Únor je měsícem lásky a Mnichov je ideálním místem, kam vzít svou partnerku či partnera na romantický výlet. Pokud zrovna nepřichází jeden romantický nápad za druhým, pak se nechte trochu inspirovat. Vířivka, skvělá večeře a dobrý drink na závěr vaše drahá polovička jistě ocení. Chcete-li podniknout výlet do Mnichova již toto jaro, pak vás autobusová společnost Eurolines sveze dva za cenu jednoho.

Koupání a vodní radovánky nejen pro páry

venkovní koupání, Malý dobrodruh
Koupání pod hvězdami je originálním dárkem, který vaši drazí jistě ocení. Foto: Westbad © Stadtwerke München

Koupání pod hvězdami: Mnoho lidí jezdí v tuto dobu na hory, aby si užili poslední zbytky sněhu. Pokud ovšem nejste příznivci aktivní rekreace a raději byste se naložili do horké lázně, pak se vydejte do Dante-Winter-Warmfreibad, kde si se svým milým či milou můžete užít koupání pod širým nebem, a to ve wellness bazénu s teplotou vody až 34°C.

Nejkrásnější lázně v Evropě: Lázně Müller´sches dříve neumožňovaly mužům a ženám společné koupání, a tak byly 31 metrů a 18 metrů dlouhé bazény rozděleny na pánskou a dámskou část. Nebojte, tento zvyk se zde dnes již nedodržuje, a tak pokud chcete cestovat v čase se svou drahou polovičkou, Lázně Müller´sches jsou tou pravou volbou. Tyto secesní lázně otevřely své dveře veřejnosti poprvé v roce 1901 a téměř všechny z významných historických detailů jsou zde dochovány.

Trocha moře v bazénu: Vířivka, masáže, finská i parní sauna, vnitřní bazén pod skleněnou kopulí a hlavně venkovní bazén s mořskou vodou vám s partnerem dodají novou sílu do dalších pracovních dnů. Kde můžete tento komfort zažít? No přece v lázních Westbad. Pokud neradi jen tak poleháváte, pak se můžete zúčastnit aqua-gymnastických lekcí, které se zde konají každý den.

Romantická večeře pro ty, kteří věří, že láska prochází žaludkem

Kousek Řecka v Německu: Nejste-li příznivci luxusních restaurací, zato jste ale znalci dobrého jídla, pak Naxos Taverna, je tím pravým místem. Ačkoliv se tato restaurace nevyskytuje přímo v samotném srdci Mnichova, jsou její kuchaři považováni za opravdové znalce středomořské kuchyně, a to zejména řecké. O příjemnou domáckou atmosféru se stará majitel, který se během večera určitě na kratičký moment zastaví u vašeho stolu. Skvělé jídlo, velké porce, dobrá cena a příjemné prostředí udělají z vašeho večera nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Italská mánie: Láhví skvělého italského vína si můžete se svou milovanou připít na další společně strávený svátek svatého Valentýna. Vinpasa je malá, ale krásná restaurace s mladou, zato skvěle vyškolenou obsluhou, která vám poradí, jaké víno se nejlépe hodí k vašemu jídlu. Pokud si z menu zvolíte domácky připravované těstoviny, pak se vám o nich bude ještě měsíc ve snech zdát. Jakmile totiž jednou do Vinpasy zavítáte, budete se do ní chtít neustále vracet.

Masové hody pro dva: Miluje vaše drahá polovička masitá jídla? Pak nesmíte při návštěvě Mnichova minout restauraci Zwickl – Gastlichkeit am Viktualienmarkt, na jejímž jídelním menu najdete dlouhý list všech druhů masových kuliček, které na světě existují. Za zkoušku rozhodně stojí kachní kuličky, ke kterým se hodí 3 druhy hořčicových omáček ochucených medem, citrónem a bylinkami. A která bude nejvíce chutnat vám? Tradiční bavorská restaurace s přátelskou obsluhou vytvoří skvělou atmosféru pro váš romantický večer ve dvou.

Zažeňte žízeň v Bavorsku

Rumové mámení v Mnichově: Máte už dost německého piva a chce ochutnat něco ostřejšího? V Mnichově snad každý ví, že nejlepší koktejly se podávají v Pusser’s Bar. Milovníci dobrého pití navštěvují tento podnik již od roku 1974. Zapomeňte na špatně namíchané mojito a dejte si raději koktejl zvaný Pusser’s Painkiller, o kterém lidé tvrdí, že je jemně nasládlý a krémový. Dáváte-li přednost rumovým drinkům, pak se na vás usmála štěstěna. V Pusser’s Bar jsou koktejly připravovány z jednoho z nejlepších rumů na světě.

Kapka něčeho silnějšího: Skvělý název, stylový interiér, neodolatelné drinky. Na to láká Zoozie’z. Dlouhý koktejlový lístek bude opravdovou výzvou pro ty z vás, kteří se můžou chlubit rozhodností. Vyzkoušet můžete drink Jack Sparrow, Novinář i Zombie. Název těchto koktejlů je nezvyklý, ale chuť je nezapomenutelná.

Víno poteče proudem: Jste vášnivými milovníky vína a považujete se za opravdové znalce? Přes 20 odrůd vinné révy a téměř 500 druhů lahvových vín z celého světa čeká na ochutnání v Geisel’s Vinothek. Pokud patříte k náročným konzumentům vína a nespokojíte se jen tak s ledajakým ročníkem tohoto nápoje bohů, vaše potřeby budou v Geisel’s Vinothek jistě uspokojeny.

Jak se do Mnichova dostanete?

Autobusy Eurolines se do Mnichova v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 1 400 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby). Na Eurolines.cz najdete další tipy na výlety do 45 evropských metropolí, kam se můžete svézt dva za cenu jednoho. Mimořádná nabídka akčních cen 1+1 platí pro 2 obousměrné jízdenky na shodné termíny cest od 27. 1. do 31. 3. 2015 s tím, že první cesta musí začínat v ČR.

Více na www.eurolines.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*