Monkey's Gym, Malý dobrodruh
Rozmanitost cvičebních pomůcek bude děti bavit. Foto: www.monkeysgym.cz

Podzimní prázdniny ve školách se blíží! Nevíte, kam s dětmi? Vezměte je do nejvyhlášenějších zábavních parků v Evropě, za zábavou na Šumavu nebo na odpoledne plné zážitků při cvičení s opičkami či při plavání v teploučkém bazénu.

Cvičení s opičkami

Své dveře na podzim (a i o podzimních prázdninách 29. 10. až 1. 11 2015) otevře veřejnosti speciální tělocvična pro děti Monkey’s Gym, a to na obou svých pobočkách – na Harfě i v Baby Clubu Juklík ve Stodůlkách. Na „otevřené hodiny“ můžete přijít bez předchozí rezervace a strávit společně se svou ratolestí šedesát minut plných pohybu. Dětem i rodičům jsou k dispozici všechna nářadí vyrobená speciálně pro nejmenší jako kladiny, bradla, žebřiny, trampolíny, opičí dráhy, míče, zábavné barevné a měkké cvičební prvky, horolezecká stěna a mnohé další. Hodina není vedená lektorem – na začátku jsou rodiče seznámeni s vybavením tělocvičny a cviky, které mohou děti na jednotlivých nářadích provádět. V průběhu hodiny je pak lektor přítomen podle požadavků rodičů pro organizaci sportovních her nebo správnou asistenci při provádění jednotlivých cviků. Koncept hodiny není přesně stanoven a řídí se čistě jen tím, čemu se děti chtějí věnovat. Více informací a termíny otevřených hodin najdete na www.monkeysgym.cz.

Juklíkování pro všechny vodomily

Plavání, Malý dobrodruh
Juklíkování je mezi dětmi i maminkami velmi populární. Foto: www.juklik.cz

Zadovádět si do bazénu s příjemně teplou vodou a nepřeberným množstvím hraček a pomůcek, které se používají při výuce plavání, můžete na podzim do obou poboček Baby Clubu  Juklík, kde pořádají volné hodiny plavání, neboli Juklíkování. Na Praze 5 si tak můžete o podzimních prázdninách ve čtvrtek 29. a v pátek 30. října zajít na nevedené lekce jak do velkého bazénu (60′), tak do malého bazénu (30′) a bazén na Praze 10 je vám k dispozici ve čtvrtek. Maminky jistě ocení i celkové prostředí klubu, kde považují za samozřejmost nočníky, přebalovací prostory, klidnější oddělení na kojení, zvýšená hygienická opatření a milý personál, který je na pobyt malých dětí zvyklý. Po koupání můžete své droboti dopřát zdarma odpočinek v prostorné a dobře vybavené herně a dát si dobrou kávu či něco malého k zakousnutí. Počet míst je omezen, rezervace plavání je proto nezbytná! Volné plavání si rezervujte na telefonním čísle 251 610 441 (Baby Club Juklík, U Jezera 34, Praha 5) nebo 271 726 567 (Baby Club Juklík, Přípotoční 1337, Praha 10). Více informací o akci najdete na www.juklik.cz.

Herna, Malý dobrodruh
Herna v Nebespán café & apartments. Foto: www.fotoguru.cz

Podzimní prázdniny na Šumavě

Některým dětem začínají podzimní prázdniny ve středu 28. října a proto už v tento den připravili zábavný program pro celou rodinu v Nebespánu v Kašperských Horách – dobře se tady však zabavíte až do neděle 1. listopadu. Ve středu v 19 hodin zde vypukne večerní rodinný orientační běh „od lampy k lampě“, následující  den tady budou od 16 hodin děti péct výborné sušenky a mnohé další. Dětem je k dispozici skvěle vybavená herna, rodiče se mohou objednat na masáž nebo kosmetiku v sousedním salonu nebo se usadit do útulné kavárny s francouzským šmrncem, která je hned naproti herny, a kde nabízejí poctivé domácí zákusky, výbornou kávu, lahůdky francouzské kuchyně i nefalšované šumavské speciality. A nechybí tady ani příjemné ubytování – vybrat můžete mezi levnějšími a útulnými bed and breakfast pokoji nebo komfortními apartmány. Pokud byste si chtěli udělat rodinný výlet, okouzlí vás jistě krajina vedoucí k hradu Kašperk, v Kašperských Horách se při prohlídce města s průvodcem můžete dozvědět něco o zlatokopecké minulosti města a za návštěvu stojí i dvě tamní muzea, v nichž se můžete vrátit do minulosti a podívat se, jak se dříve žilo na Šumavě, nebo si prohlédnete krásné staré motorky. Více informací na www.nebespan.cz.

