V Evropě to prostě i v létě žije. Kam se vydat za nejlepšími hudebními i gastro akcemi? Čtěte náš velký přehled.

Kodaň: Jazz festival

(3. – 12. 7. 2015)

Kodaň, Malý dobrodruh.jpg
Na Malou mořskou vílu se jezdí dívat lidé z celého světa. Foto: Jitka Kurelová

Kodaň je nejen domovem pohádkáře Hanse Christiana Andersena, ale také Jazzového festivalu, který se už od roku 1979 koná vždy první červencový pátek. Na 250 000 návštěvníků se každoročně sjíždí na desetidenní festival, během kterého se pořádají koncerty v barech, kavárnách, v parcích i v přístavu. A pozor, některá vystoupení jsou dokonce zdarma! Nezmeškejte letos příležitost zúčastnit se koncertu Tonyho Bennetta a Lady Gaga pod širým nebem v zábavním parku Tivoli či vystoupení Dianne Reeves. Potěší vás také Caetano Veloso & Gilberto Gil. S autobusy Eurolines se do Kodaně dostanete za Promo cenu 1 050 Kč.

Mnichov: Opera festival

(21. 6. – 31. 7. 2015)

Přátelé opery a klasické hudby se každoročně sjíždí na mezinárodní operní festival do Mnichova. Festival s bohatou historií a ojedinělým programem trvá celý červenec, kde si pod širým nebem můžete užít inscenace těch nejnadanějších skladatelů. S autobusy Eurolines se do Mnihova dostanete za Promo cenu 500 Kč.

Paříž: Bartille Day

(14. 7. 2015)

Francie se obleče do červené, bílé a modré barvy, aby s armádní přehlídkou, tradiční hudbou a ohňostrojem oslavila den francouzské kultury. Nad hlavou se vám dokonce proletí i vojenská letadla Air Force. Na ulici i na trávě v parcích si pak můžete vychutnat sluncem prozářené lahodné ovocné a zeleninové dobroty, skvělé quiche, saláty i croissanty. A pozor: červené víno poteče proudem až do západu slunce. S autobusy Eurolines se do Paříže dostanete za Promo cenu 900 Kč.

Mnichov: Tollwood Festival

(2. – 27. 7. 2015)

Tollwood je ohromný open-air festival, který trvá neuvěřitelných 25 dní. Přijďte oslavit hudbu, tanec, kabaret, cirkus divadlo i pouliční představení na mezinárodní festival, kam míří divadelníci, popoví, rockoví i jazzoví hudebníci. Neochuďte se ani o kulinářský zážitek, který poskytne více než 50 stánků s mezinárodní kuchyní. S autobusy Eurolines se do Mnichova dostanete za Promo cenu 500 Kč.

Londýn: Walthamstow zahradní party

(18. – 19. 7. 2015)

Gurmánský víkend prožijete, pokud se vydáte do londýnského Lloyd parku, kde na vás čekají hudební a divadelní vystoupení, přehlídka řemesel a stoly plné jídla. Během jednoho pikniku si můžete vychutnat organickou zeleninu, “dobroty z ulice”, pivo a další gurmánské lahůdky. S autobusy Eurolines se do Londýna dostanete za Promo cenu 890 Kč.

Budapešť: Sziget Festival

(11. – 17. 8. 2015)

Sziget Festival je jedna velká party trvající 7 dní a 7 nocí, a to v kouzelném prostředí maďarských lázní a budapešťských uliček. Heslo tohoto roku je: „Buďme kreativní, hlasití a hlavně spolu!“ Váš vytříbený hudební vkus jistě uspokojí vystoupení až tisíce umělců, mezi kterými bude i Robbie Williams, Ellie Goulding, The Script nebo Avicii. S autobusy Eurolines se do Budapešti dostanete za Promo cenu 350 Kč.

