod slunečníkem, pak vyzkoušejte windsurfing nebo třeba paragliding.

A jestli budete chtít tuto původně rybářskou osadu pro zpestření na jeden den opustit, pak zamiřte do Benátek, které se nacházejí něco málo přes 100 km od Bibione.  Načerpat romantickou atmosféru můžete na černých gondolách, které tvoří jeden ze symbolů tohoto italského města. Třeba budete mít štěstí a uslyšíte zpívat gondoliéra v pruhovaném tričku. Pozor, plavba na gondole bývá často drahá, ale můžete klidně použít i parníček. Když se řeknou Benátky, tak se vám určitě vybaví Canal Grande, přes který dnes vedou hned 4 mosty. Usaďte se tedy v nějaké příjemné italské restauraci a objednejte si vychlazený nápoj Spritz, který je namíchán z bílého vína, sody a likéru. Litovat rozhodně nebudete.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*