oblečení, Malý dobrodruh
S kvalitním vakem vás ani krutá zima nezaskočí. Foto: www.skibi.cz

Výběr podzimního a zimního oblečení pro miminka není jednoduchý úkol. Děti rostou rychle a nové oblečení je drahé. Ideální volbou jsou víceúčelové oděvy. Vybírejte tedy tak, aby byly spokojené děti i vaše peněženka.

Overal nebo vak?

Nejprve se však podíváme na technické vychytávky. Každou maminku jistě nadchnou zimní overaly pro miminka, které se dají jednoduše přepnout na spací vak do kočárku. Naším tipem je třeba Overal Sabik, který můžete mít v luxusní jemném provedení, anebo v klasice s jemným chlupatým fleecem v kapuci a rukávech. Prodává je Skibi.cz za 2090 Kč.

Hřejivý overal Savita

Praktický zimní overal a vak do kočárku v jednom –  stačí jednoduše přepnout zip mezi nohami a zapnout patentky. Overal má schovaná i poutka pod boty, která lze odepnout. Je nepromokavý a dostatečně zateplený i na tuhou zimu. Kapuce a lemy rukávů jsou z měkkého chlupatého fleecu, který příjemně hřeje. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín, OD Kotva za 2 499 Kč.

Zimní vak i do autosedačky Chort

Praktický a vysoce nepromokavý vak do kočárku i do autosedačky si zamilujete. Vak je celorozepínací, takže se snadno dostanete k miminku i bez buzení. V zadní čísti jsou nastavitelné vstupy pro pěti bodový bezpečnostní systém. Je vhodný i do kočárku, protože není nijak tvarovaný do autosedaček. Rozepínací kapuci lze rozepnout naplocho, aby spinkající dítě v kočárku mělo dostatečný prostor pro hlavičku.  Prodává Skibi.cz za 2 599 Kč.

Vlněný Reykjavik

overal, Malý dobrodruh
Overal, který miminka pěkně zahřeje. Foto: www.skibi.cz

S vlněným overalem Reykjavik se nemusíte bát o to, že by mohlo vašemu děťátku být zima. Merino vlna vyniká svou hřejivostí a to i v případě, že je vlhká. Pro snadnější oblékání má overal dlouhý zip až do konce jedné nohavice. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín, OD Kotva za 1 240 Kč.

Antibakteriální body

Funkční body pro miminka z těch nejkvalitnějších přírodních materiálů merino vlny a bambusu. Vlna krásně hřeje a to, i když je vlhká a bambus dodává body přirozenou antibakteriální vlastnost a pomáhá rychlejšímu odvodu vlhkosti a také schnutí. Body do velikosti 62 mají přehrnovací rukávky. Prodává Skibi.cz za 739 Kč.

Kašmír pro nejmenší

Úžasně jemná a teplá kašmírová čepička pro miminka se zavazováním pod bradu. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín, OD Kotva za 749 Kč.

Ponožky Libra neškrtí

Extra teplé vlněné ponožky pro miminka s ohrnovacím lemem, který neškrtí. Uvnitř ponožek je příjemné fleecové froté, takže ponožky jsou krásně měkoučké. Prodává Skibi.cz 280 Kč.

Zimní rukavičky Lumen pro snadné navlečení

rukavice, Malý dobrodruh
Rukavice, které nepropustí ani kapku vody. Foto: www.skibi.cz

Voděodolné a neprofoukavé rukavičky Lumen bez palečku jsou navrženy pro malé děti, u kterých je obtížné nandavání klasických rukavic s palečkem.  Kolem zápěstí mají rukavice pružný lem a dají se rozšířit díky suchému zipu. Uvnitř mají rukavice měkoučký chlupatý fleece a jsou dostatečně zateplené. Prodává Skibi.cz za 360 Kč.

TEST: Která zimní kombinéza je nejlepší?

Oblečení finské značky Reima s membránou Reimatec+, které do ČR dováží Ski a Bike Centrum Radotín, se stalo vítězem v nejrozsáhlejším testu dětského oblečení, který pořádal během loňské zimy ve Švédsku nezávislý server bäst-i-test.se (obdoba našeho d-Testu).

Test byl zaměřen na dětské zimní kombinézy. Celkem bylo testováno 15 různých modelů (vždy nejméně 2 kusy od jednoho modelu) od 12 výrobců. Celkovým vítězem testu se stala kombinéza finské značky Reima s membránou ReimaTec +.

Testované oblečení po celou zimu nosily děti ze švédské mateřské školky I Ur och Skur, které tráví většinu času venku pod širým nebem, a to včetně jídla a spánku. Po sezoně byly funkčnost a stav oblečení hodnoceny rodiči, učiteli i samotnými dětmi. Test ve školce I Ur och Skur je pravděpodobně tím nejtvrdším testem, které mohlo oblečení podstoupit, protože se nejedná jen o test trvanlivosti. Oblečení musí obstát za každého počasí, v kousavém mrazu i v silném větru. Zároveň musí odolat dešti i sněhové břečce při hrátkách za oblevy.

„Overal ReimaTec+ se rozhodně vyplatí přes vyšší pořizovací cenu. Jeho odolnost vůči větru i vodě je excelentní, a to i po praní v pračce. Materiál odpuzuje špínu a je velmi trvanlivý. Testované kombinézy jsou v dobrém stavu i poté, co si v nich děti celou zimu hrály venku. Jediným viditelným poškození bylo mírné odření reflexních prvků. Overal umožňuje svobodu pohybu, přestože rukávy mohou být trochu těsné. Zateplení i prodyšnost jsou velmi dobré,“ uvádí se v oficiálním hodnocení overalu ReimaTec+ na stránkách  bäst-i-test.se.

Oblečení Reima slavilo úspěchy již v minulosti. Kombinézy ReimaTec se staly absolutním vítězem testu, který v sezóně 2010/11 pořádala Norská televize, časopis na ochranu práv spotřebitelů FORBRUKERRAPOERTEN a organizace GRØNN HVERDAG. Reima získala nejvyšší hodnocení jak ve vlastnostech materiálů, tak i pro absenci nebezpečných toxických látek v použitých materiálech. Další úspěch zaznamenal ReimaTec v roce 2011, kdy zvítězil v testu dětských kombinéz švédského časopisu Testfakta, který vycházel z exaktních dat měřených v laboratoři. Testován byl např. skutečný vodní sloupec, prodyšnost, oděruvzdornost či zateplení.

Finská značka Reima je od roku 1944 průkopníkem technického outdoor oblékání pro děti. Do ČR ji od roku 2009 dováží Ski a Bike centrum Radotín, které od roku 1988 nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení, patří pod něj prodejny Skibi Kids s dětskou módou předních světových výrobců i produkty pro dětskou cyklistiku, lyžování, plavání a in-line bruslení. Více informací na www.skiservis.cz a www.reima.fi.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*