Berlín a oživlé lego

Legoland Berlín, Malý dobrodruh
Zábavu s legem si užijí děti i dospělí. Foto: @ Owner Dungeon Deutschland GmbH

Vydejte se do světa fantazie a her, kde si nejmenší mohou postavit své vlastní závodní vozy, se kterými budou soutěžit proti dětem z celého světa. Zahrají si i na Ninja bojovníky v laserovém bludišti. Odpočinou si ve 4D kině, kde ožijí lego postavičky, které je přenesou přímo do děje filmu. A možná bude i neobyčejně pršet či sněžit! V každém dětském pokoji se najde alespoň jedna stavebnice Lega, ale 5 milionů lego kostiček by se do vašeho domova jistě nevešlo. Tady je uvidíte sestavené do důmyslných staveb, nad kterými se až tají dech! Zpáteční jízdenka autobusy Eurolines do Berlína vás v rámci akce 1+1 pro dva vyjde na 1 120 Kč. Autobusy jsou vybaveny speciálními dětskými sedačkami. Více na www.eurolines.cz.

Kodaň: V Tivoli čerpali inspiraci Andersen i Walt Disney

Jeden z nejstarších zábavních parků na světě byl otevřen už v roce 1843, a to v samotném srdci Dánska – v Kodani. Zábavní park Tivoli je národním pokladem a světovou atrakcí, do které zavítali i pohádkář Hans Christian Andersen či Walt Disney. V parku (je v provozu od dubna do října) stojí například unikátní dřevěná horská dráha z roku 1914, za zkoušku rozhodně stojí rychlodráha Demon s hned třemi úžasnými smyčkami a pozor: dolů se tady spustíte z výšky 28 metrů. Tu nejdivočejší jízdu ovšem zažijete na Vertigu, které dosahuje rychlosti 100 kilometrů v hodině a otáčí se o 360 stupňů! Pohádkovou atmosféru areálu pak dodává 120 000 barevných žárovek, které se během večerních iluminací rozsvítí a celý park ozáří. Večerní show, během níž září fontány, stromy i cesty, je skvělou tečkou za tímto divokým výletem. S Eurolines se do Kodaně dostanete za PROMO cenu od 1 050 Kč za jednosměrnou jízdenkou. Autobusy jsou vybaveny speciálními dětskými sedačkami. Více na www.eurolines.cz.

Paříž: Výlet za Harry Potterem

Paříž se pyšní novou expozicí tohoto mladého čaroděje ze školy čar a kouzel v Bradavicích. Na ploše 1 400 m² můžete obdivovat kultovní rekvizity a kostýmy, které se objevily v celkem osmi celovečerních filmech o Harry Potterovi. Více než tři miliony dívek i chlapců vidělo překrásné růžové šaty, které si oblékla Hermiona na bál nebo nahlédli do koleje Nebelvír a seznámili se s tajemnými tvory, skřítky i fénixem. I vaše děti mohou bojovat s kouzelníky proti černé magii, vyzkoušet si kouzelnou hůlku nebo let na koštěti. S autobusy Eurolines se do Paříže v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za 3 200Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby). Autobusy jsou vybaveny speciálními dětskými sedačkami. Více na www.eurolines.cz.

Vídeň: Největší evropská pouť zvaná Prátr

Prátr Vídeň, Malý dobrodruh
Pouť plná atrakcí. Foto: © Österreich Werbung, Photographer: Mayer

Kde je větší divočina než v Praze na Matějské? Kousek za hranicemi ve Vídni, kde se nachází nejznámější pouť v Evropě – Prátr. Jeho poznávacím znamením je obří ruské kolo, které první návštěvníky vyvezlo do výšky 64 metrů už v roce 1897. Zdaleka tady ale není jedinou atrakcí, díky které vaše tělo bude hýřit adrenalinem. Ve vídeňském Prátru na vás čeká zastřešená horská dráha Darkride Insider, vodní dráha Aqua Gaudi nebo třeba největší řetízkový kolotoč na světě Praterturm, který sahá do výšky 117 metrů. Žhavou letní novinkou je Aqua Ball. O co se jedná? No přece o obrovský míč, do kterého se schováte a jdete běhat na vodě. Nejenže se pobavíte, ale ověříte si i své balanční schopnosti. Zpáteční jízdenka autobusy Eurolines do Vídně vás v rámci akce 1+1 pro dva vyjde na 1 100 Kč. Autobusy jsou vybaveny speciálními dětskými sedačkami. Více na www.eurolines.cz.

Více informací na www.monkeysgym.czwww.juklik.czwww.nebespan.cz a www.eurolines.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*