Kam vzít děti na výlet mimo Českou republiku? Zajeďte si na výstavu Harryho Pottera do Londýna a Paříže, do Legolandu v Berlíně, do zábavního parku v Kodani, do Prátru ve Vídni a také na cirkusové vystoupení v Mnichově.

Kam na výlet s dětmi: Legoland v Berlíně

Legoland, Malý dobrodruh
Děti 4D kino prostě milují. Foto: Dungeon Deutschland GmbH

Vydejte se do světa fantazie a hry, kde si nejmenší mohou postavit své vlastní závodní vozy, se kterými budou soutěžit proti dětem z celého světa. Zahrají si i na Ninja bojovníky v laserovém bludišti. Odpočinou si ve 4D kině, kde ožijí lego postavičky, které je přenesou přímo do děje filmu. A možná bude i neobyčejně pršet či sněžit! V každém dětském pokoji se najde alespoň jedna stavebnice Lega, ale 5 milionů lego kostiček by se do vašeho domova jistě nevešlo. Tady je uvidíte sestavené do důmyslných staveb, nad kterými se až tají dech! Chcete-li se podívat na zajímavá místa, kde za své potomky neutratíte ani korunu? Čtěte, jak si užít Evropu s dětmi zadarmo.Autobusy Eurolines, vybavenými speciálními dětskými sedačkami, se do Berlína dostanete za 1 350 Kč za obousměrnou jízdenku, dítě za polovic, více na www.eurolines.cz.

Kam na výlet s dětmi: Tivoli v Kodani

Jeden z nejstarších zábavních parků na světě byl otevřen už v roce 1843, a to v samotném srdci Dánska – v Kodani. Zábavní park Tivoli je národním pokladem a světovou atrakcí, do které zavítali i pohádkář Hans Christian Andersen či Walt Disney. V parku (je v provozu od dubna do října) stojí například unikátní dřevěná horská dráha z roku 1914, za zkoušku rozhodně stojí rychlodráha Demon s hned třemi úžasnými smyčkami a pozor: dolů se tady spustíte z výšky 28 metrů. Tu nejdivočejší jízdu ovšem zažijete na Vertigu, které dosahuje rychlosti 100 kilometrů v hodině a otáčí se o 360 stupňů! Pohádkovou atmosféru areálu pak dodává 120 000 barevných žárovek, které se během večerních iluminací rozsvítí a celý park ozáří. Večerní show, během níž září fontány, stromy i cesty, je skvělou tečkou za tímto divokým výletem. Autobusy Eurolines, vybavenými speciálními dětskými sedačkami, se do Kodaně dostanete za 2 850 Kč za obousměrnou jízdenku, dítě za polovic, více na www.eurolines.cz.

Kam na výlet s dětmi: Harry Potter v Londýně

Chcete se podívat do Bradavic, kde studoval Harry Potter? Vaše přání se dá splnit. Stačí si zajet do Londýna a nahlédnout do filmových ateliérů Warner Bros. Studia, kde se filmová sága o kouzelníkovi s jizvou na čele natáčela. Nejedno dítko bude nadšením křičet při několikahodinové prohlídce Brumbálova kabinetu, Hagridovy chatky i při procházce Příčnou ulicí. K nahlédnutí budou kostýmy, rekvizity i Harryho létající koště značky Nimbus 2000, na kterém se můžete zkusit proletět. Chcete čarovat? Stačí vzít do rukou Harryho kouzelnou hůlku, obléct jeho hábit a předvést své čarodějnické umění. V místním obchodě si můžete jako suvenýr koupit Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak i čokoládové žabky, které kouzelníci z Bradavic tak milují. Autobusy Eurolines se do Londýna dostanete za 3 100 Kč za obousměrnou jízdenku, dítě za polovic, více na www.eurolines.cz.

Kam na výlet s dětmi: Harry Potter v Paříži

Nejen Londýn se pyšní excelentní výstavou Harryho Pottera, i Paříž má expozici tohoto mladého čaroděje ze školy čar a kouzel v Bradavicíh. Na ploše 1 400 m² můžete obdivovat kultovní rekvizity a kostýmy, které se objevily v celkem osmi celovečerních filmech o Harrym Potterovi. Více než tři miliony dívek i chlapců vidělo překrásné růžové šaty, které si oblékla Hermiona na bál nebo nahlédli do koleje Nebelvír a seznámili se s tajemnými tvory, skřítky i fénixem. I vaše děti mohou bojovat s kouzelníky proti černé magii, vyzkoušet si kouzelnou hůlku nebo let na koštěti. Autobusy Eurolines se do Paříže dostanete za 3 200 Kč za obousměrnou jízdenku, dítě za polovic, více na www.eurolines.cz.

Kam na výlet s dětmi: Prátr ve Vídni

Vídeň, Malý dobrodruh
Vydejte se za zábavou do Vídně. Foto: Österreich-Werbung

Kde je větší divočina než v Praze na Matějské? Kousek za hranicemi ve Vídni, kde se nachází nejznámější pouť v Evropě – Prátr. Jeho poznávacím znamením je obří ruské kolo, které první návštěvníky vyvezlo do výšky 64 metrů už v roce 1897. Zdaleka tady ale není jedinou atrakcí, díky které vaše tělo bude hýřit adrenalinem. Ve vídeňském Prátru na vás čeká zastřešená horská dráha Darkride Insider, vodní dráha Aqua Gaudi nebo třeba největší řetízkový kolotoč na světě Praterturm, který sahá do výšky 117 metrů. Žhavou letní novinkou je Aqua Ball. O co se jedná? No přece o obrovský míč, do kterého se schováte a jdete běhat na vodě. Nejenže se pobavíte, ale ověříte si i své balanční schopnosti. Autobusy Eurolines, vybavenými speciálními dětskými sedačkami, se do Vídně dostanete za 1 100 Kč za obousměrnou jízdenku, dítě za polovic, více na www.eurolines.cz.

Kam na výlet s dětmi: Cirkus Krone v Mnichově

Mnichov a cirkusové umění jsou spolu neodlučně spjati. Právě tady sídlí nejstarší evropský cirkus Krone, v němž vystupují největší umělci tohoto oboru z celého světa. Kromě úžasné mezinárodní show, v níž vystupují špičkoví artisté, klauni, tanečníci, žongléři a spousta dalších, tady uvidíte slony, tygry, lvy, velbloudy, zebry, dokonce lachtany a mnohá další zvířata, která jinak spatříte jen v zoologických zahradách… Tento cirkus je právem považován za jeden z nejlepších na světě, pokud se tedy dostanete někdy do jeho blízkosti, neváhejte a vstupte! Autobusy Eurolines, vybavenými speciálními dětskými sedačkami, se do Mnichova dostanete za 1 400 Kč za obousměrnou Promo jízdenku, dítě za polovic, více na www.eurolines.cz.

Více informací na www.eurolines.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*