Užijte si Velikonoce na místě, kde je krásné počasí a skvělé jídlo. Jedním z takových míst je i Café & apartments Nebespán v Kašperských Horách, kde si pochutnáte na božské paštice a neodolatelné čokoládě. Tak zabalte děti a pár věcí a hurá do Kašperek.

Paštika pro labužníky

Nebespán, Malý dobrodruh
Velikonoce jsou hlavně o dobrém jídle. Foto: www.nebespan.cz

„Tahle paštika je nejen krásná na pohled, ale také strašně dobrá. Můžete ji servírovat v menší porci jako předkrm, nebo v trochu větší porci jako hlavní chod, doplněný například variací zelených salátů. Chutná skvěle teplá i studená a můžete ji vzít s sebou dokonce i na jarní výlet,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

Příprava 1 hod. / Pečení 1 hod.

Suroviny pro 6 osob: 400g listového těsta, 400g libového vepřového masa, 250g mletého libového hovězího masa, které okořeňte podle své chuti (nebo můžete nahradit již připravenou náplní do klobásek – koupíte v lepších řeznictvích), 150g kvalitní šunky, 250 g zelené bylinky (doporučujeme ½ čerstvý špenát a zbytek doplnit spařenými mladými kopřivami, pažitkou, plochou listovou petrželí atp. podle vašich možností a chuti), 3 větší cibule, 2 stroužky česneku, 50g másla, 7 vajec + 1 žloutek (na potření), sůl, pepř + forma na biskupský chlebíček

Postup:

  1. Dejte vařit 6 vajec natvrdo. Mezitím omyjte bylinky (kopřivy spařte horkou vodou), osušte, nakrájejte nahrubo. Na pánvi nechte rozpustit lžičku másla a poduste bylinky do měkka (cca 10 minut), v případě potřeby podlijte v průběhu troškou vody. Dejte stranou.
  2. Do stejné pánve dejte opět lžičku másla a nechte zezlátnout jemně nakrájenou cibuli a

česnek.

  1. V kuchyňském robotu namelte či nasekejte maso, spíš nahrubo. Přendejte do mísy, promíchejte s připravenou cibulí, česnekem a bylinkami, přidejte 1 celé vejce, sůl a pepř podle chuti a opět promíchejte.
  2. Předehřejte troubu na cca 200 stupňů. Oloupejte vejce natvrdo a skrojte z obou stran špičky, abyste je mohli ve formě naskládat do řady těsně vedle sebe.
  3. Vyválejte 2/3 listového těsta tak, abyste jím mohli vyplnit formu na biskupský chlebíček a ještě vám zbylo cca 2 cm na přesah na všechny strany. Těsto nechte trochu silnější, přibližně 0,5 cm. Vymažte formu máslem a vyplňte těstem.
  4. Naplňte polovinou připravené směsi a uhlaďte. Na takto připravenou směs položte vejce

natvrdo po délce, těsně vedle sebe a každé mírně přitlačte. Vyplňte formu zbytkem směsi, uhlaďte a mírně upěchujte.

  1. Ze zbylého těsta vyválejte obdélník o velikosti horní části formy, položte na směs a překryjte shora přesahy první části těsta a přitlačte, aby se při pečení neoddělily. Pomocí vidličky nebo nože nakreslete na těsto obrazce a pomažte rozkvedlaným žloutkem. Dejte péct asi na hodinu. Pokud by těsto zlátlo moc rychle, zakryjte ho pečícím papírem.
  2. Vyndejte z trouby, nechte asi 10 minut vychladnout a opatrně vyklopte. Nakrájejte opatrně

na širší plátky, nejlépe vroubkatým nožem na chléb. Dobrou chuť!

Čokoládové snění

Spoustu čokoládových dobrot i zábavy si připravili v Nebespánu v Kašperských horách. Čeká vás pečení a zdobení sušenek, soutěž o nejhezčí muffin, vyrábění dekorací, hledání velikonočních vajíček, lahodná káva a především skvělá atmosféra.

K Velikonocím patří neodmyslitelně čokoláda. V Nebespánu v Kašperských Horách si přijdou na své milovníci té nejkvalitnější, protože tady budou o velikonočním víkendu párovat luxusní čokoládu Lindt s vynikající kávou. „Každé dítě od nás dostane sladké překvapení a na velikonoční pondělí se budou v zahradě hledat velikonoční vajíčka. Budeme péct a zdobit sušenky a vyrábět velikonoční dekorace,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách.

Ti, kdo rádi pečou, se mohou zapojit do soutěže o nejhezčí velikonoční muffin. Stačí, když svůj výtvor přinesete do Nebespánu v jeho otevírací době od 1. do 5. dubna. Muffiny budou vystavené v prosklené chlazené vitríně a hodnotit je budou hosté kavárny přidělením 3, 2 a 1 bodu třem nejhezčím muffinům. Výherce získá dárkový voucher v hodnotě 1 000 Kč a zároveň vylosuje ze všech zúčastněných hodnotitelů jednoho, který získá stejnou cenu. Podrobnosti jsou na www.nebespan.cz

A na co se mohou těšit mlsné jazýčky? Na velikonočním menu v Nebespánu najdete například králičí terinku s brusinkovou omáčkou nebo jehněčí kýtu na česneku s jarními divokými bylinkami a domácími bramborovými noky. Majitelé rádi dodají recepty!

Více informací www.nebespan.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*