Venku už mrzne, a tak je čas se poohlédnout po zimní kombinéze. Velký test zimních kombinéz vám přináší přehled o těch nejlepších kouscích do šatníku.

kombinéza, Malý dobrodruh
V teple od hlavy až k patě. Foto: www.skibi.cz

Oblečení finské značky Reima s membránou Reimatec+, které do ČR dováží Ski a Bike Centrum Radotín, se stalo vítězem v nejrozsáhlejším testu dětského oblečení, který pořádal během loňské zimy ve Švédsku nezávislý server bäst-i-test.se (obdoba našeho d-Testu).

Test byl zaměřen na dětské zimní kombinézy. Celkem bylo testováno 15 různých modelů (vždy nejméně 2 kusy od jednoho modelu) od 12 výrobců. Celkovým vítězem testu se stala kombinéza finské značky Reima s membránou ReimaTec +.

Testované oblečení po celou zimu nosily děti ze švédské mateřské školky I Ur och Skur, které tráví většinu času venku pod širým nebem, a to včetně jídla a spánku. Po sezoně byly funkčnost a stav oblečení hodnoceny rodiči, učiteli i samotnými dětmi. Test ve školce I Ur och Skur je pravděpodobně tím nejtvrdším testem, které mohlo oblečení podstoupit, protože se nejedná jen o test trvanlivosti. Oblečení musí obstát za každého počasí, v kousavém mrazu i v silném větru. Zároveň musí odolat dešti i sněhové břečce při hrátkách za oblevy.

„Overal ReimaTec+ se rozhodně vyplatí přes vyšší pořizovací cenu. Jeho odolnost vůči větru i vodě je excelentní, a to i po praní v pračce. Materiál odpuzuje špínu a je velmi trvanlivý. Testované kombinézy jsou v dobrém stavu i poté, co si v nich děti celou zimu hrály venku. Jediným viditelným poškození bylo mírné odření reflexních prvků. Overal umožňuje svobodu pohybu, přestože rukávy mohou být trochu těsné. Zateplení i prodyšnost jsou velmi dobré,“ uvádí se v oficiálním hodnocení overalu ReimaTec+ na stránkách  bäst-i-test.se.

Péřový overal Amber

Nádherně teplý zimní overal pro malé děti s pohodlným rozepínáním. Díky dvěma dlouhým zipům overal krásně otevřete a přebalování a převlékání je pak hračka.  Overal se skvěle hodí do velmi chladného a mrazivého zimního počasí, díky prachovému peří, kterým je overal zateplen. Prodává Skibi.cz za 3 599 Kč.

Membránový overal/vak Kelo s prachovým peřím

Spojení overalu a kočárkového vaku v jednom, to je Kelo. Je extrémně teplý díky zateplení z prachového peří a díky dvěma dlouhým zipům je i velmi praktický na přebalování. Overal je vysoce nepromokavý a neprofoukavý díky kvalitní membráně ReimaTec. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín, OD Kotva za 4 190 Kč.

Dětský membránový overal Avior

Veselý zimní overal s kvalitní vysoce nepromokavou membránou, která velmi dobře odolává opotřebení. Dlouhý zip do konce jedné nohavice usnadňuje přebalování a převlékáni. Prodává Skibi.cz za 2 999 Kč.

Dětský zimní overal Chara

Praktický zimní overal pro každodenní použití ve městě, v přírodě i na lyžařském svahu. Dlouhý zip do konce jedné nohavice usnadňuje převlékání. Overal je voděodolný a má podlepené nejvíce exponované švy. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín, OD Kotva za 2 499 Kč.

Dětský zimní overal Vuono s certifikátem Blue Sign

kombinéza, Malý dobrodruh
Trendy kombinéza pro mladé sportovce. Foto: www.skibi.cz

Dětský zimní overal s certifikátem Blue Sign šetrného výroku k životnímu prostředí je nejen ekologický, ale zároveň velice funkční a elegantní. Jednoduchý a účelný design spojený s nejvyšší kvalitou šití a použitých materiálů. Overal má vše co potřebuje dítě během zimního aktivního pohybu. Prodává Skibi.cz za 4 390 Kč.

Dětský lyžařský overal Reach

Sportovní dětský lyžařský overal s vysoce kvalitní nepromokavou membránou ReimaTec udrží aktivní děti po celý den na svahu v suchu, pohodlí a teple. Overal je vybaven vším, co na svahu potřebujete, jako je kapsa na permici, sněhové návleky, anebo vnitřní lycrové manžety v rukávech. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín, OD Kotva za 4 190 Kč.

Snowborďácký zimní overal Tweet

Exkluzivní zimní overal pro náročné snowboardisty a lyžaře. Vysoce nepromokavá membrána zaručuje pohodlí i při celodenním pobytu na svahu za všech podmínek. Dokonale propracovaný střih a provedení jsou samozřejmostí, stejně jako plná vybavenost nezbytnými vychytávkami. Prodává Skibi.cz za 5 490 Kč.

Finská značka Reima je od roku 1944 průkopníkem technického outdoor oblékání pro děti. Do ČR ji od roku 2009 dováží Ski a Bike centrum Radotín, které od roku 1988 nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení, patří pod něj prodejny Skibi Kids s dětskou módou předních světových výrobců i produkty pro dětskou cyklistiku, lyžování, plavání a in-line bruslení. Více informací na www.skiservis.cz a www.reima.fi.

Oblečení Reima slavilo úspěchy již v minulosti. Kombinézy ReimaTec se staly absolutním vítězem testu, který v sezóně 2010/11 pořádala Norská televize, časopis na ochranu práv spotřebitelů FORBRUKERRAPOERTEN a organizace GRØNN HVERDAG. Reima získala nejvyšší hodnocení jak ve vlastnostech materiálů, tak i pro absenci nebezpečných toxických látek v použitých materiálech. Další úspěch zaznamenal ReimaTec v roce 2011, kdy zvítězil v testu dětských kombinéz švédského časopisu Testfakta, který vycházel z exaktních dat měřených v laboratoři. Testován byl např. skutečný vodní sloupec, prodyšnost, oděruvzdornost či zateplení.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*