Chcete si užít lyžování a naučit i vaše děti základům tohoto úžasného sportu? Vydejte se do Annabergu, kde se o vaše malé andílky postará Annabergský lyžáček. Pokud se do tohoto lyžařského střediska vydáte v pravou chvíli, stihnete ještě karneval, zabíjačku či nějaký ten závod.

Zimní lyžování, malý dobrodruh
Už jste si letos zalyžovali? Foto: www.annaberg.cz

V lyžařském středisku Annaberg v Andělské Hoře ležícím patnáct kilometrů od Bruntálu dnes odstartovali zimní sezonu. „Díky nízkým teplotám se nám podařilo v rekordním čase areál zasněžit. V provozu je také lyžařský pás pro nejmenší,“ říká manažer Petr Drápala mladší.
Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na spoustu zajímavých akcí – veřejné závody, karnevaly, zabíjačky na sněhu. Mezi výhody lyžařského areálu Annaberg patří velkokapacitní parkoviště, které je návštěvníkům k dispozici zcela zdarma.

– Děti do osmi let lyžují na Annabergu zcela zdarma

– Bez poplatku je také velkokapacitní parkoviště

– Novinka v ceníku: permanentka na 90 minut jen za 160 Kč

– Společný skipas s lyžařským areálem ve Vrbně pod Pradědem

– Lyžařský areál chystá řadu zajímavých akcí a závodů pro veřejnost

– Pro děti od 5 do 12 let se koná vždy v neděli Annabergský lyžáček

– K dispozici bude i snowpark

Ptáte se, co je nového?

Areál Annaberg přivítá letošní sezonu několika novinkami. Návštěvníci se mohou těšit na společné permanentky (bezdotykové čipové karty) platné pro areály Ski Annaberg a Ski Arena Vrbno. Oba areály budou mít také společný ceník jízdného na vlecích.

Novinkou lyžařského areálu Annaberg je také „akční-sportovní“ skipas platný na 1,5 hodiny za pouhých 160 korun pro dospělé lyžaře a za 140 Kč pro seniory a pro děti od 8 let.

Došlo také k vylepšení a rozšíření občerstvovacích služeb. Bombardino, točené pivo i palačinky lyžaře vždy potěší.

Další novinku uvítají rodiny – děti do osmi let v doprovodu rodičů zde lyžují zcela zdarma! Platit se od letošního roku nebude ani měřená trať. Při zakoupení vícedenní permanentky je možné navíc obdržet vstup do bazénového Wellness Bruntál na hodinu zdarma.
I letos mohou děti od pěti do dvanácti let celou sezonu docházet do Annaberského lyžáčku. Ten se bude konat šest po sobě jdoucích nedělí – od 4.1. do 15. 2. 2015. Výuka lyžování bude probíhat od devíti do 14 hodin –  součástí je polední pauza na jídlo a různé hry. Děti bude svážet autobus na trase: Horní Benešov 8:15 – Bruntál 8:30 – Andělská Hora (8:45). Zpět: Andělská Hora 14:30 – Bruntál 14:45 – Horní Benešov (15:00). Na závěr si děti poměří síly na závodech.

Pravidelné večerní lyžování se bude konat v pátek a v sobotu. Z vrcholové stanice vleku je možné vyrazit za dobrých sněhových podmínek na běžky.

Zcela nový Annaberg

Středisko Annaberg prošlo před třemi lety velkou rekonstrukcí a cílí na rodiny s dětmi. Malí lyžaři používají vlek až do osmi let zdarma a první obloučky se mohou učit na sjezdovce se 40 metrů dlouhým pojízdným „kobercem“. Nechybí ani svah určený pro dětské sáňky a boby. Milovníci rychlé jízdy si mohou svůj čas změřit na slalomové trati.

Středisko obsluhuje dvoukotvý – 750 m dlouhý – vlek, který vyváží lyžaře na tři 800metrové sjezdovky. Za dobrých sněhových podmínek je na jedné z nich otevřený snowpark „Nechybí jednodušší boxy ani dvanáctimetrový rail pro zkušené,“ dodává Petr Drápala.

Parkoviště je hned vedle vleku a parkování je zde zdarma. Součástí areálu je ohřívárna, dětská herna, zázemí s toaletami, občerstvení, půjčovna snowboardového a lyžařského vybavení.

Více na www.annaberg.cz.

O firmě Ski Annaberg s.r.o.

Firma Ski Annaberg s.r.o. a občanské sdružení SK Annaberg působí již deset let na svazích v Andělské Hoře a v Suché Rudné, kde provozují dvě lyžařská střediska. Ski Annaberg s.r.o dále pořádá různé akce, soutěže nebo závody pro děti i dospělé. Jsou to například:  Večerní paralelní slalom pro děti a dospělé, Maškarní slalom masek se soutěžemi pro děti i , dospělé, Jesenický pohár – seriál závodu pro děti, lyžařskou přípravku pro predžáky, závody a programy pro různé firmy, lyžařské kurzy a školy. Konají se tu i závody seriálu Madeja cup pro nejmenší závodníky a mnoho dalších akcí.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*