dětské odpoledne, Malý dobrodruh
Dopřejte dětem odpoledne plné zábavy. Foto: www.monkeysgym.cz

Září už klepe na dveře, tak je čas vybrat aktivitu, kterou děti zabavíte, když je venku vítr a déšť. Vybírat můžete ze zájmových kroužků, na které jen tak nenarazíte. Malování bez nátlaku, cvičení pro neposedy nebo plavání s hudebkou v jednom. Kam letos přihlásíte vašeho potomka?

Tělocvična plná opiček

Tělocvična, jak ji neznáte, to je Monkey´s Gym, která je ušita zcela na míru dětem a cvičí a baví se v ní jen ty – pro aktivity dospělých není využívána, jako je tomu kdekoliv jinde. Ani by to nešlo, protože je vybavena cvičícím nářadím speciálně pro děti, ať už se jedná o kladiny, bradla, žebřiny, trampolíny, zábavné barevné a měkké cvičební prvky nebo horolezeckou stěnu. V hodinách nechybí hry s míčem, dovednostní aktivity, trénuje se obratnost i rychlost, hrají se sportovní hry, aby si děti pohyb skutečně oblíbily. „Celé prostředí je pozitivní a nesoutěživé, jsme tu hlavně proto, aby děti čas strávený s námi bavil. Děti samy nejvíc oceňují to, že to u nás vypadá každý týden na kurzu úplně jinak,“ říká Kristýna Přibylová z Monkey´s Gym. Tip: Monkey´s Gym pořádá otevřené hodiny, na které se nemusíte registrovat, 5. 9. se můžete přijít podívat na ukázkovou hodinu (Monkey´s Gym, U Jezera 34, Praha 5, www.monkeysgym.cz).

Malování Za zrcadlem

Zadání, hodnocení, důraz na detail a věrnost obrazu, tak to vypadá na mnoha kurzech kreslení pro děti.  Na hodinách netradičního kurzu malování Za zrcadlem je to ale jinak, lektor je totiž součástí dětského světa i fantazie. „Pro děti je malování nejpřirozenějším způsobem vyjadřování. Vidí svět svýma očima a tudíž jinak než my dospělí.  U nás se stanou okamžitě malíři. Zkoušíme různé techniky, malujeme na zemi, rukama, poslepu a hlavně společně. Pomáháme rozvinout kreativitu dětí a podporujeme jejich sebevědomí, protože u nás je všechno správně. Necháváme je malovat, co cítí a například jablko u nás může být pouhá čára a slunce může být zelené. Naším cílem je, aby se dobře bavily a do dospělosti si uchovaly pocit, že kreativita není umění a není třeba se jí učit, ale že ji má každý v sobě,“ říká pořadatelka kurzů Zazrcadlem.cz Jitka Kurellová. Více na www.zazrcadlem.cz.

Jako ryba ve vodě

Podlehly vaše děti v létě kouzlu plavání a potápění? Pak jim tu radost ani v září neberte a přihlaste je na kurz plavání. Třeba do Baby Clubu Juklík. Najdete zde vaničku pro nejmenší a dva bazény, které jsou rozděleny pro děti dle věku, hodiny jsou plné vodních a podvodních her, říkadel, písniček, v lekcích se používá nepřeberné množství plaveckých pomůcek (co byste řekli plavání na ostrově nebo v domečku nebo potápění ve vraku?), ale především tu odborně vzdělaní instruktoři myslí na pozitivní přístup k vodě. „Dbáme na to, aby se děti naučily nejen správně plavat, ale aby měly z vody respekt a znaly pravidla, kdy je voda kamarád. Učíme je správně se otužovat a hýbat po všech stránkách,“ říká Štěpánka Štrougalová z Baby Clubu Juklík, kde děti mohou na základní kurzy plavání navázat zcela plynule závodní dráhou! Více na www.juklik.cz.

Tags: ,

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*