Podívejte se na velký přehled akcí, které probudí Francii ze zimního spánku. Zajděte si na úžasné festivaly, výstavy i koncerty. Výlet do Francie může být také skvělým dárkem pro někoho z vašich blízkých. Autobusy Eurolines vás v rámci akce 1+1 do 31. března 2015 svezou do Paříže, Lyonu, Štrasburku, Remeše, Dijonu, Nancy a dalších 39 evropských měst 2 za cenu jednoho!

Paříží se proženou krávy i sportovci, zazní ohňostroj a představí se David Bowie

Paříž, Malý dobrodruh
Jak trávíte volný víkend? Co takhle výletem do Francie? Foto: Paris – Atout France:Franck Charel

1. Čínský nový rok (19. 2. 2015): Příchod nového roku 2015 jsme už oslavili, ale teď je na čase přivítat i čínský nový rok, který se bude ve francouzském městě lásky ve velkém slavit již 19. února. Bujaré oslavy, střílející petardy a průvody s čínskými draky nenechají nikoho spát. Přijďte zapít nový rok, který je ve znamení kozy. Co to pro nás znamená? Jenom samá pozitiva. Lidé budou spokojení, plní harmonie a klidu. Pokud se vám letos narodí dítě, pak můžete čekat, že se z něj v budoucnu stane umělec, a pokud ne, tak mu alespoň budou všichni závidět jeho střízlivý pohled na svět.

2. Mezinárodní zemědělská show (21. 2. – 1. 3. 2015): „Pokud vy nepřijdete za přírodou, pak sama příroda musí přijít za vámi.” To je slogan mezinárodní zemědělské show. Nezdá se vám tato akce dost lákavá? Pak se mýlíte! Paříž se na týden promění ve farmu, kde se bude předvádět na 4000 zvířat.

3. Vertikální závod na vrchol Eiffelovy věže (20. 3. 2015): Rádi závodíte a zdolávání schodů není pro vás žádný problém? Pak se zúčastněte závodu, který Paříž ještě nikdy předtím nezažila. Vyběhněte jako první na vrchol Eiffelovy věže. Stačí zdolat jen 1665 schodů, předběhnout 40 atletů a 20 losem vybraných soutěžících.

4. David Bowie Is (3. 3. – 31. 5. 2015): Nahlédněte do života britského zpěváka, hudebníka a herce, Davida Bowieho. Po celé jaro bude ve francouzské metropoli probíhat výstava, na níž budou k vidění kostýmy, fotografie, videa, dokumenty i ručně psané poznámky tohoto legendárního umělce.

S autobusy Eurolines se do Paříže v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3200 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), více informací na www.eurolines.cz.

Lyon přepadnou postavy z hvězdných válek a přivítají Moneta i Renoira

5. Jacqueline Deluba: volba modernity. Rodin, Lam, Picasso, Bacon (do 16. 2. 2015): Obdivovat můžete sbírku umění nejelegantnější ženy Paříže, která byla více než vášnivou sběratelkou uměleckých děl od těch nejvýznamnějších umělců, kteří kdy žili. Díky její posedlosti uměním se nyní Muzeum výtvarného umění v Lyonu chlubí 38 výtvory pocházejícími z dílny Moneta, Maneta, Renoira, Degase, Bonnard, Vuillarda, Légera, Picassa, Bacona a dalších slavných mistrů.

6. Star Wars (do 19. 4. 2015): Myslíte si, že znáte všechny postavy ze Star Wars? Pak se podívejte do filmového zákulisí této sci-fi ságy. Seznamte se s R2D2, Chewbaccou, nahlédněte do útrob hvězdné lodi Millenium Falcon a na dalších 200 kostýmů, kreseb a modelů. Na závěr si můžete vytvořit své vlastní galaktické alter ego a na jeden den se stát kýmkoliv chcete. Na výstavě Stars Wars v Lyonu je vše povoleno.

S autobusy Eurolines se do Lyonu v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3600 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), více informací na www.eurolines.cz.