Londýn: Lovebox

(17. – 18. 7. 2015)

Londýnské parky jsou nejen skvělými místy pro pikniky, ale také pro festivaly s živým vystoupením. Victoria Park i letos hostí festival Lovebox, na kterém nebude chybět ani Snoop Dogg, Rudimental, Jessie Ware a Little Dragon. Hlady také neumřete. Můžete si pochutnat na pizze, burgeru, palačinkách, muffinech, hot dogu a když bude vedro, tak i na mojito či pina colada nanucích. S autobusy Eurolines se do Londýna dostanete za Promo cenu 890 Kč.

Ferropolis: Melt! Festival

(17. – 19. 7. 2015)

Jeden z největších německých festivalů elektro hudby se bude i letos odehrávat pod širým nebem, a to v městě oceli. Užijte si tři dny čisté hudby, euforie, a pokud si chcete festivalového šílenství užít o den víc, zajděte na preparty už ve čtvrtek. Dech beroucí koncerty a večírky, u kterých nebude chybět ani Kylie Minogue, Kwabs, Lena Willikens, prostě nesmíte zmeškat. S autobusy Eurolines se do Lipska dostanete za Promo cenu 670 Kč.

Kodaň: Cooking 2015

(21. – 30. 8. 2015)

Jeden z největších gurmánských festivalů v severní Evropě vám rozšíří povědomí o kodaňské kuchyni. Zúčastněte se kvalitních kulinářských akcí, kde můžete ochutnat gastronomické výtvory michelinských kuchařů, pouličních prodejců rychlých snacků  i začínajících kuchařů. S autobusy Eurolines se do Kodaně dostanete za Promo cenu 1 050 Kč.

Stuttgart: Winedorf 2015

(26. 8. – 6. 9. 2015)

Více než milion návštěvníků a znalců kvalitního vína již přilákal festival vína Winedorf, kde u 120 stánků můžete ochutnat přes 250 regionálních vín včetně Ryzlinku rýnského a Müller Thurgau. Lidé se do Stuttgartu na Winedorf vrací nejen kvůli lásce k vinné révě, ale také pro široký výběr švábských specialit a německé pohostinnosti.  S autobusy Eurolines se do Stuttgartu dostanete za Promo cenu 950 Kč.

Amsterdam: Amsterdam Woods Festival

(28. – 30. 8.2015)

Hudební festival ukrytý hluboko v amsterdamském lese bude zahájen nejlepšími hudebními dokumenty a doplněn o vystoupení The Veils, I Am Kloot, Josefa Salvata and Mister & Mississippi. Pod stromy si vychutnáte kulinářské speciality při poslechu mezinárodních i místních hudebníků. Malý festival s mezinárodní atmosférou přináší hudební zážitek milovníkům hudby všech věkových kategorií. S autobusy Eurolines se do Amsterdamu dostanete za Promo cenu 950 Kč.

Paříž: Rock en Seine

(28. – 30. 8. 2015)

Paříž, Malý dobrodruh
Prožijte krásné léto ve Francii. Foto: Paris – Atout France:Franck Charel

Jeden z největších festivalů Francie a hudební událost roku se každoročně koná v Paříži, kam i letos zavítají popové a rockové kapely od nováčků v hudební branži až po velké hvězdy. Na pěti pódiích uprostřed zelených parků zazní žánry rock, power pop, electro i folk v podání kapel The Libertines, The Chemical Brothers, Tame Impala, Alt-J a dalších. S autobusy Eurolines se do Paříže dostanete za Promo cenu 900 Kč.

Berlín: Lollapalooza

(12. – 13.  9. 2015)

Chile, Brazílie a Argentina jsou již tradičně domovem hudebního festivalu Lollapalooza, který v září zavítá i na evropský kontinent, a to do samotného Berlína, kde na letišti Tempelhof zazní tóny světových hudebníku jako Sam Smith, Bastille, Stereophonic i Muse. Neuvěřitelnou hudbu, jídlo a atmosféru si můžete v Berlíně užít na 1. ročníku hudebního festivalu Lollapalooza. S autobusy Eurolines se do Berlína dostanete za Promo cenu 250 Kč.

Více informací na www.eurolines.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*