Fotografování dětí Divoká Šárka
Co dělat, by se děti nenudily? vydejte se do Prahy! Foto: www.amaze.cz

Praha je tím nejkrásnějším městem ve střední Evropě a děti by se o tom měly přesvědčit na vlastní oči. Malý dobrodruh tak pro ně připravil seznam akcí, kam v Praze zajít a zároveň neplatit vstupné. Ať už v Praze žijete či se tam s dětmi chystáte na výlet, tyto místa nesmíte při své návštěvě minout. 

Pražské muzeum módy pro malé parádnice

Móda se neustále mění a kdo ví, co se bude nosit za rok. My však můžeme nahlédnout do minulosti oděvního průmyslu na výstavě Pražského muzea módy. Jaká móda se nosila napříč sedmi dekádami módy se doví nejen maminky, ale také holčičky, které se téměř jistě vzhlédnou v krásných šatech. Obdivovat módu můžete vždy od úterý do soboty (11:00 – 18:00) a v neděli (12:00 – 18:00).

Vojenský historický ústav Praha pro ty, co si rádi hrají na vojáky

Odměnou pro malé bojovníky bude návštěva vojenského historického ústavu, kde jsou ukryty předměty mapující historii českého i československého vojenství a armády. Nahlédněte do bohaté sbírky zbraní vlastněných českou armádou. Kdo ví, možná máte doma malého vojáka. Zcela zdarma se můžete podívat do Armádního muzea na Žižkově i Leteckého muzea Kbely.

Cinema Time – kino na letišti Václava Havla

Kam na výlet s dětmi? Zkuste letiště a třeba to pražské. Kromě pohledu na odlétající a přilétající letadla si mohou děti užít i další zábavu, a to v podobě kina. Každý den můžete od 10 do 23 hodin sledovat desítky filmů z celého světa, a to aniž byste něco platili. Tak si vezměte popcorn a colu z domu a hurá do kina. Nevíte, kde přesně promítání probíhá? Zkuste odletovou halu Terminálu 2 nedaleko výhledové terasy.

Za uměním do Lobkowiczkého paláce

Jako v pohádce se budete cítit, pokud podniknete cestu do paláce za šlechtou. Pro výlet s dětmi zvolte Lobkowiczký palác, který patřil rodu Lobkowiczů, jenž se dnes může pyšnit jednou z největších a nejstarších uměleckých sbírek v Čechách. Víte, kolik výstavních sálů muzea Lobkowiczký palác ukrývá? Neuvěřitelných dvaadvacet, tak si pošetřete radši celé odpoledne. Každou první středu v měsíci od 16.00 do 18.00 hodin je vstupné zdarma.

Zoo Praha pro budoucí zvěrolékaře

Víte, co v pražské Zoo znamená Happy Mondays? Každé první pondělí v měsíci nabízí Zoo Praha vstup pro vybrané návštěvníky za symbolickou korunu. Udělejte si s dětmi hodinu přírodovědy v terénu. Seznamte se s tučňákem Otylkou, žirafou Norou, orlem Matyášem a jejich kamarády. Vstupné za 1 Kč, to je jako zadarmo. Na návštěvu pražské zoo si rezervujte odpoledne nebo i celý den. Pražská zoo se každým rokem zlepšujev. Široká nabídka jídla od párků v rohlíků až k indické restauraci vám jistě bude vyhovovat. Děti se mohou vydovádět na i hřišti se zmrzlinou. Nejkrásnější zoo je prostě ta naše a děti do tří let mají vstupné zcela zdarma.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*