Štrasburk ví, jak oslavit svátek zamilovaných a ocenit umění

7. Strasbourg mon amour (6. – 15. 2. 2015): Nevíte, jak oslavit den svatého Valentýna? Zajeďte si do Štrasburku, který se hned na 10 dní promění v město lásky. V romantickém rytmu se ponesou poetické večery, které připravují hotely, restaurace i koncertní haly a muzea. Opravdovým unikátem pak bude „ploužáková party,“ která bude probíhat napříč městem 14. února od 21:00. Ve všech obchodech, restauracích i barech bude v tuto dobu hrát pomalá hudba, aby se páry dostaly do romantické nálady a mohly si společně zatančit…

8. Bosc: Od humoru k černému inkoustu (do 1. 3. 2015): Vzdát hold jednomu z nejlepších satirických kreslířů 20. století můžete až do prvního březnového dne. Bosco je znám tím, že se nebál navážet do společnosti, politiků i odlišností mezi pohlavím. Objevte skrze kresby problémy, které Francii za dob Bosca sužovaly. K vidění je na 200 děl tohoto karikaturisty.

9. Daniel Buren: Jako hračka, práce na místě (do 8. 3. 2015): S prací jednoho z nejvýznamnějších umělců současné scény se seznámíte v Muzeu moderního a současného umění ve Štrasburku. Burenovo dílo je rozeznatelné na první pohled, jelikož ke své práci často používá pravidelné, kontrastní pruhy. Jeho díla vytvořená od roku 1971 můžete vidět až do druhé březnové neděle.

S autobusy Eurolines se do Štrasburku v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3000 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), více informací na www.eurolines.cz.

Pošlete domů pohlednici z Remeše, navštivte hudební festival i výstavu Fantasmagorie

10. Festival Reims Scènes d’Europe (5. – 21. 2. 2015): Kombinace hudby, zábavy a tance vytvoří skvělou atmosféru na festivalu, kde bude vystupovat nová generace evropských umělců. Nepopíjejte jenom pivo a víno a vydejte se mezi umělce. Na programu je setkání s tvůrci či workshopy, které změní váš svět.

11. Burza pohlednic (23. 3. 2015): Už dlouhá léta sbíráte pohlednice z cest či rozšiřujete kolekci svých známek? Pak byste do své sbírky měli přidat i ty francouzské. Možná zde najdete nějaký sběratelský unikát. A když ne, tak alespoň poznáte lidi, kteří „ujíždějí“ na stejných věcech jako vy.

12. Fantasmagorie (do 15. 2. 2015): Snažíte se najít odpovědi na otázky, týkající se lidské existence? Možná je objevíte na výstavě v Paláci Tau v Remeši. Expozice zahrnuje díla Claudeho Batha, Christiana Lapie, Closky Dieter Appelta a dalších. Nechte se inspirovat výstavou, která si hraje s pojmy přítomnosti a nepřítomnosti.

S autobusy Eurolines se do Remeše v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3200 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), více informací na www.eurolines.cz.

Dijonem zavoní květiny

13. Florisimo 2015 (19. – 29. 2. 2015): Všichni milovníci květin se v březnu sjedou do Dijonu, aby si vyměnili své poznatky týkajících se květin. Tématem letošní nejprestižnější evropské výstavy je „Symfonie světla a rostlin“. Na jednom místě je možné spatřit rostliny, které do Francie putovaly ze všech kontinentů. Budete mít také příležitost odnést si s sebou domů pomerančovníky, citroníky, olivovníky a další botanické zázraky.

S autobusy Eurolines se do Dijonu v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3400 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), více informací na www.eurolines.cz.

V Nancy se podíváte do minulosti a prožijete romantický večer

14. Koncert svatého Valentýna (14. 2. 2015): Symfonický orchestr z Nancy se postará o to, abyste se dostali se svým partnerem do romantické nálady. Přijďte si na dvě hodiny poslechnout kvalitní hudbu a neplaťte žádné vstupné. Koncert je dárkem pro všechny milovníky hudby, kteří chtějí oslavit svatého Valentýna trochu jinak než prostou večeří v restauraci.

15. Veletrh starožitností (27. – 30. 3. 2015): Znalcům a milovníkům starožitností a uměleckých předmětů se rozzáří oči hned, jakmile zjistí, že se ve francouzském městě Nancy koná veletrh, ze kterého si můžou domů odvézt mistrovské kousky, a tím tak rozšíří svou sbírku starožitností.

S autobusy Eurolines se do Nancy v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3100 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), více informací na www.eurolines.cz.

Více na www.eurolines.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*